به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته سهشنبه ۱۷ مردادماه به مناسبت روز خبرنگار نشستی در تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد که طی آن حمید نیلی مدیر و توحید معصومی مدیر هنری و اجرایی این مجموعه ضمن قدردانی از خبرنگاران حوزه تئاتر در رسانههای مختلف، به ارائه گزارشی از عملکرد یک ساله خود در مجموعه ایرانشهر پرداختند.
در ابتدای حمید نیلی مدیر تماشاخانه ایرانشهر ضمن تبریک روز خبرنگار عنوان کرد: تیر ماه سال گذشته که من به ایرانشهر آمدم هنوز تعهداتی از زمان آقای مسافرآستانه وجود داشت که ترجیح دادیم همان خط مشی را پیگیری کنیم تا امسال که توحید معصومی همکاریاش را با مجموعه شروع کرد و برنامهریزیهایی برای سال بعد انجام دادیم.
تلاش کردیم به خودکفایی برسیم
وی ادامه داد: امسال تا اندازهای ساختار تماشاخانه را اصلاح کردیم و بعد از جدا شدن تماشاخانه ایرانشهر از خانه هنرمندان تلاش کردیم در بحث استقلال مالی به خودکفایی برسیم و همه هزینهها در خود ایرانشهر خرج شود. مبحث دیگر انتخاب آثار اورجینال است و تا اینجا سعی کردیم نمایشهای اورجینال را انتخاب کنیم تا به حفظ استقلال ایرانشهر کمک شود.
نیلی یادآور شد: همچنین قرار است از طرف شهرداری تهران، ایرانشهر به عنوان یک «مرکز خاص» معرفی شود مانند تعریفی که از «باغ کتاب تهران» وجود دارد که پروسه اداری آن تا چند ماه آینده طی خواهد شد.
در ادامه توحید معصومی معاون هنری و اجرایی مجموعه ایرانشهر نیز درباره فرایند انتخاب آثار توضیح داد: در یک سالی که در خدمت آقای نیلی و مجموعه ایرانشهر بودم ۲ مولفه را مورد تاکید قرار دادند که چراغ راه ما بوده است. یکی متعهد بودن به تعهدات اجرایی که آقای مسافرآستانه به گروهها داده بود که ما هم طبق همان جدول پیش رفتیم. نکته دوم این بود که ایرانشهر مانند قبل اعتبار و کیفیت خود را حفظ کند.
به تعهدات اجرای مدیریت قبل پایبندیم
وی افزود: برای سال ۱۴۰۱ طبق همان جدول آقای مسافرآستانه پیش رفتیم و برای سال جدید چند مورد را موردتوجه قراردادیم. اول اجراهای عقب مانده از نیمه دوم ۱۴۰۱، دوم تعهداتی که از زمان آقای مسافرآستانه برای سال ۱۴۰۲ وجود داشت و توجه به گروههایی که نوبت اجرا داشتند، سوم مورد توجه و کارشناسی قرار دادن تقاضاهای جدید که با توجه به اینکه نیمی از جدول به تعهدات مدیر قبلی اختصاص داشت شورای کارشناسی آثار ایرانشهر در مجموع ۸ اثر را انتخاب که ۵ نمایش قطعی و ۳ نمایش به عنوان رزرو انتخاب شدند.
معصومی متذکر شد: تلاش ما این است که برای سال آینده نشستهایی با کارگردانان متقاضی درباره چگونگی جذب مخاطب، انتخاب متن و ضرورتهای اجرا داشته باشیم و قصد داریم برای اجراهای همزمان در سالن سمندریان نمایشهایی را انتخاب کنیم که طراحی اجرا و چیدمان مشابه داشته باشند.
امسال ۴۶ هزار مخاطب داشتیم
مدیر اجرایی تماشاخانه ایرانشهر بیان کرد: از ابتدای سال تا ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ میزبان ۱۲ اثر نمایشی بودیم و این آثار نزدیک به ۴۶ هزار نفر مخاطب داشته و بیش از ۶ میلیارد تومان فروش کردهاند. تلاش کردیم در جهت تنوع آثار از نسلهای مختلف تئاتر ایران کار بپذیریم؛ از سیاوش طهمورث تا اوشان محمودی. همچنین تلاش کردیم از کارگردانان فعال زن تئاتر ایران هم کار داشته باشیم. همچنین از ۲ نمایش شهرستانی هم دعوت کردیم که خود گروه به دلیل مشکلات هماهنگی و اسکان ترجیح دادند اجرایشان را به سال بعد موکول کنند. همچنین پذیرای نمایشهای شهرستانی دیگری هم که در جشنوارههای مختلف بدرخشند، هستیم.
پای کف و سقف قیمت بلیت ایستادهایم
نیلی درباره افزایش قیمت بلیتهای تماشاخانه عنوان کرد: ما تا الان پای کف و سقف قیمتی که برای گروهها در نظر گرفتیم ایستادهایم، چون با توجه به رشد قیمتها و تورم تولید تئاتر بسیار سخت است.
معصومی در این زمینه عنوان کرد: کف فروش بلیت ۱۰۰ هزار تومان و سقف آن ۲۲۰ هزار تومان است و گروهها میتوانند در این بازه تعیین سطح کنند.
نیلی در پایان درباره سهمی که سالن از گروهها دریافت میکند، گفت: سال گذشته به دلیل مشکلاتی که وجود داشت، سهم ۲۰ درصدی تماشاخانه را نگرفتیم و همین که گروهها در این شرایط اجرا رفتند برای ما کافی بود. اما امسال این سهم را از گروهها دریافت میکنیم.