خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: آخر هفته رسیده و خلوتی پنجشنبه فرصت خوبی است تا گزیده اخبار هفتهای که گذشت را مرور کنیم و به خبرهای مهم، عجیب، تلخ یا شیرین هفت روز اخیر، نگاهی بیندازیم. از اثبات وجود آدمفضاییها گرفته تا حمله پدر کبد ایران به پرایدسازان!
و ناگهان، آدم فضاییها!
از همین امروز شروع کنیم که خبر رسید آدم فضاییها یک در جلسه کمیته حقیقتیاب کنگره آمریکا که به صورت عمومی انجام شده، شهادت یکی از شاهدان پروژه مخفی «پنتاگون» درباره آدمفضاییها همه را متحیر کرده است. او گفته است که پنتاگون به بقایای موجودات غیر انسانی از ufo هایی که دچار سانحه شدهاند دست پیدا کرده است. یکی از شاهدان گفته که این کشور نه تنها بقایای اشیای پرنده ناشناس که ما آن را با نام «بشقاب پرنده» میشناسیم را در اختیار دارد بلکه به بدن سرنشینان آن یعنی موجودات فضایی هم دسترسی پیدا کرده است. بنا بر آنچه اعلام شده جلسات دیگری برای بررسی این اظهارات برگزار خواهد شد. این جلسه تاریخی به صورت زنده پخش خواهد شد.
فاکسنیوز نیز تصاویر محرمانه ضبط شده یک خلبان آمریکایی را منتشر کرد. این در حالی دست به انتشار چنین خبری زد که این برای اولین بار در تاریخ بشریت است که یک دولت به صورت رسمی، وجود موجودات فرازمینی را با اسناد و مدارکی که خودش ارائه میدهد، تائید میکند. از نگاه کاربران فضای مجازی، چنین روزی ممکن است روزی تاریخی برای بشریت باشد. روزی که انسان به وجود موجودات فرازمینی یا «آدم فضاییها» اقرار میکند.
بیراه نگفته بودیم!
آدمفضاییها هرجا که هستند به نفعشان است همان جا بمانند. زمین حسابی گرم شده است! هفته گذشته تیتر زدیم که «خودتان را برای سوختن آماده کنید.» بیراه نگفته بودیم! ناسا اعلام کرد که احتمالاً در گرمترین ماه تاریخ زمین هستیم! گرمای بسیاری از نقاط کشور شرایط سختی را برای هموطنان رقم زده است؛ حتی خبر رسید که یک فوتبالیست آبادانی در پی بازی در هوای گرم به کما رفت.
انتشار ویدئویی از پخت املت با گرمای آفتاب ظهر نشان داد تحمل ساعات ظهر در برخی شهرهای کشور تقریباً غیرممکن شده است. علاوه بر گرمای بی سابقه، آلودگی و ریزگردها هم کار مردم را سخت کرده است. هفته گذشته ریزگردها بیش از ۲۰ هزار نفر را در خراسان جنوبی راهی بیمارستان کرد. علاوه بر این ادامه توفان در جنوب شرق کشور صدها نفر از هموطنان سیستان و بلوچستان را به مراکز درمانی فرستاد.
پایتخت هم چند روزی است که گرمای ۴۰ درجهای را تحمل میکند. خبری در فضای مجازی منتشر شده که در آن آمده بود همراهان بیماران بستری در آیسییو بیمارستانی در تهران، خودشان پنکه آوردهاند.
لطفاً برای قتل فرزند خود به داروخانه مراجعه کنید!
اوایل هفته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه اعضای بدن «نارگل شیردل» کودک ۱۱ ماهه که دچار مرگ مغزی شده بود با موافقت والدینش اهدا شد و به دو خانواده شادی بخشید. نارگل از اهالی روستای سرانی در نزدیکی شیروان خراسان شمالی است که بعد از هفت سال نصیب پدر و مادر جوانش شده بود. زوج روستایی که با دلهای بزرگ خود و این تصمیم درس بزرگی به جامعه دادند؛ درسی که شاید رسانهها و مسئولان برای فرهنگسازی آن باید سالهای سال طرح و بودجه و همایش در نظر میگرفتند.
