زنجان-مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان زنجان گفت: ۴۳ درصد افراد آموزش دیده در مراکز فنی و حرفه ای به صورت مستقیم مشغول به کار شده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا انصاری ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران، با توجه به رصد صورت گرفته ۴۳ درصد افراد آموزش دیده در مراکز فنی و حرفه‌ای استان زنجان به صورت مستقیم مشغول به کار شده‌اند، گفت: ۶۴ بنگاه اقتصادی در حوزه ارائه آموزش‌های مهارتی و تخصصی در استان فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه فنی‌وحرفه‌ای استان زنجان در زمینه انجام آموزش‌های مهارتی و در راستای آن ایجاد اشتغال عملکرد خوبی داشته است، افزود: آموزش فنی‌وحرفه‌ای متولی آموزش‌های غیررسمی به استناد قوانین، اسناد بالادستی و سایر حوزه‌ها نظام صنفی و قانون کار با هدف تربیت نیروی ماهر ونیمه‌ماهر بازار کار است‌.

انصاری ادامه داد: ۷۵ درصد مهارت‌های این سازمان عملی است و آموزش‌های فنی وحرفه‌ای مطابق به درخواست متقاضیان و اشتغال‌محور است.

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان زنجان با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین دغدغه‌های حال حاضر در جامعه، ایجاد اشتغال است که سرمایه‌گذاری‌های بسیار زیادی در این بخش هر ساله صورت می‌گیرد، گفت: سازمان فنی‌وحرفه‌ای به همراه متولیان این حوزه طبق قوانین و مقررات برای ارائه آموزش‌های مهارتی و ارتقای شغلی تلاش می‌کند.

انصاری با بیان اینکه امروزه شغل و داشتن تخصص فنی حائز اهمیت است، افزود: آمار اشتغال سازمان شامل فرآیند آموزشی با مراحل خاص خود همراه با استعدادسنجی و حضور در کارگاه‌ها است.

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان زنجان در ادامه با اشاره مسابقات ملی مهارت، گفت: این مسابقات یکی از اقدامات این سازمان است که با هدف ایجاد نشاط در جامعه و به ویژه ترویج فرهنگ مهارت آموزی و کمک به نوجوان و جوانان برگزار می‌شود تا آن‌ها مسیر شغلی خود را انتخاب کنند و در کنار آن برای انتخاب رشته‌های تحصیلی و مشاغل آماده شوند.

انصاری افزود: مسابقات ملی مهارت در سه مرحله (شهرستانی، استانی و کشوری) برگزار می‌شود که بیست و یکمین دوره از مسابقات ملی مهارت امسال مرحله شهرستانی برگزار و افرادی که حدنصاب نمره قبولی را کسب کرده‌اند به مرحله استانی راه یافته‌اند.

وی تاکید کرد: با همه امکانات و تجهیزات آماده ارائه آموزش‌های مهارتی به عموم افراد جامعه و همچنین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که فاقد مهارت‌های لازم جهت ورود به بازار کار می‌باشند، هستیم و در تلاشیم فرهنگ مدرک‌گرایی را به فرهنگ مهارت‌افزایی تغییر دهیم.

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان زنجان با بیان اینکه دوره‌های ویژه مدرسه تابستانه مهارت در استان اجرا می‌شود، گفت: این دوره‌ها بین ۳۰ تا ۱۰۰ ساعت است که برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال و ۱۵ - ۱۸ سال این دوره تابستانه را داریم که برای گروه‌های سنی ۱۵ تا ۱۸ سال گواهینامه با کد استاندارد سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای صادر خواهد شد.

انصاری افزود: طرح تابستانه برای اولین سال برای دهک‌های ۱ تا ۵ درآمدی با همکاری دستگاه‌های دیگر امسال در حال اجرا است. سهم استان ۶۰۰ نفر بود که اکنون در سرجمع ۱۶۰۰ نفر در گروه‌های سنی و رشته‌های مختلف بخش دولتی - غیردولتی (فنی حرفی‌های آزاد) ثبت‌نام کرده‌اند.