به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر سید امیر مرتضویان در جلسه هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور برگزار شد، ضمن معرفی انستیتو و دانشکده، کسب عنوان مرکز پژوهشی برتر با ۸ طرح اثرگذار مورد تایید وزارت بهداشت و دریافت جایزه دانشکده برتر در بیست و سومین جشنواره ابوریحان را از جمله افتخارات پژوهشی این مرکز دانست.
وی از رونمایی چند طرح ملی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ۵ طرح ۱ درصد از سوی وزارت بهداشت به این مرکز اختصاص یافته است.
رئیس انستیتو و دانشکده تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به رشد قابل توجه تولید مقالات علمی انستیتو و دانشکده نسبت به سال گذشته، از افزایش ضریب اثربخشی یکی از مجلات انستیتو به ۱.۴ خبر داد.
وی تاکید کرد: علاوه بر عضویت انستیتو در شوراهایی مانند شورای عتف وزارت علوم، شوراهای متعدد وزارت بهداشت، و سازمان ملی استاندارد، دارای تفاهم نامه های متعدد با پژوهشکده غدد دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، پژوهشکده گوارش دانشگاه، مرکز تحقیقات سرطان، دانشکده طب ایرانی دانشگاه در حوزه فناوری و دفتر سلامت محیط است.
مرتضویان عنوان کرد: جلسات مکرری در راستای توسعه ارتباط با صنعت و راه اندازی مدل کسب و کار رویالتی برگزار شده است.
وی با اشاره به تولید انواع ساندویچ کلابهای سالم به عنوان اولین همکاری در تولید صنعتی مشترک میان رشته های تغذیه و صنایع غذایی، تصریح کرد: تولید میان وعده های سالم برای کودکان، ورزشکاران و زنان باردار و شیرده و مکملهای پروبیوتیک ویژه بیماران MS، پارکینسون و آلزایمر با همکاری مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی و انجمن علمی پروبیوتیک از جمله فرآورده های غذایی سلامت محور توسط انستیتو به شمار می آید.
رئیس انستیتو و دانشکده تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: برگزاری کارگاه های فناوری ویژه دانشجویان از دیگر اقدامات مرکز در حوزه فناوری است و رویداد ملی فناوری سلامت در فرآوری مواد غذایی پاییز سال جاری توسط انستیتو برگزار خواهد شد.
وی در خصوص فعالیت های بین المللی مرکز ، به راه اندازی سایت انگلیسی و تولید محتوای انگلیسی به منظور جذب دانشجو، برگزاری جلسات با unicef، سازمان جهانی بهداشت و unesco اشاره کرد در این راستا برنامه استانداردسازی و ترویج غذاهای بومی ایران و تدوین اطلس غذاهای بومی ایران از سوی یونسکو به عنوان ماموریت به انستیتو واگذار شده است.
به گفته وی، جلساتی نیز با سازمان صدا و سیما به منظور ساخت برنامه آموزش همگانی تغذیه و غذای سالم برگزار شده است که به زودی اجرا خواهد شد.
افزودن رشتههای جدید در مقطع کارشناسی ارشد و تاسیس آزمایشگاه تحصیلات تکمیلی میکروب شناسی و تخمیر مواد غذایی از دیگر اقدامات آموزشی و برگزاری رویدادهای دانشجویی و فرهنگی از اقدامات فرهنگی دانشکده تغذیه بود که مرتضویان به آن اشاره کرد.
رئیس انستیتو و دانشکده تغذیه و صنایع غذایی کشور از بازسازی و توسعه خدمت رسانی کلینیک تغذیه به منظور ارایه مشاوره تغذیه و رژیم درمانی به عموم مردم و خانواده دانشگاه و به زودی در سایر سازمان ها نیز خبر داد و گفت: در حال راه اندازی کلینیک مجازی انستیتو تغذیه کشور با همکاری دانشگاه هوشمند نیز هستیم.
وی ضمن ارایه توضیحاتی در خصوص بهسازی و نوسازی فضای فیزیکی و تجهیزاتی مرکز، به سایر برنامههای آموزشی، فناورانه، فرهنگی و توسعه منابع این مرکز در آینده اشاره کرد.