روزهایی که گوشهای از کشور در یک روستای مرزی، دل پدر و مادری از پر کشیدن فرزندشان زبانه میکشد، خبر میآید که قرص سقط جنین درست مثل استامینوفن در دسترس است و آمار این آسیب روز به روز در حال افزایش است! چرایی این سقطها و مشروع یا نامشروع بودنش ماجرایی درام است. تا جایی که مرکزی به اسم «نجات فرزندان سقط» در کشور وجود دارد تا بتواند از قتلهای این چنینی جلوگیری کند. سوال این است که چرا داروهایی که باید توسط پزشک متخصص برای بیمار تجویز شود به راحتی عرضه میشود و در دسترس همه قرار میگیرد؟
دنیای عجیبی است! خانوادهای در غم از دست دادن کودک دوسالهاش با اهدای عضو زندگی میبخشد و دیگری جان فرزند بیگناهش را با سقط جنین میگیرد.
قاتلهای بی چون و چرا!
ریزش ۸ تا ۶۵ میلیونی قیمت خودروهای داخلی، خبر دیگری بود که این هفته توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. البته معمولاً در پس هر کاهش قیمتی، آنچنان افزایشی پنهان شده که که تن و بدن بازار را میلرزاند. با این همه هر اتفاقی که در بازار خودرو بیفتد، در شرکت سایپا روی همان پاشنه سابق میچرخد؛ زمانی که خودروسازان جهان آپشن به خودروهای خود اضافه میکنند، سایپا در اقدامی ریز دوباره آپشنهای دیگری از خودروهای خود را حذف کرده است. این شرکت خودروسازی این بار به سراغ «غربیلک» فرمان مخصوص «دی کات» خودوری «کوئیک اس» رفته و این قطعه را با غربیلک فرمان معمولی و قدیمی جایگزین کرده است.
صدای اعتراض نسبت به خودروسازان داخلی از هر گوشه کناری شنیده میشود. این بار «سید علی ملکحسینی» پدر پیوند کبد ایران به وضعیت خودروسازی در کشور اعتراض کرد و گفت: «کسی که ماشین پراید را با بدنه کارتنی و سرعت ۱۵۰ کیلومتر میسازد قاتلِ بدون سوال است و در خون تمام کسانی که تصادف کردند و مُردهاند، شریک است. اگر میخواهید پراید بسازید به اندازه قدرت بدنهاش برایش سرعت در نظر بگیرید؛ ۶۰ کیلومتر!»
او که جانهای بسیاری را در جراحیها و پیوند اعضای بدن نجات داده است، عنوان کرد: «میگوئید ماشین خارجی نیاورید، ماشین داخلیتان هم بنجل است! اگر میخواهید ایران را بسازید به بهترین شکل باید بسازید؛ اگر میخواهید ماشین بسازید باید ماشین باشد، اگر نمیتوانید، کارخانه را تعطیل کنید. قانون این است که اگر یک نفر را بکشید انگار همه را کشتهاید! (قتل) فقط این نیست که گلوله برداریم و شلیک کنیم!»
قیمت خانه و مسکن در سراشیبی
اگر چه چند روزی است شیب قیمت خودرو و مسکن کاهشی شده و قیمت طلا هم کمی پایین آمده است اما وخامت اوضاع اقتصادی ادامه دارد. این هفته گزارشی با تیتر «خانه دار شدن، از این پس حتی رؤیا هم نیست» منتشر شد که در آن، یک حساب و کتاب سر انگشتی نشان میداد در شرایط فعلی، قدرت یک خانوار شهری برای خرید مسکن به حدود یک متر رسیده و عملاً رؤیای خانهدار شدن بهجز از طریق طرح نهضت ملی مسکن، محقق شدنی نیست.
خبرگزاری ایلنا هم در گزارشی خرج و مخارج متوسط یک خانواده را در نظر گرفت و نوشت: «کارگران برای خرید خانه ۸۰ متری باید بیش از ۱۷۰ سال کار کنند». البته نگران اشتغال نباشید؛ «کار هست، کارگر نیست»! دبیر کانون صنفی کارگران اعلام کرد که شرایط بازار کار به ویژه در حوزه صنعت و کارخانهها به گونهای شده که موقعیت کاری وجود دارد اما کارگر نیست!
