به گزارش خبرنگار مهر، حسن عنایتی کلیجی ظهر یکشنبه در جلسه کمیته فنی گندم و دانههای روغنی اظهار کرد: در شرایط پایان برداشت گندم در مناطق بالادست استان هستیم.
وی با بیان اینکه تنش خشکی در فصل پاییز داشتیم که در برنامه ریزی کشت تأثیرگذار بود، ادامه داد: شرایط محیطی و تنشی در حوزه تولید میتواند در پایداری تولید اثرگذار باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: امسال شرایط بهتری را در تولید گندم نسبت به سال قبل داشتیم.
عنایتی با تاکید بر اینکه کیفیت گندم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، افزود: علاوه بر عوامل محیطی، ارقام مناسب هم میتواند در کیفیت محصول گندم اثرگذار باشد.
وی تصریح کرد: بذر با کیفیت، مقاوم و سازگار با شرایط اقلیمی استان یکی از حلقههای اثرگذار و مهم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: مقرر شد مازندران امسال ۵۲ هزار هکتار از مزارع خود را به کشت قراردادی گندم اختصاص دهد.
این مسؤول اضافه کرد: متأسفانه در مازندران بستر کشت را بخوبی آماده نمیکنیم و بستر کاشت و میزان بذر مصرفی مناسب نیست.
وی گفت: مبارزه با علفهای هرز یکی دیگر از مشکلاتی است که در مزارع گندم مازندران مشاهده میشود.
عنایتی با بیان اینکه در حوزه آفت و بیماری باید خیلی توجه شود، ادامه داد: کوددهی مناسب در مبارزه با آفت و بیماری تأثیرگذار است و باید به موقع و در زمان مناسب انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: نقش بخش تحقیقات در پایداری آینده تولید مهم است.
این مسؤول با بیان اینکه باید کشت را به سمت مکانیزه کردن سوق دهیم چراکه این نوع کشت مزیت فراوانی در توسعه کشت و رشد تولید دارد، افزود: کشت مکانیزه کاهش هزینه و افزایش عملکرد را به همراه دارد.
وی تصریح کرد: جو را باید به عنوان یک زراعت بومی بدانیم تا کشاورزان توجه بیشتری به کشت این محصول داشته باشند چراکه کشت جو میتواند به عنوان تکمیل کننده کشت پاییزه و تأمین علوفه مورد توجه قرار گیرد.
عنایتی اظهار کرد: مازندران جزو ۷ استان برتر کشور در رشد خرید گندم قرار دارد.