به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحمید حمزهپور، ظهر شنبه در نشستی خبری که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، اظهار کرد: امروز آگاهی رسانی پیش نیاز توسعه هر جامعه ای است و این مهم بر عهده خبرنگاران متعهد و سختکوش است و بیشک هدف خبرنگاران نقش مهمی در افزایش بهره وری و پیشرفت جامعه دارد.
وی افزود: ۱۷ مرداد یادآور ایثار خبرنگارانی است که بهترین اوقات خود را صرف آگاهی جامعه می کنند و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی ورزند. این روز را به همه اصحاب رسانه کشور به خصوص خبرنگاران استان هرمزگان تبریک گفته و یاد و خاطره شهید صارمی را گرامی می دارم.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان هرمزگان تصریح کرد: هرمزگان گرمای بسیار طولانی در حدود ۹ ماه سال دارد و مصرف آب افزایش چشمگیری پیدا می کند. میانگین بارش دنیا بیش از ۸۵۰ میلیمتر است اما میزان بارندگی ایران حدود ۲۵۰ میلی لیتر و یک سوم میانگین جهانی بوده و استان هرمزگان به صورت میانگین حدود ۱۸۰ میلی لیتر بارندگی دارد و این مسئله تأمین آب را بسیار سخت می کند.
وی ادامه داد: حوزه آب رابطه مستقیمی با نزولات جوی و سفره های زیرزمینی دارد و از این رو در بسیاری مناطق هیچ کاری برای آبرسانی نمی توان انجام داد. در برخی روستاها امکان حفر چاه یا انتقال آب از سد وجود ندارد اما با این حال ما از همه ابزارها برای تأمین آب شرب مردم استفاده می کنیم. در سال آب کنونی کمترین بارش را در سراسر کشور داشتیم و میانگین بارش ما کمتر از ۱۰۰ میلی لیتر و ۵۰ درصد کمتر از سال گذشته بوده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان هرمزگان اضافه کرد: تأمین آب شرب در استان از اولویت های استاندار هرمزگان است و حمایت های او نقطه قوتی برای پیشبرد فعالیت های ماست. ما در سال جاری ۶۷ طرح در قالب ۳۶۶ پروژه در سطح استان در دست اجرا داریم و به این منظور ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده که بیش از ۷۵ درصد آن محقق شده است. در حال حاضر ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب شرب در استان تأمین می شود.
حمزه پور بیان کرد: از پروژه های بزرگ در حال اجرا در هرمزگان می توان به طرح جهاد آبرسانی روستایی، رفع تنش های آبی شهرها و طرح انتقال آب به شهرها و روستاها اشاره کرد. آبرسانی به شهرهای شمال استان از جمله بندرعباس و آبرسانی به شهرستان قشم از دیگر فعالیت های مهم ماست. در قشم حدود ۲۵ هزار متر مکعب آب با آب شیرین کن تولید می شود. در غرب قشم آب شیرین کنی با ظرفیت بیش از چهار هزار متر مکعب در حال بهره برداری است و همچنین در مناطق مرکزی قشم آب شیرین کنی ۵ هزار مترمکعبی وارد مدار می شود.
وی ادامه داد: در شهرستان سیریک نیز با کمبود آب مواجه هستیم و آب شیرین کنی تعبیه شده که در یک ماه آینده با چهار هزار مترمکعب ظرفیت، وارد مدار می شود. در شهرستان بستک پروژه ای با ارزش هزار و ۵۰۰ میلیون تومان در دست اجرا است و در این راستا آب شیرین کنی در بندر چارک تعبیه می شود که به بستک آبرسانی خواهد کرد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان هرمزگان خاطرنشان کرد: ۳۵ هزار متر مکعب آب شیرین کن در قالب ۱۲ سایت در استان در حال آماده سازی است که با وارد مدار شدن آن بسیاری از شهرها و روستاهای استان به پایداری آب خواهند رسید. در حوزه فاضلاب نیز طرح انتقال پساب فاضلاب به صنایع استان را در دست اقدام داریم.
حمزه پور اضافه کرد: طرح آبرسانی به شهرستان بشاگرد از سد جگین از دیگر فعالیت های صورت گرفته بوده که با سرعت بسیار خوبی در حال اجرا است. ۱۰۰ درصد شهرها و بیش از ۹۰ درصد روستاها تحت پوشش خدمات آب در استان هرمزگان قرار دارند.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب یک شرکت درآمد هزینه است و ما از طریق قبوض آب مصرفی به مردم خدمت رسانی می کنیم و اگر این قبوض به موقع پرداخت نشود به مشکلات جدی بر میخوریم. متاسفانه یکی از چالش های بزرگ ما درآمد بوده و مردم در این زمینه همکاری خوبی دارند اما مشکلات جدی با سازمان ها و ادارات و دستگاه های اجرایی داریم. پرداخت قبوض آب حق الناس است، به رغم گرمای شدید امسال همکاران ما شب و روز برای آبرسانی به مردم تلاش می کردند و این عدم پرداخت به موقع قبوض، چالشی جدی در پرداخت حقوق کارکنان و خدمت رسانی به مردم برخوردیم.