خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: تخصیص و اعطای تسهیلات ازدواج، برای تسهیلگری در پیشبرد امور مرتبط با تشکیل خانواده است، اما این وام با در مشکلات ریز و درشت بسیاری تنیده شده و دریافت آن بسیار وقت گیر و طاقت فرسا است.
وارد شدن به بانک همانا و شروع دردسرهای زوج همان؛ ابتدا صفوف طولانی بانک برای دریافت وام ازدواج چند ماهی زوجین را به خود مشغول خواهد کرد.
یکی از جوانهای بجنوردی که ۳ ماه است ازدواج کرده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حدود ۲ ماه و نیم است که برای وام ازدواج ثبت درخواست داشتم اما همچنان پیامک بانک برایم ارسال نشده است.
وی افزود: قبل از ثبت نام به چند بانک مراجعه کردم تا از تضامین با خبر شوم که متوجه شدم هر بانک ساز خود را میزند.
این جوان بجنوردی تصریح کرد: یکی از بانکهای دولتی ۲ یا ۳ ضامن و دیگری سفته و چک میخواست؛ وقتی قوانین بانک مرکزی را به آنها یادآوری کردم بیشتر مورد بی توجهی قرار گرفتم.
وی با تاکید بر اینکه هر بانک به صورت خودسرانه اقدام میکند، گفت: قانون مشخص است اما بانکها به سلیقه خود قانون را تفسیر میکنند تا ضامن بیشتری بگیرند.
صفی که قرار بود صفر شود
این شرایط در حالی است که احمد وحیدی، وزیر کشور در سفر خرداد ماه خود به خراسان شمالی و در شورای اداری خواستار صفر شدن صف وام ازدواج تا شهریور ماه شده بود. در آن بازه زمانی حدود ۶ هزار نفر در صف وام ازدواج بودند.
اما اینک که تا رسیدن به موعد مقرر فاصله زیادی باقی نمانده، نه تنها صف ازدواج کاهش نیافته، بلکه روند افزایشی نیز داشته است.
حسین شریفیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ابتدای سال ۳ هزار و ۹۴۸ وام ازدواج توسط ۱۳ بانک عضو شورای هماهنگی بانکهای خراسان شمالی به مردم پرداخت شده است.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسانشمالی ادامه داد: ارزش این وامها بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: همچنان بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ نفر در صف دریافت وام ازدواج هستند.
وی در انتها گفت: خرید و فروش وام به خصوص وام ازدواج جرم بوده و توسط ضابطان قضائی پیگیری خواهد شد.
بانکها کم کار هستند
کم کاری بانکها در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری صدای مسئولان ارشد استانی را نیز درآورده است؛ به عنوان نمونه استاندار خراسان شمالی به بانکهای خصوصی هشدار داد که در صورت عدم پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری، پلمب خواهند شد.
محمدرضا حسین نژاد همچنین در همایش مجازی روز ملی جمعیت که ۳۰ اردیبهشت ماه در استانداری خراسان شمالی برگزار شد، اظهار داشت: خراسان شمالی رتبه بیست و دوم در حوزه پرداخت تسهیلات فرزندآوری را داراست.
استاندار خراسان شمالی ادامه داد: کسب رتبه ۲۲ بانکهای استان در حوزه پرداخت تسهیلات به هیچ عنوان مطلوب نیست که امیدواریم این رتبه ارتقا یابد.
حسین نژاد با اخطار به بانکهای خصوصی استان در خصوص عدم همکاری در پرداخت تسهیلات گفت: برخی بانکهای خصوصی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری اهمال میکنند.
رتبه انتهایی خراسان شمالی در پرداخت وام ازدواج
طبق اعلام بانک مرکزی و وزارت ورزش و جوانان خراسان شمالی همواره در پرداخت وام ازدواج رتبههای انتهایی جدول را داراست.
مهدی متقی فر، مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان ۲۶ مرداد ماه در ارائه آخرین آمار وام ازدواج، اظهار داشت: استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و خراسان شمالی کمترین درصد پرداخت وام ازدواج به متقاضیان را ثبت کردهاند.