به گزارش خبرنگار مهر، مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران در گفتوگوی رادیویی درباره درخواست ایران مبنی بر عضویت در گروه قدرتهای اقتصادی در حال ظهور «بریکس» اظهار کرد: تلاش میکنیم اعضای این گروه که متشکل از کشورهای (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) هستند؛ عضویت ایران را بپذیرند.
وی افزود: وزیر امور خارجه و دبیر شورای امنیت کشور در در جلسات اخیر گروه بریکس حضور داشتند و در آینده نیز رئیس جمهور کشورمان در این جلسه حضور خواهد داشت.
صفری با تاکید بر اینکه بریکس» گروهی اقتصادی است؛ تصریح کرد: کاملاً اقتصادی است، جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف صاحب قدرت و انرژی است و با کشورهای عضو این گروه از جمله چین، روسیه و هند ارتباط اقتصادی خوبی دارد و به دنبال گسترش روابط اقتصادی با سایر اعضای این گروه از جمله برزیل و آفریقای جنوبی است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران تاکید کرد: نکته اساسی این است که معیارهای عضوگیری این گروه اقتصادی هنوز مشخص نشده است؛ ارتباطات اقتصادی فعلی ایران با کشورهای عضو بریکس، میتواند در تأیید عضویت ایران در این گروه اثر مثبتی داشته باشد.
این مقام مسؤول تصریح کرد: سال گذشته ارتباطات تجاری ایران با کشور برزیل معادل ۶ میلیارد دلار بود و این میزان ارتباطات تجاری رو به افزایش است.
صفری افزود: علاوه بر ایران کشورهای متعددی تقاضای عضویت در گروه اقتصادی بریکس را دارند؛ ولی از بین این کشورها تنها ایران است که در شرایط فعلی، ارتباط تجاری خوبی با اعضای این گروه دارد ضمن اینکه طی سالهای گذشته از ایران برای حضور در تمام اجلاسها دعوت شده است. احساس میکنیم عضویت ایران در گروه اقتصادی بریکس روند مثبتی را طی میکند.
وی درباره حضور رئیس جمهوری در اجلاس بعدی این گروه اقتصادی اظهار کرد: ممکن است رئیس جمهور در اجلاس بعدی گروه اقتصادی بریکس، حاضر و یا به صورت ویدئو کنفرانس شرکت کند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به این پرسش که آیا تحریمهای موجود علیه کشورمان در پذیرش عضویت ایران در این گروه اقتصادی تأثیری خواهد داشت یا خیر، گفت: خیر. چنین سوالی مطرح نشده است و تاکنون در روند درخواست عضویت ایران مانعی وجود نداشته است.