وقتی زورشان به تحریف نمیرسد…
کشوری که سالها است خود را با ژست روشنفکری و دموکراسی معرفی میکند، هفته گذشته با سوزاندن قرآن کریم به اعتقادات میلیاردها مسلمان در سراسر دنیا توهین کرد. این ماجرا محدود به سوئد نماند و دانمارک هم به اقدام ضدانسانی و ضددینی اضافه شد. این موضوع باعث شد کشورهای مختلف اسلامی انزجار خود را نسبت به این حرکت با اقداماتی مثل اخراج سفیر سوئد یا تجمع مقابل سفارتخانهها نشان دهند. در این بین کشور عراق با به آتش کشیدن سفارت سوئد در بغداد، خروج کاردارش از سوئد و برگزاری تجمعات مختلف در صدر اخبار قرار داشت.
در ایران هم اعتراض و تجمعات زیادی صورت گرفت که برخی از آنها به مقابل سفارتخانه سوئد کشیده شد و چهرههای مختلف مذهبی و سیاسی با انتشار بیانیههای مختلف در مقابل این اقدام سخیف کشور سوئد واکنش نشان دادند. ایرانیان در این تجمعات با در دست گرفتن پلاکاردهای مختلف، گوشهای از اعجاز این کتاب مقدس را نشان دادند. یکی از آنها نوشته بود: «توانستند در انجیل دست ببرند، در تورات آنگونه که خواستند تحریف کردند؛ چون در قرآن نتوانستند تحریفی ایجاد کنند، آن را سوزاندند…»
اعلام بیزاری مسلمانان سراسر دنیا نسبت به این اقدام موهن و حجم گسترده اعتراضات توسط دولت کشورهای اسلامی در جهان باعث شد، سوئد چند قدمی عقب بنشیند و ابراز ندامت کند. وزیر خارجه سوئد عنوان کرد که هتک حرمت قرآن کریم در سوئد «منزجرکننده» است و دولت سوئد قانونی برای ممنوع اعلام کردن اقداماتی از این قبیل تدوین میکند.
قهرمانی غیرفوتبالیها، حواشی فوتبالیها
دنیای ورزش این هفته حال و هوای خوبی داشت. ۴ مدال برای ایران در کاپ جهانی اسکیت فرانسه، قهرمانی کشتی گیران جوان، قهرمانی پارادوومیدانی جهان و همچنین کسب ۳ مدال طلا، ۲ نقره و ۷ برنز در رقابتهای کاراته قهرمانی آسیا، اخبار خوشی بود که جوانان ورزشکار ایرانی در هفت روز اول مرداد به ارمغان آوردند. «سعید افروز» پس از آنکه قهرمانی پارادوومیدانی جهان را از آن خود کرد در اعتراض به اهانت سوئد و دانمارک به قرآن، این کتاب آسمانی را در دست گرفت و بر آن سجده کرد.
خبر مهم دیگر در دنیای ورزش، مشخص شدن حریفهای ایران در انتخابی جام جهانی فوتبال بود. قرعهکشی مرحله دوم رقابتهای مقدماتی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ و انتخابی جام ملتهای ۲۰۲۷ عربستان امروز در کوالالامپور مالزی برگزار شد و بر اساس نتایج این قرعهکشی، تیم ملی فوتبال ایران در این مرحله باید با تیمهای ازبکستان، ترکمنستان و برنده رقابت هنگکنگ و بوتان دیدار کند.
دنیای فوتبال اما مثل همیشه با حواشی خود همراه بود. اعتصاب استقلالیها و ممانعت آنها برای تمرین کردن خبری بود که هفته گذشته میان فوتبالدوستان دست به دست میشد. گفته میشود دلیل اعتصاب آبیپوشان، عدم دریافت بدهیهایشان از سوی باشگاه و همچنین نارضایتی آنها از نحوه برخورد تیم مدیریت بوده است.
خداحافظی با مختارنامه؟ شاید وقتی دیگر!
با فرارسیدن ایام محرم، پخش چند باره سریال مختارنامه که از آثار شاخص و نامدار سالهای اخیر است توسط مخاطبان شبکههای اجتماعی مورد سوال قرار گرفت و برخی از آنها خبر از پخش نشدن مختارنامه را دادند. این خبر آنقدر دست به دست شد که صداوسیما به صورت رسمی اعلام کرد مختارنامه امسال هم در قالب فیلم سینمایی پخش خواهد شد. سریالی که البته گذشته از مزاحهای امروز هر بار که میبینیم، تازگی خود را دارد و گویا قسمتهایی به آن اضافه شده است؛ اما با این حال به نظر میرسد دیر یا زود صدا و سیما باید از این اثر فاخر «حسن فتحی» دل بکَند و به فکر جایگزینی شایسته برای آن باشد.
