محمدرضا سوقندی درباره فعالیتهای فرهنگی هنری استان به خبرنگار مهر گفت: "ما در هر شهرستان سعی کردیم یک یا دو سالن داشته باشیم. یعنی یک سالن را حداقل به نمایش اختصاص دهیم. در حال احداث تالار تئاتر مولوی در بجنورد هستیم و ساخت یک تالار مرکزی در شهرهای مختلف نیز مصوب شده است."
وی ادامه داد: "حمایت خود را از حوزههای تولید تئاتر شروع کرده ایم. سال گذشته چند دبیرخانه تئاتر مانند تئاتر کودک و نوجوان، بانوان و نمایشهای آئینی سنتی تشکیل دادیم. برای اینکه گفتمگو درباره تئاتر بیشتر شود اقدام به برگزاری فصل تئاتر کردیم. امسال 20 اثر تولید شده و دو نمایش استان به جشنواره منطقهای راه یافتند و میزبانی جشنواره تئاتر رضوی به نوعی نشانگر برخی برنامهریزیهای ما در امر تولید تئاتر است."
وی یادآور شد: "خردادماه خانه نمایش بجنورد را راه انداختیم و چند پلاتو تمرین نیز درست کردیم که این خود یک شروع برای حرکت مستمر در جهت اجرای تئاتر بود. برای اجرای مستمر در استان باید فرهنگ سازی کنیم و اجراها نباید محدود به گروههای خودمان باشد. برای تئاتر نمی توان نسخه پیچید و این را نباید فراموش کنیم که اداره ارشاد به تنهایی نمی تواند مؤثر باشد. شهرداری و حوزه هنری می توانند در این راه کمک های مؤثری داشته باشند تا تئاتر را مردمی کنیم."
سوقندی طرح بسته های فرهنگی و ارائه آن از طریق خانه نمایش بجنورد، راهاندازی کتابخانه تخصصی در خانه نمایش، راهاندازی سایت بانک اطلاعاتی هنرمندان و برگزاری کارگاههای آموزشی را از جمله برنامههای انجام شده در زمینه آموزش در سطح استان عنوان کرد.
مدیر کل ارشاد خراسان شمالی گفت: "به علت جدا شدن بجنورد از مشهد و بیرون آمدن از حمایت این شهر، فرهنگ و هنر در استان ما در دوره انتقال بسر می برد. در خراسان شمالی قومیتها و فرهنگها بسیار متنوع است و ما باید از آنها مراقبت کنیم. در حوزه تئاتر یک انرژی منفی وجود دارد و آن این است که هنرمندان اداره ارشاد را مقابل خود میبینند. این انرژی باید آزاد شود تا هنرمند خود را کنار اداره ارشاد ببیند و این امر تا حدی در استان در حال انجام است."
وی از اختصاص بیشترین سهم بودجه به تئاتر در استان خراسان شمالی خبر داد و نحوه پرداخت بودجه به گروهها را از طریق گیشه اعلام کرد. یعنی گروهها کار خود را با کیفیت مد نظر برای اجرا آماده میکنند و در صورت تائید اداره ارشاد بیش از نیمی از بلیتهای اجرای نمایش را از گروه خریداری میکند و در اختیار مدیران و آموزش و پرورش و سایر نهادها می گذارد تا به دیدن تئاتر بیایند. به این صورت هم بودجه پرداخت میشود و هم کیفیت نمایش ها بالا می رود.
سوقندی تصریح کرد: "تئاتر در کشور ما فقط توسط مردم حفظ شده و ساختار ندارد. باید سازمان هنرهای نمایشی کشور تشکیل شود و تعریف درستی برای آن به وجود بیاید تا بتواند بودجه مناسب را هم دریافت کند. تئاتر مانند یک دریاست و باید متناسب با آن ظرفی تعریف شود. باید جریان سازی و تئاتر را تبدیل به یک دغدغه برای عموم کنیم. متأسفانه برای هنر و تئاتر برنامه نداشتهایم و جایگاهی مشخص برای آن تعریف نکرده ایم."
مدیر کل ارشاد خراسان شمالی در پایان گفت: "تئاتر و هنر باید وارد زندگی مردم شود. شاید یکی از آفتهای جشنوارهها تفریحی جلوه دادن تئاتر و هنر است. تفنن و تفرج از آثار هنر است و نباید هدف باشد. هنر در بستر زمان شکل میگیرد و باید نگاهها نیز به آن تغییر یابد."