به گزارش خبرنگار مهر، نوربخش عسگری صبح دوشنبه در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه یک سازمان فرابخشی است اظهار کرد: این سازمان نماینده سازمان نقشه برداری نیز هست و ۲۳ طرح در حوزه مرکز آمار به صورت مستمر انجام میشود.
وی افزود: توجه به آمایش سرزمین به عنوان یک سند بالادستی برای جلوگیری از تبعات زیست محیطی در آینده در این سازمان مطرح شده و اهداف آرمانی در افق ۱۴۱۴ در این طرح پیش بینی شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی علیرغم ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری و میراثی یکی از ضعیفترین استانها است و نتوانسته به خوبی خود را معرفی کند که این مهم در آمایش سرزمینی مورد توجه قرار دارد. در این آمایش کریدورهای گردشگری نیز معرفی شده که بستههایی به گردشگران معرفی شود.
استان مرکزی سومین استان سالمند کشور است
عسگری خاطرنشان کرد: استان مرکزی سومین استان سالمند کشور و جز استانهای با آمار مهاجرت بالا است که در این راستا باید حفظ نخبگان مورد توجه ویژه باشد.
وی ادامه داد: شورای برنامه ریزی و توسعه استان بالاترین نهاد تصمیم گیری برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و …است و با ۴ کارگروه ذیل شورا میتواند نقش توسعهای خوبی را ایفا کند، در برنامه ششم در استان ۵۹۰ هدف در بخشهای مختلف پیش بینی شده بود که ۳۸۷ هدف معادل ۶۶ درصد آن محقق شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم هدف بر این است که برنامه هدفگذاری و عملیاتی در شهرستانها نیز مورد نظر باشد. برنامه هفتم در ۲۴ فصل و ۱۱۸ ماده توسط دولت پیشنهاد شده است.
عسگری با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد دریا محور علیرغم مرز آبی ویژه در کشور، کار ویژه و خاصی در این حوزه انجام نشده است، گفت: در سال گذشته صنایع عمده استان به بنادر جاسک و بندرعباس بردیم و در آنجا نیروی دریایی با قابلیت استان آشنا شد و صنایع فرصت سرمایه گذاری را شناسایی کردند. اگر اقتصاد دریا محور محقق شود دیگر نیازی به سایر درآمدها نیست.
تصویب ۲۸ هزار و ۷۳۲ میلیارد تومان در قالب سفر رئیس جمهور به استان مرکزی
وی ادامه داد: در ۳۱ تیرماه سال گذشته در سفر ریاست جمهوری به استان قرار بر این بود پروژه جدیدی شروع نشود که پیش از سفر جلسات مختلفی برگزار شد، در مجموع ۱۱ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار در این سفر برای ۳ سال و در بخش تسهیلات نیز ۱۷ هزار و ۲۷۸ میلیارد تومان تسهیلات بانکی و در مجموع ۲۸ هزار و ۷۳۲ میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات در قالب ۲۲۵ مصوبه در سفر ریاست جمهوری برای استان مصوب شد که با گذشت یکسال از سفر ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در همه مصوبات ایجاد شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: مصوبات در حوزه راه، راهداری و راه آن میانگین پیشرفت ۴۸ درصد، وزارت نیرو ۵۵ درصد؛ بهداشت ودرمان ۶۱ درصد؛ آموزش و پرورش ۶۳ درصد؛ آموزش عالی ۵۰ درصد؛ فرهنگ و هنر ۶۱ درصد و و ورزش و جوانان ۴۷ درصد محقق شده است.
وی افزود: ۲۴ مصوبه از مجموع ۲۲۵ مصوبه با ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار اجرا و از سال گذشته تاکنون ۴۳ پروژه افتتاح شده است، همچنین ۱۸۲ پروژه در حال اجرا و ۳۹ پروژه اجرا نشده یا متوقف شده است.
عسگری ادامه داد: در حوزه جذب و تبدیل وضعیت ایثارگری در استان ۱۸۶۵ نفر جذب شدند که ۸۱ درصد آن در دولت سیزدهم صورت گرفته است همچنین ۱۵۸۳ نفر در استان نیز در آزمونهای استخدامی پذیرفته شدهاند.
وی در خصوص هزینه درآمد خانوار شهری و روستایی بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ در خانوار شهری هزینه درآمد سالانه ۶۲ میلیون تومان و در استان ۵۹ میلیون تومان بوده که این ارقام در سال ۱۴۰۰ به ۶۲ و ۹۵ میلیون تومان رسیده که این نشان از بهبود وضعیت اقتصادی و درآمد هزینه حوزه شهری استان دارد.
عسگری اضافه کرد: در حوزه روستایی نیز این هزینه درآمد در استان در سال ۹۹ بالغ بر ۴۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده که سال بعد به ۶۹ میلیون و ۳۰۰ هزار رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: ضریب جینی به منظور سنجش نابرابری درآمد جامعه است که در خانوار شهری این ضریب در استان در سال ۹۹ بالغ بر ۲۹ صدم و در سال ۱۴۰۰ به ۳۰ صدم رسیده است و در حوزه روستایی نیز این رقم به ترتیب ۳۳ و ۳۲ صدم بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ نرخ تورم استان ۴۱ و هشت دهم و در سال گذشته ۴۹ و سه دهم بوده است. نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۶ و ۶ دهم و امسال ۵ و هشت دهم بوده که امسال رتبه استان از جایگاه چهارم در سال گذشته به رتبه سوم افزایش یافته است.
۳۶ و ۶ دهم نرخ مشارکتی استان مرکزی است
وی تاکید کرد: نرخ مشارکتی استان ۳۶ و ۶ دهم درصد است که البته این آمار مطلوب نیست.
عسگری اضافه کرد: درآمد مصوب استان در سال جاری ۱۲ هزار و ۹۵۴ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد رشد داشته که البته ظرفیت استان بیش از این است.
وی افزود: استان مرکزی سال گذشته رتبه نخست راه اندازی واحدهای راکد را داشته و ۴۲۶ میلیون دلار تراز تجاری استان مثبت بوده است.