به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الصباح، «اوکی لوتسما»، نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در عراق تأکید کرد که این کشور سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی خود را به علت تغییرات اقلیمی از دست میدهد.
نماینده برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) در عراق افزود: سرعت افزایش دمای هوا در عراق ۲ تا ۷ برابر میانگین جهانی است. منطقه تالابهای عراق بیش از دیگر مناطق در معرض خطرات تغییرات اقلیمی است. عراق در سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ به لحاظ نزولات جوی بدترین وضعیت را در ۴ دهه گذشته تجربه کرده و این باعث کاهش جریان آب در رودخانه دجله به نسبت ۲۹ درصد و در رودخانه فرات به نسبت ۷۳ درصد شده است. خشکی تالابها و بیابانزایی باعث شده که عراق از کشورهایی باشد که بیشترین تأثیر را از تغییرات آبوهوایی و طوفانهای شنی پذیرفته است.
وی افزود: این مسئله به یک تهدید واقعی برای عراق تبدیل شده که امنیت غذایی و تنوع زیستی عراق را با خطر مواجه میکند و باعث شده که عراق سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی خود را از دست بدهد.
عراق در زمره ۵ کشور متاثر از تغییرات زیست محیطی
این درحالی است که سازمان ملل متحد، عراق را یکی از ۵ کشور جهان اعلام کرده است که بیشترین تأثیر را از تغییرات زیستمحیطی پذیرفتهاند.
شدیدترین موج گرما در ۴۰ سال اخیر
همچنین سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در بیانیه ای نسبت به پیامدهای خطرناک تغییرات اقلیمی و کمبود آب در تالاب ها و پرورش گاومیش در جنوب عراق هشدار داد.
این بیانیه می افزاید: گزارش های میدانی نگران کننده از سوی تیم هایی که همراه وزارت کشاورزی عراق در تالاب های این کشور فعالیت می کنند حاکی از آن است که این تالاب ها شاهد شدیدترین موج گرما از ۴۰ سال پیش تاکنون همراه با کاهش ناگهانی آب در رودخانه فرات است. سطح آب در رودخانه فرات به ۵۶ سانتی متر و در تالاب های الجبایش نیز به صفر تا ۳۰ سانتی متر رسیده است. سطح بالای نمک، موجب نگرانی کشاورزان، به ویژه پرورش دهندگان گاومیش و ماهیگیران شده است.
راه اندازی کمپین صرفه جویی در مصر آب
عراق کمپینی برای صرفه جویی در مصرف آب در این کشور که با وضعیت بحرانی مواجه است، راه انداخته است.
هشداری برای تمام جهان
ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفت: آنچه عراق از نظر دمای بالا و خشکسالی با آن مواجه است، هشداری برای تمام جهان است.
او در سفر خود به جنوب عراق که دمای هوا در آن حدود پنجاه درجه سانتیگراد است، گفت: مزارع این کشور زیر بار سنگین خشکسالی بایر شده است. درجه حرارت بالا، خشکسالی و از بین رفتن تنوع زیستی در عراق به یک واقعیت تبدیل شده است».
او این وضعیت را نه تنها هشداری برای عراق بلکه برای کل جهان دانست و افزود: وقتی ما شرایط این جوامع را میبینیم در واقع شرایط آینده خودمان را مشاهده میکنیم.
عصر جوشش جهانی
ولکر تورک برای توصیف وضعیت دمای بالای هوا در عراق از واژه «عصر جوشش جهانی»، استفاده کرد و افزود: اینجا (در عراق)، ما در «عصر جوشش جهانی» زندگی میکنیم و هر روز آن را میبینیم.