به گزارش خبرنگار مهر، عباس برزگر ظهر شنبه در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار و سالروز ورود آزادگان به کشور اظهار کرد: تأثیرگذاری موضوع اطلاعرسانی و تبیین در واقعه کربلا بر کسی پوشیده نیست و اگر خطبههای حضرت زینب (س) نبود ما امروز فرهنگ عاشورا نداشتیم و اگر رشادتهای دفاع مقدس ثبت نمیشد ما از فرهنگ ایثار و شهادت بیبهره بودیم.
وی به ۲۶ مردادماه سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی اشاره کرد و گفت: نباید بگذاریم این ایام به فراموشی سپرده شود تا فرهنگ مقاومت و ادبیات اسارت را نسل به نسل حفظ کنیم و انتقال دهیم.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت و ایثارگران تعلق به یک مقطع و زمان خاصی ندارند، عنوان کرد: آزادگان وارثان شهدا هستند و با کولهباری از خاطرات تلخ و شیرین از زندان بعثی رهایی یافته به آغوش میهن بازگشتند.
وی با اشاره به اینکه در حوادث اخیر حجاب بانوان مورد هجمه دشمنان قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: آزادگان بهترین اسوه هستند و روایتهای زیادی از غیرت ایثارگران دارند و شهدا تا پای جان از عفت، حیا و دین دفاع کردند.
برزگر الماسهای درخشان را جزو طرحهای در دستور کار برای پاسداشت مقام جانبازان خواند و افزود: ۳۶ عنوان برای این برنامه تهیه و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است که شامل برنامههای متنوع فرهنگی و ورزشی میشود.
وی تبلیغات محیطی، شهری و فضای مجازی، دیدار با آزادگان و خانواده آنها در قالب طرح سپاس، استفاده از فضای مجازی برای بحث تبیین و تبلیغ و برگزاری اردوی یک روزه با حضور آزادگان را از برنامههای طرح الماسهای درخشان برشمرد.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان با اشاره به اینکه تعدادی از اسرا غریبانه در اردوگاهها به شهادت رسیدند، یادآور شد: این افراد شهدای غریب خوانده میشوند و استان زنجان دارای ۵ شهید غریب است که یادواره برای بزرگان برگزار میشود.
وی ادامه داد: اجرای طرح پیک مقاومت، برگزاری دورههای آموزشی، تولید فیلم کوتاه برای معرفی الگوی رفتاری شهدا، تولید فیلم فاخر و توزیع کتاب در مناطق کمبرخوردار از دیگر برنامهها برای گرامیداشت سالروز ورود آزادگان به کشور است.
بزرگر به تولید آثار چندرسانهای شهدا تاکید کرد و گفت: شهدا بزرگترین قهرمانان تاریخ هستند اما نتواستیم به طور شایسته آنها را به نسل جدید معرفی کنیم و باید نسبت به تولید آثار فاخر اهتمام بیشتری شود.
وی در مورد طرح اختصاص خودرو به جانبازان عنوان کرد: بحث ماشین مربوط به جانبازان دارای محدودیت حرکتی است و شراط خاصی دارد و به همه جانبازان تعلق نمیگیرد.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان با بیان اینکه در خصوص تهیه دارو محدودیت داریم، ابراز کرد: مقرر شدا تجهیزات و داروهای جانبازان و والدین شهدا از طریق یک شرکت تأمین شود، برخی از داروها جزو تعهدات بیمه است و برای تهیه برخی از داروهایی که تحت پوشش بیمه نیست بخشی از هزینه را تأمین میکنیم.
وی با اشاره به اینکه قطعه شهدا در بهشت زهرا ایجاد شده است، بیان کرد: قرار بود توسط مجموعه شهرداری یادمان برای شهدایی که دفن شوند، ساخته شود و در حال حاضر ۱۰ شهید در این مکان مدفون هستند و تا کنون این موضوع محقق نشده است.