خبرگزاری مهر، گروه استانها_ پژمان امیدی: برآیند تمام ظرفیتهای یک شورا در بخش تئوری و ثابت بکارگیری ماده ٨٠ قانون تشکیلات، وظایف و اختیارات شوراهای اسلامی کشور است.
احصای نارساییهای شهری
یک باکس مشورتی که بر اساس آن در شالوده اولیه انتخاب شهردار و در ابعاد فراتر احصای نارساییهای شهری در محورهای اجتماعی، رفاهی، فرهنگی، اقتصادی و عمران با تعمیم به شهرداریها دیده شده است.
شهر یاسوج که سال هاست نام پایتخت طبیعت ایران را یدک میکشد، در طول دورههای مختلف شورا گزینی اصل گزینش را بر کالبد قوم گرایی دیده و گاهاً در چینش چارتها نیز عملکردهای شورا بر محور مزیتهای فردی شکل گرفته و مردم محوری کمتر در نگاه شبکه شورایی دیده شده است.
اما در این میان موضوعی تضاد ساز که میتواند نافع اصول امنیت پایدار ذهنی در بدنه جامعه باشد، تکیه بر تفکرات فردگرایانه با چینش حلقههای رأی ساز و رأی آور در بدنه چارتهای شورایی است.
خواستهای مردمی رنگ باخت
این نگاه تا جایی عمیق شده که تأمل در بیرون و ذهنیت مردم در ضعیفترین حالت خود قرار گرفته و ساختارهای اولیه شورا که حرکت بر مبنای خواستارهای مردمی است، در فراموشیهای شورا رنگ می بازد.
اما جدیدترین موضوع تأمل برانگیز در ساختار شورای شهر یاسوج، انتخاب و معرفی شهردار است.
با نگاهی به ۶ سال گذشته تضادهای عمیق بدنه شورا با شهرداری یاسوج به عنوان قلب عمران و احیای شهر دیده میشود، این مهم کار را تا جایی پیش برد که گاهاً حاشیه بر متن غلبه کرده و نیازهای بدنه شهری در این اختلافها گرد فراموشی به خود گرفت.
شهردار یاسوج در سالهای گذشته با طرح سوال به میز استیضاح رسید، اما هیچگاه توافقی برای پایان دادن به عمر مدیریت شهردار شکل نگرفت.
در این میان میتوان به کارکردهای اشتباه شورا در تبیین پرسشهای دارای ساختار اشاره کرد که نشان از عدم اجماع یا سطح ضعیف کارکرد سوالات داشته است.
اما شورای شهر که ذات تأمین خوراک تفکر اجتماعی را نیز در تدوین مصوبات فرهنگی داشته در دور فعلی با شکافی بسیار عمیق در حسن اعتماد سازی مواجه کرده است.
نمونه این تضاد در ماههای اخیر، تجمع اعتراضی نیروهای شهرداری یاسوج با تاکید بر انحلال شورای شهر بوده است و نکته حائز اهمیت ادامه جریانهای غیر همراه حتی بعد از استعفای شهردار سابق است.
مسئله مهمی که با انتخاب سرپرست شهرداری یاسوج کم کم رنگ باخته و با احیای پرداخت معوقات، علاوه بر اقبال عمومی، همراهی بدنه شهرداری با سرپرست این مجموعه را نیز در پی داشته است.
آسیب شناسی اقدامات یکجانبه گرایانه میطلبید که شورای شهر یاسوج احیای نگاه مردمی به خودش را با تکیه بر تلطیف فضای ایجاد شده در عصر جدید توسعه شهری داشته باشد که اقدامات روزهای اخیر اعضای آن بیانگر حرکت بر مسیر گذشته است.
تکذیب انتخاب شهردار
طی روزهای اخیر خبری مبنی بر انتخاب شهردار جدید یاسوج از بدنه خود شورا رسانهای شد و این موضوع در حالی است که سخنگوی شورای شهر یاسوج آن را تکذیب کرده است.
سخنگوی شورای شهر یاسوج گفت: خبر منتشر شده در انتخاب شهردار به شدت تکذیب میشود، زیرا ما هیچ جلسهای با تشریفات قانونی برای انتخاب شهردار برگزار نکردیم.
بهنام عباس نژاد با اشاره به اینکه ۵ عضو شورای شهر یاسوج نامه نگاریهای متعددی در راستای انتخاب سریعتر شهردار با فرمانداری شهرستان بویراحمد، مدیرکل سیاسی امنیتی استانداری، مدیرکل امور شهری و حتی رئیس شورا داشته ایم، افزود: اما متأسفانه همکاری مطلوبی از طرف رئیس شورا رقم نخورد.
مصوبهای خارج از صحن شورا!
وی عنوان داشت: خبرهای منتشر شده در فضای مجازی استناد به یک مصوبه در خارج از شورا است که با توجه به اینکه در صحن شورا نبوده خود به خود از درجه اعتبار ساقط است.
سخنگوی شورای شهر یاسوج گفت: رئیس شورای شهر مصوبه خارج از شورا را بدون اینکه در دستور کار قرار گرفته باشد و یا اینکه به رأی گذاشته شود به فرمانداری ارجاع داده است.
عباس نژاد گفت: مصوبه ارجاع شده هنوز در دستور کار فرمانداری است و تأیید نگرفته است، چرا که در خارج از ساختمان شورا بوده و هیچگونه تشریفات قانونی صورت نگرفته است که خود به خود بی اثر خواهد بود.
اما این پایان ماجرا نیست و رئیس شورای شهر یاسوج مصوبه را قانونی میداند.
کیوان آشنا در گفتگو با رسانهها، افزود: از مصاحبه سخنگوی شورا تعجب کردم و اعضا خودشان مصوبه را با علم و آگاهی تمام امضا کردند، اما الان دلیل انکار را نمی دانم.
آشنا تصریح کرد: جالب اینجاست که سخنگوی شورا هم با تأیید مصوبه بر صحت آن صحه گذاشته است.
وی ابراز داشت: بعد از اینکه آقای مقدم استعفا دادند و آقای بهرامی بعنوان سرپرست شهرداری معرفی شد، در جلسهای اعضا به این نتیجه رسیدند که بنده را بعنوان شهردار و خادم شهروندان معرفی کنند، اما اکنون نوشته خودشان را قبول ندارند.
آشنا خاطرنشان کرد: به هر حال مصوبه با تأیید اکثر دوستان به فرمانداری ارجاع شده است که پس از بررسیهای لازم نتیجه اعلام خواهد شد.
حال سوال اینجاست، شورای شهر یاسوج بر اساس کدام معیارها نسبت به انتخاب شهردار اقدام میکند و آیا کارکردهای چند سال اخیر شورا، گره گشایی بر محور ضعفهای زیرساختی شهر با قالبهای عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی را رقم زده و یا قرار است این در همچنان روی یک پاشنه بچرخد.
همچنین باید پرسید در کدام چرخه مصوبهای «به گفته سخنگوی شورای شهر» فاقد اعتبار در چرخه تعیین شهردار قرار گرفته و آیا نباید قانون «مر» تمام اقدامات باشد؟.