مشهد ـ معاون وزیر کشور گفت: نسخه دفاع ویژه از شهرهای مذهبی، مردمی سازی است و تشکل‌هایی که در صحنه مبارزه قرار دارند باید خیزش های حساب شده ای داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد عباسی، شامگاه چهارشنبه در همایش استانی تشکلهای مردم نهاد خراسان رضوی در محل تالار شهر مشهد اظهار کرد: دشمن هجمه سنگینی وارد کرده و در این میان همه کشور بویژه شهرهای مذهبی مشهد و قم را در ترویج فساد نشانه گرفته است.

معاون وزیر کشور گفت: بررسی ما نشان می‌دهد که حملات دشمن برای ایجاد و رواج فساد در کشور بویژه در شهرهای مذهبی مشهد و قم بیشتر است لذا باید دفاع ویژه‌ای داشت و در این میان تشکل‌ها و سمن‌ها نقش محوری دارند.

وی گفت: انسان در هر صورت در معرض آسیب‌هایی قرار خواهد گرفت اما زمانی که این آسیب‌ها در حد سرنگون سازی ساختارهای اساسی زندگی مانند دوره جوانی و هدردادن بسیاری از عزت‌ها و سرمایه کشور برسد، مساله بسیار جدی می‌شود و به تعبیر رئیس جمهور این زیبنده ایران اسلامی نیست که یک سری آسیب‌ها سرمایه‌های کشور را تخریب کنند.

عباسی افزود: دشمن از ایران اسلامی به دلیل پیشرفتهای علمی و مسیرهای تعالی که داشته، کینه گرفته است و دلیل اصلی تحریم‌ها و بغرنج نشان دادن مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور، سنگ اندازی در مسیر اشتغالزایی و تحت فشار قرار دادن مردم نیز از همین موضوع نشأت می‌گیرد و در نهایت به این نتیجه رسیده است که ساز و برگ جدیدی را در عرصه جنگ نرم ایجاد کند و توسط فضای مجازی، جنگی براه بیاندازد تا در مغزها رسوخ کند.

معاون وزیر کشور با اشاره به اغتشاشات سال گذشته و مساله افزایش طلاق و اعتیاد گفت: آسیب‌های اجتماعی بالاترین غم ما در جامعه است و راهکارش استفاده از گروه‌های مردمی است به طوری که عده‌ای در جامعه احساس مسئولیت می‌کنند و سرمایه اجتماعی کشور از همین جا شکل می‌گیرد، جامعه‌ای که مشارکت اجتماعی دارد به مردم جرأت مبارزه می‌دهد.

وی گفت: جرأت ایران اسلامی، قدرت نرم مردم آن است، مسئولان به پشتوانه این قدرت نرم جرأت می‌کنند با همه توطئه‌ها بجگند، این دقیقاً فضیلتی است که دشمن شناخته و قصد دارد آن را خدشه دار کند.

عباسی با اشاره به نزدیک شدن انتخابات امسال و زمینه سازی دشمن برای کمرنگ کردن مشارکت مردم اظهار داشت: همه تلاش دشمن آن است که در جامعه یاس ایجاد کند و فضای کشور را متلاطم نشان دهد، کسانی که خود عامل همه مفاسد هستند، آنها را به کشور ما نسبت می‌دهند.

معاون وزیر کشور گفت: چهار درصد از زنان دنیا در آمریکا زندگی می‌کنند و در عین حال ۳۰ درصد از زندانیان زن جهان در آمریکا هستند که بیشتر آنان محاکمه نشده اند، بعد همین آمریکا برای زنان ایران به منظور درست زندگی کردن نسخه می‌نویسد.

وی افزود: بصیرت باعث شده است که تشکلهای اجتماعی خیز برداشته و مراقبت اجتماعی را سرلوحه کار قرار داده اند، بصیرت دادن به جامعه وظیفه تشکلهاست، آنها زمانی مفیدتر هستند که بسترسازی و شبکه سازی کنند، خیریه‌ها می‌توانند تاب آوری فکری و اقتصادی جامعه را افزایش دهند.

عباسی بیان کرد: نسخه دفاع ویژه از شهرهای مذهبی، مردمی سازی است و تشکل‌هایی که در صحنه مبارزه قرار دارند باید خیزش‌های حساب شده‌ای داشته باشند.

حل مسائل کشور باید به مردم سپرده شود

استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: حضور و نقش مردم در نگاه اسلامی و اعتقادی کاملاً واضح است و نقش خود را در ارتباط با نظام اسلامی و حمایت از آن در قالب حضور در انتخابات و راهپیمایی‌ها نشان می‌دهند، این اصالت نقش مردم در حکمرانی اسلامی فقط در قالب تشکل‌های مردمی و سمن‌ها سامان می‌یابد.

یعقوبعلی نظری اظهار کرد: باید مساله محور حرکت کرد و حل مسائل را به خود مردم سپرد، حاکمیت باید تصدی گری خود را به حداقل برساند و امور را به مردم واگذار کند لذا در تلاش هستیم نقش و حضور مردم را در عرصه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی بیشتر کنیم، نگاه اسلامی مبتنی بر اعتقادات بر این مهم متمرکز است که مسائل مردم توسط تشکل‌ها حل شود و حاکمیت به اندازه‌ای که لازم است ورود کند.

وی بیان کرد: تأمین امنیت وظیفه اول حاکمیت است اما امنیتی پایدار می‌ماند که عمق مردمی داشته و مبتنی بر حضور مردم باشد، لذا بر این باوریم که تصدی گری و نقش اجرایی حاکمیت و دولت را کاهش دهیم و با دادن نقش تصدی گری به تشکل‌ها و سمن‌ها خود را به اهداف نظام مقدس اسلامی نزدیک کنیم.

۹ هزار و ۹۱۳ تشکل مردمی در خراسان رضوی وجود دارد

مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ۹ هزار و ۹۱۳ تشکل مردمی در استان وجود دارد که به ۱۰ دستگاه اجرایی و نهاد وابسته هستند.

حجت الاسلام عماد دخانی افزود: ۸۰ تشکل مربوط به اداره کل اتباع و امور مهاجرین، ۸۵۰ مرکز نیکوکاری وابسته به اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره)، ۱۵۵ گروه جهادی – تبلیغی وابسته به حوزه علمیه خراسان، ۲۴۰ تشکل وابسته به بهزیستی، ۷۰۰ مؤسسه فرهنگی وابسته به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۱۷ تشکل وابسته به اداره کل ورزش و جوانان، سه هزار و ۱۳۰ کانون و مؤسسه و سه هزار و ۸۷۰ هیأت مذهبی وابسته به اداره کل تبلیغات اسلامی، ۵۶ تشکل وابسته به جامعه المصطف و ۷۱۵ سمن وابسته به اداره کل اجتماعی استانداری هستند.

وی برپایی نمایشگاه دستاوردهای تشکل‌های استان در پاییز امسال در مشهد را از مسئولان خواستار شد و گفت: همزمان با هفته تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی برگزاری کارگاه‌های تخصصی با تشکل‌ها دنبال می‌شود.

در پایان این مراسم تفاهم نامه‌ای سه جانبه بین استانداری خراسان رضوی، شهرداری مشهد و سازمان امور اجتماعی کشور در ۲ آسیب طلاق و اعتیاد به منظور اجرای برنامه‌ها حداقل در هشت منطقه از مشهد با رویکرد جلب مشارکت تشکلهای اجتماعی، بین مسئولان این دستگاه‌ها امضا شد. همچنین از مدیران تشکل‌ها و سمن‌های برتر خراسان رضوی تجلیل شد.