به گزارش خبرنگار مهر، محسن پرویز معاون فرهنگی ارشاد در این مراسم در سخنان کوتاهی با اشاره به اهمیت صنعت چاپ و نشر در چرخه تولید کتاب، گفت: یکی از کارهای اصلی در تولید کتاب، شیوه عرضه آن است. اگر قرار باشد محصولی به نام کتاب به خوبی چاپ و توزیع نشود، مسلماً مخاطب رغبتی به خواندن آن ندارد. کار نشر کاری اقتصادی و توام با دردسر است و نیاز به سرمایه گذاری و در عین حال عشق دارد.
وی تقدیر از پدیدآورندگان کتاب و خادمان نشر را اقدامی مفید در راستای حمایت از سیاستهای وزارت ارشاد در ترویج کتابخوانی دانست.
علی اکبر اشعری رئیس کتابخانه ملی و رئیس هیئت امنای خانه کتاب نیز با اشاره به فعالیتهای دولت نهم در امور فرهنگی، گفت: از ابتدای این دولت کارگروه های فرهنگی با حضور برخی وزرای فرهنگی و آموزشی و کارشناسان این امر تشکیل شد و اخیراً به این جمع بندی رسیده ایم که با اضافه کردن یکی دو نفر دیگر به عنوان شوراهای تصمیم گیرنده در امور فرهنگی عمل کنند. این را در جلسات اخیر کارگروه ها که با حضور رئیس جمهور برپا می شد، از وی درخواست کرده ایم که امیدوارم مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: یکی از مصوبات این شورا توجه اکید به بحث کتاب و فرهنگ کتابخوانی است که برای هرچه بهتر اجرایی کردن آن زیر مجموعه ای برای آن تشکیل داده ایم.
اشعری همچنین به وضعیت بودجه بخش فرهنگ در سال 87 پرداخت و گفت: حوزه فرهنگ نیازمند تصمیمی جسارت آمیز و تاثیرگذار است تا بتواند جهش خوبی بکند؛ وقتی خبر انحلال سازمان مدیریت را از زبان رئیس جمهور شنیدم بسیار خوشحال شدم چرا که مانعی اداری برای دریافت بودجه های بخش فرهنگ برداشته شد. وضعیت بودجه بخش فرهنگ در سال 87 بسیار بهتر از امسال است و در مقایسه با دستگاه های دیگر بیشتر و متمایز از امسال است.
جلال ذکایی مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت ارشاد هم در این مراسم، ورود به بازارهای جهانی در این صنعت را از اهداف دولت برشمرد و گفت: متاسفانه توجه عمده ناشران ما به بازارهای داخلی است، حال آنکه باید بازارهای جهانی را مد نظر قرار داد. باید در این حوزه تحول جدی اتفاق بیفتد. اولین گام در این مسیر توجه دقیق به بازارهای منطقه ای است که بخشی از این کار در وزارت ارشاد و بخش دیگر (اجرا) توسط تشکلهای صنفی حوزه چاپ در حال انجام است و تصور هم بر این است که ناشران ما امکان و ظرفیت این کار را دارند و می توانند گردش مناسب مالی برای خود ایجاد و فضا را برای صنعت چاپ بازتر کنند.
وی افزود: متاسفانه ما کمترین تجربه را درباره ورود به بازارهای جهانی داشته ایم و امیدوارم در این بخش تحولات جدی روی دهد.
ذکایی همچنین از برگزاری نخستین نشست مسئولین چاپ کشورهای عضو اکو همزمان با نمایشگاه چاپ و بسته بندی در بهمن ماه امسال خبر داد.
در مراسم تجلیل از خادمان نشر، علی شجاعی صائین مدیرعامل خانه کتاب برگزاری این مراسم را کمکی به توسعه فرهنگی و وضعیت نشر در جامعه توصیف کرد و نسبت به آشناسازی نسل جدید با معارف فرهنگی و دینی با استفاده از صنعت نشر ابراز امیدواری کرد.
در پایان این مراسم از خادمان نشر کشور - در دو حوزه نشر و چاپ - با اهدای لوح های یادبود و سکه به ترتیب زیر تجلیل شد؛
بخش نشر: سعید جلالی مدیر انتشارات ستوده (آذربایجان شرقی)، محمدتقی انصاریان مدیر انتشارات انصاریان (قم)، محمد محلاتی مدیر انتشارات محلاتی (قم)، محمدرضا کتابچی مدیر انتشارات کتابچی (تهران)، ابراهیم تقی پور مدیر انتشارات مروی (تهران)، محمد معراجی مدیر انتشارات فردوسی (تهران)، محمد رستگار مقدم مدیر انتشارات رستگار (خراسان)، محمدرضا ابراهیم نژاد حمیدی مدیر انتشارات طه (قزوین)، سید علی زجاجی مدیر انتشارات زجاجی (خراسان جنوبی) و رضا صغیر مدیر انتشارات صغیر (اصفهان).
بخش چاپ: ترابعلی احمدی مدیر صحافی کوثر (قم)، رسول عاشقی مدیر صحافی حکیم (قم)، حسین معینی مدیر صحافی دقت (خراسان رضوی)، اسماعیل ایروانی مدیر صحافی آفاق شرق (خراسان رضوی) و حمید کلباسی مدیر صحافی معین (تهران).
به گزارش مهر، قرار بود این مراسم با حضور وزیر ارشاد برگزار شود که برگزار کنندگان آن درخصوص نیامدن او توضیحی ندادند اما شنیده ها حاکی از ماندن وی در ترافیک منتهی به محل برگزاری مراسم و در نتیجه لغو سخنرانی او بود.