به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از پوستر آغاز به کار «مدرسه داستان صاد» روز گذشته شنبه ۱۴ مردادماه توسط انتشارات صاد در خبرگزاری مهر برگزار شد. این برنامه با حضور میرشمس الدین فلاح هاشمی، هادی خورشاهیان، مجید آقایی و برگزیدگان دورههای قبل رویداد خودنویس برگزار شد.
هاشمی در ابتدای این نشست گفت: رویداد خودنویس قبل از فعالیت رسمی انتشارات صاد به صورت حرفهای حضور داشت و به تربیت نویسندگان میپرداخت و حتی نشان داد بسیاری از آثار این نویسندگان میتوانند درآمدزا باشند. مدرسه داستان به دنبال حمایت از نوقلمها است و یک بازوی مهم برای صاد است که در کنار رفع ایراد داستانها، آموزش را نیز دنبال میکند.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری از آثار ما اقتباس میشود پس چرا ما نباید ظرفیتهای داستانی خود را گوشزد کنیم تا ایدههای نویی به وجود آید. به همین منظور با نهادها و مؤسسات مختلف جهت تربیت نویسندگان در این زمینه برنامه ریزی شده است.
هاشمی گفت: همه افرادی که عاشق ادبیات و متون کهن هستند میتوانند در این رویداد شرکت کنند چراکه میتوانیم در این مدرسه بگوییم چطور میتوان متون کهن را در داستان معاصر بیاوریم که صد البته مورد توجه قرار میگیرد.
در اقتباس ادبیات معاصر موفق نبودیم
خورشاهیان در ادامه این نشست گفت: حوزه اقتباس روایت ایرانی بسیار مهم است. در اقتباس زمانی که قرار است نمایشی شکل بگیرد موضوع داستان نویسی متفاوت میشود در حال حاضر ۹۰ درصد فیلمهای هالیوود اقتباس است اما متأسفانه ما در اقتباس ادبیات معاصر موفق نبودیم مثلاً فیلمنامه موقعیت مهدی اقتباس بسیار خوبی است چراکه دیالوگ خنثی در آن وجود ندارد.
وی افزود: ما یک اقتباس از ادبیات کهن در نوشتار میتوانیم به وجود بیاوریم و آغاز به کار مدرسه داستان صاد برای فعالیت در این زمینه میتواند نقطه مثبتی باشد.
خورشاهیان با اشاره به چهارمین دوره برگزاری رویداد خودنویس گفت: من فکر نمیکنم چیزی مهمتر از عزت ملی باشد و این دوره میتواند به عزت ملی کمک کند؛ همانطور که میدانیم در حوزه بانوان کار چندان مناسبی انجام نشده است البته لازم نیست که به دنبال قهرمانان خارجی باشیم و برای کتاب شعار بدهیم بلکه میتوانیم یک رمان معمولی نوشته و در آخر قهرمان داستان را وارد کنیم.
وی با اشاره به اینکه رویداد خودنویس تا ۲۸ مردادماه ادامه دارد افزود: معرفی آثار نیز مسئله بسیار مهمی است که این مجموعه باید آن را دنبال کند.
داستان گویی کشف حقیقت است
مجید آقایی نیز در ادامه این نشست گفت: اگر به عنوان یک ایرانی به هویت خود می بالم از حیث اتصال به شیوه روایت گری اندیشمندانی است که هویت ما را شکل دادند این اندیشمندان اندیشههای خود را در متون کهن آورده اند؛ مثال بارز این نکات حافظ، سعدی است که درون اندیشه ورزی خود تعریفی از اندیشه نیز عرضه میکنند.
وی افزود: وقتی ما از روایت صحبت میکنیم در واقع باید اندیشه خودمان را در قالبهای متفاوت بیان کنیم اما نکته مهم این است که در حوزه روایت پردازی اساساً برای داستان چه تعریفی ارائه میدهیم؟ از نظر حافظ داستان گویی کشف حقیقت است و ما هر کدام به نوعی به دنبال کشف واقعیتهای خودمان هستیم.
آقایی با اشاره به اینکه امیدوارم مدرسه داستان کمک کند تا شیوه داستان گویی ایرانی را کشف کنیم گفت: داستان گویی به هویت بین المللی کمک میکند و سبب استمرار اندیشه و اعتبار خودمان نیز میشود همچنین به هنرجویان کمک میکند تا بدانند اساساً چه نگاهی در داستان گویی متون کهن وجود دارد.
آقایی در پایان گفت: امیدوارم شیوههایی از اقتباس دریافت کنیم که از نوع شیوه روایت گری ایرانی باشد چراکه متأسفانه بی نهایت به متون ارزشمند و روایت گری ایرانی بی توجهی میکنیم و این مسئله کم کم سبب فراموشی متون کهن میشود.
در پایان این نشست از پوستر آغاز به کار مدرسه داستان نشر صاد رونمایی شد.