به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در نشست مشترک با مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره یک بانک قرضالحسنه که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، با استقبال از اعلام آمادگی مدیرعامل این بانک به منظور ارائه خدمت جهت اعطای وام قرضالحسنه به دانشجویان دانشگاه تهران که علاقمند به شرکت در مراسم معنوی و باشکوه پیادهروی اربعین امسال هستند، گفت: قریب ۵ هزار دانشجوی دانشگاه تهران متقاضی شرکت در پیادهروی اربعین حسینی هستند که پوشش این حجم از تقاضا نیازمند طراحی راههای غیرتمرکزگرا برای ارائه تسهیلات به دانشجویان است.
وی ادامه داد: ظرفیتی که به صورت متمرکز و با محوریت اجرایی تشکلهای دانشجویی و هیئتهای مذهبی دانشگاه تهران عازم سفر معنوی اربعین میشوند محدود است، بنابراین با فراهم آمدن زمینه برای اعطای وام قرضالحسنه به جمعیت چشمگیر دانشجویان متقاضی حضور در پیادهروی اربعین، میتوانیم در ارائه تسهیلات به دانشجویان جهت اعزام انفرادی و غیرمتمرکز آنها سهیم باشیم.
رئیس دانشگاه تهران همچنین از توافق با رئیس دانشگاه فنی عراق به منظور تخصیص فضاهایی در راستای استقرار کاروانهای دانشجویی دانشگاه تهران در نجف اشرف و همچنین در مسیر بین نجف و کربلا خبر داد و از تشکلهای بسیج اساتید و بسیج کارکنان دانشگاه تهران که در قالب هیئت عاشقان ثارالله (ع) نسبت به اعزام اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران به مراسم باشکوه پیادهروی اربعین اقدام میکنند، قدردانی کرد.
مقیمی در بخش دیگر سخنانش، با اشاره به مصوبه کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد و توافق سه جانبه دانشگاه تهران، با دو بانک دیگر به منظور بهرهمندی دانشگاه تهران از تسهیلات فاینانس ۱۵۰ میلیون یورویی برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی، گفت: ۱۵ درصد از این تسهیلات که معادل ریالی آن در حال حاضر برابر با یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان میشود باید توسط دانشگاه تهران به عنوان وامگیرنده تأمین شود. با برخی بانکها و نهادهای علمی و فناوری به منظور فراهم نمودن بخشی از این سرمایه مذاکره نمودهایم و علاقمند به ورود و شراکت بانک قرضالحسنه مهر ایران به این حوزه ملی هستیم چراکه در نهایت با محقق شدن این تسهیلات شاهد راهاندازی یک آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه تهران خواهیم بود که در اختیار جامعه علمی ایران و صنایع متقاضی قرار خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه تهران همچنین به فعالیتهای خیریه از سوی دانشگاهیان نیکاندیش اعم از دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارکنان اشاره کرد و گفت: نهادها و تشکلهای خیریه متعددی در دانشگاه تهران شکل گرفته است که فعالیتهای آنها در طول سال به صورت مستمر جریان دارد اما در زمانهایی مانند آغاز سال تحصیلی اوج میگیرد و به سمت تهیه بستههای آموزشی و لوازمالتحریر برای دانشجویان و دانشآموزان بیبضاعت معطوف میگردد. علاقمند هستیم که از تسهیلات و حمایتهای این بانک قرضالحسنه به منظور گسترش فعالیتهای این تشکلهای خیریه دانشگاهیان بهرهمند شویم.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، گسترش همکاری با بانک قرضالحسنه مهر ایران به عنوان مجموعهای با رویکرد انقلابی و خیریهای را منطبق بر راهبرد دانشگاه تهران در افزایش تعاملات بین دستگاهی دانست و آمادگی دانشگاه تهران را برای کمک به تقویت جایگاه بانک مذکور با استفاده از ظرفیت علمی اساتید اعلام نمود. وی در ادامه به تشریح فعالیتهای استادان و دانشجویان جهادی دانشگاه تهران در زمینه محرومیتزدایی پرداخت و از حضور قریب ۲۰۰ دانشجوی جهادی دانشگاه تهران در مناطق محروم استان لرستان در مرداد ماه جاری خبر داد و افزود: علیرغم محدودیتهای مالی، منابعی برای حمایت از این فعالیتها تخصیص دادهایم؛ چون ورود دانشگاه به حوزه محرومیتزدایی از نقاط مختلف کشور را در چارچوب مسئولیت اجتماعی دانشگاه ضروری میدانیم و به همین جهت از هر گونه حمایت بانک قرضالحسنه برای استمرار، تقویت و گسترش فعالیتهای محرومیتزدایی استقبال میکنیم.
در ادامه این نشست، تفاهمنامه به منظور پرداخت حقوق اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران از طریق بانک مذکورو همچنین تخصیص اعتبار معادل ۵ درصد مجموع مبلغ حقوق و دستمزد ماهیانه با دوره بازپرداخت ۱۸ ماهه توسط این بانک جهت اعطای تسهیلات قرضالحسنه به اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران، بین رئیس دانشگاه و مدیرعامل بانک منعقد شد.
احمد نوحهگر، معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران در نشست انعقاد این تفاهمنامه، با اعلام اینکه دانشگاه تهران دارای نزدیک شش هزار کارمند و ۲۲۰۰ عضو هیأت علمی است، اعلام کرد: عملیات پرداخت حقوق اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران از شهریور ماه ۱۴۰۲ توسط بانک مذکور صورت میگیرد. بنابراین لازم است که این بانک نسبت به ایجاد یک شعبه در دانشگاه تهران اقدام نماید.