به گزارش خبرنگار مهر، مهدی دلاوری صبح شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ششم مردادماه به عنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است، اظهار داشت: در سال گذشته ۱۵۰ بیمار مبتلا به هپاتیت بی و سی در منطقه کاشان شناسایی شده است که از این تعداد ۱۱۰ نفر به هپاتیت بی و مابقی به هپاتیت سی مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه از این تعداد بیش از ۳۰ بیمار تحت درمان رایگان ضد ویروسی هپاتیت C قرار گرفته اند، ابراز داشت: مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری واقع در مرکز خدمات جامع سلامت گلابچی خیابان امام خمینی با شماره ۰۳۱۵۵۴۶۳۳۵۳ آماده ارائه خدمات به این افراد میباشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی هپاتیت (۲۰۲۳)، با هدف ریشهکنی این بیماری با عنوان "یک زندگی یک کبد" نامگذاری شده است، تصریح کرد: کبد انسان هر روز بیش از ۵۰۰ عملکرد حیاتی انجام میدهد تا انسان را زنده نگه دارد.
وی با بیان اینکه عفونت هپاتیت ویروسی خاموش است و علائم آن تنها پس از پیشرفت بیماری ظاهر میشود، ادامه داد: انواع مختلفی از ویروسهای هپاتیت (A تا E) وجود دارد، هپاتیت B و C نگران کننده ترین آنها هستند و هر روز باعث نزدیک به هشت هزار عفونت جدید در جهان میشوند.
دلاوری خاطرنشان کرد: بیش از یک میلیون مرگ ناشی از هپاتیت در هر سال رخ میدهد، به همین دلیل است که سلامت کبد برای سلامت انسان اساسی است و با انجام اقدامات پیشگیرانه میتوان از بسیاری از مرگ و میرهای ناشی از هپاتیت جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: هپاتیت از مهمترین معضلات بهداشتی و شایعترین علت بیماری کبد در جهان است و در بین آنها هپاتیتهای منتقله از راه خون (هپاتیت B,C) از جمله بیماریهایی هستند که سهم قابل توجهی از مرگ و میر، ناتوانی، بار اقتصادی، اجتماعی و روانی را به خود اختصاص داده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه مرگ و میر ناشی از سل و HIV روند کاهش دارد و مرگ و میر ناشی از هپاتیت درحال افزایش است، یادآور شد: مهمترین راه انتقال هپاتیت C استفاده از سرنگ مشترک در افراد است که متأسفانه این هپاتیت واکسن ندارد ولی خوشبختانه قابل درمان قطعی است.
وی گفت: همچنین مهمترین راه انتقال هپاتیت B از مادر به نوزاد است که در حال حاضر خوشبختانه با تزریق واکسن هپاتیت ب در بدو تولد این راه کمتر باعث انتقال بیماری در کشور میگردد.
دلاوری افزود: همچنین خوشبختانه با استفاده از ظرفیتهای شبکههای بهداشتی و درمانی و تلاشهای همه نیروهای بهداشتی و درمانی در بدنه علمی و اجرایی، اقدامات مؤثری در زمینهی مراقبت و حذف این بیماری از طریق آموزش و واکسیناسیون در جریان است و مبتلایان و افراد دارای عوامل خطر ابتلاء میتوانند با مراجعه به پایگاههای سلامت محل زندگی خود نسبت به دریافت مشاوره و مراقبت درمانی اقدام کنند.