به گزارش خبرنگار مهر در کرج، محمدرضا شکیب پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی سد و سازه های هیدرولیکی در دانشگاه آزاد واحد کرج اظهار داشت: سد و نیروگاه رودبار لرستان با یک میلیون و 100 هزار متر مکعب حجم بدنه در دست ساخت است.
وی افزود: حجم کل مخزن این این سد 228 میلیون متر مکعب است که از این نظر قابل مقایسه با سد کرخه نیست و این میزان بسیار پایین تر از حجم مخزن سد کرخه است اما با توجه به موقعیت جغرافیایی این رودخانه از این سد کوچک بهره برداری عظیمی می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) خاطرنشان کرد: این رودخانه مسیری حدود 38 کیلومتر را طی می کند و به جایگاه اولیه خود باز می گردد و به همین دلیل ظرفیت طبیعی این نیروگاه 450 متر است در حالیکه ظرفیت طبیعی نیروگاه کرخه با آن عظمت تنها 150 متر است و این موجب می شود با حجم کم مخزن در این نیروگاه میزان برق تولیدی زیاد باشد.
شکیب با اشاره به ویژگی برخی سدهای کشور یادآور شد: پیش از انقلاب هیچ یک از سدها توسط مهندسین داخلی انجام نمی شد اما مهندسین ایرانی پس از انقلاب موفق به طراحی و ساخت سدهای مختلف شدند به نحوی که سد کرخه را که یکی از پنج سد خاکی دنیا و بزرگترین سد منطقه است احداث کردند.
وی عنوان کرد: مهمتر از سد سازی توسط مهندسین ایرانی، باور توانمندیهای مهندسین و دانشمندان ایرانی و انتقال تجارب آنها به نسل جوان است و دانشجویان نیز موظف هستند که علوم مربوط به این صنعت را به درستی فراگیرند.