ایرلاینهای کشور: بلیط نداریم ولی تأخیر چرا!
با فرا رسیدن محرم و علیرغم اینکه زمان زیادی تا شروع سفرهای اربعینی باقی نمانده، قیمت پروازها به شهرهای عراق برای زائران هنوز اعلام نشده است. کسی فراموش نمیکند که سالهای گذشته، فقدان برنامهریزی و نظارت چه بازار سیاهی برای پروازهای نجف و بغداد و حتی شهرهای جنوب و غرب کشور به راه افتاده بود.
البته عدم نظارت و بلبشوی پروازها صرفاً به ایام عزاداری و زائران اربعینی ختم نمیشود؛ چند هفتهای است که شرایط پروازهای داخلی هم خوب نیست و پیدا کرن بلیط، به بخت و اقبال مسافران برمیگردد. این را هم بگوییم که اگر بلنداقبال و خوشبخت باشید و بلیط گیرتان آمد و راهی شدید، باز هم به موقع نمیرسید. بدانید و آگاه باشید بنابراین بر آخرین آمار میانگین تأخیر پروازهای داخلی به ۹۴ دقیقه رسیده است. یک ساعت و نیم ناقابل!
تیک سوم در «بله»؟
خبر جنجالی هفته اول مرداد که سروصدای زیادی به پا کرد و موضوع داغ شبکههای اجتماعی شد، انتشار عکسی از صفحه اطلاعات پیامهای مخاطبان پیامرسان «بله» بود. این عکس، که تصویری از صفحه مانیتور بود که تعدادی از پیامها در آن دیده میشد به نظر میرسید، مانیتوری برای رصد فعالیت کاربران این نرمافزار باشد. دست به دست شدن این خبر بالاخره باعث شد تا این پیامرسان واکنش نشان دهد و دست به شفافسازی بزند.
اپلیکیشن «بله» در جوابیهای اعلام کرد که این رصد فقط مربوط به کانالها و سوپرگروههای عمومی است و هیچکس در این پیامرسان به پیامهای خصوصی کاربران دسترسی ندارد. البته آمار و ارقامی که هر از گاهی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر میشود به نظر میرسد، پیامرسانهای داخلی تا حدودی جای خود را در میان اقشار مختلف پیدا کردهاند و نسبت به سالهای گذشته شرایط بهتری دارند اما نمیتوان نادیده گرفت که هنوز هم سایه سنگین نرمافزارهای فیلتر شده روی سرشان سنگینی میکند و در این کارزار، جلب اعتماد مخاطبان یکی از مهمترین اهدافی است که باید در دستور کار خود داشته باشند.
ششمین نفری که از گروه وزیران «لِفت» میدهد!
آخرین خبر در مرور این هفته استعفای وزیر ورزش است. شایعه رفتن سجادی از وزارتخانه هفتهها بود که گفته و شنیده میشد و البته افراد مختلف آن را به جد تکذیب میکردند. اما بالاخره بعد از حاشیههای بسیار، بالاخره اعلام شد که سجادی برای ترک وزارت ورزش منتظر تصمیم رئیسجمهور است و علت آن را شرایط جسمی در پی عمل جراحی عنوان کرده است.
اگر سجادی از وزارت ورزش برود این ششمین وزیری است که در طول عمر دو ساله دولت سیزدهم تغییر میکند. پیش از این حجتالله عبدالملکی اولین وزیر مستعفی دولت سیزدهم بود که از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفت. مرحوم رستم قاسمی؛ دومین وزیر مستعفی دولت رئیسی بود که وزارت راه و شهرسازی را به علت تشدید بیماریاش ترک کرد. یوسف نوری وزیر سابق آموزش و پرورش سومین نفری بود که با کابینه دولت خداحافظی کرد. تغییر سید جواد ساداتی نژاد از سمت وزیر جهاد کشاورزی نیز تصمیم رئیس جمهور و چهارمین تغییر بود. بعد از اینها استیضاح فاطمی امین از وزارت صمت و عدم رأی اعتماد مجلس به او، پنجمین جابجایی در هیئت دولت را باعث شد.
علاوه بر این بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با دریافت کارت زرد از نمایندگان مجلس شرایط خوبی ندارند.