به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون ژیمناستیک یکی از عجیبترین فدراسیونهای ورزشی است که از دو سال گذشته در بلاتکلیفترین وضعیت ممکن به سر میبرد. این فدراسیون تاکنون چندین سرپرست و رئیس داشته و در حال حاضر هم با وجود برگزاری مجمع و انتخاب رئیس شرایط مبهمی دارد.
فدراسیون ژیمناستیک پس از پایان دوره چهارساله اینچه درگاهی در تیرماه ۱۴۰۰ شرایط عجیب و غریبی را تجربه کرد. اینچه درگاهی بعد از حدود ۶ ماه بالاخره به رها کردن صندلی ریاست رضایت داد و وزارت ورزش هم برای این فدراسیون سرپرست انتخاب کرد.
حمید احمدی اولین سرپرست بود که با حکم سجادی وزیر سابق ورزش در دیماه ۱۴۰۰ انتخاب شد. پس از پایان دوره ۶ ماهه سرپرستی او، وزارت ورزش ابتدا طاهر علوی را به عنوان سرپرست معرفی کرد که عمر سرپرستی او تنها چند ساعت بود! بعد از آن در تاریخ سوم مرداد زهره مرزوقی به عنوان سرپرست جدید این فدراسیون معرفی شد.
پس از گذشت ۲ ماه از دوره سرپرستی مرزوقی، وزارت ورزش عابد حقدادی را به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب کرد، او در نهایت در ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ با رأی اعضای مجمع به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.
حضور چهرههای متعدد در فدراسیون ژیمناستیک در شرایطی رخ داد که اولاً فدراسیون جهانی ژیمناستیک، اینچه درگاهی را به عنوان رئیس قبول دارد و تمامی ایمیلهای فدراسیون هم در اختیار رئیس قبلی است، بنابراین تمامی اقدامات بینالمللی و از جمله اعزامها باید از کانال اینچه درگاهی رد شود، همین موضوع هم باعث شد تا برخی از ورزشکاران این رشته ورزشی که در ماههای اخیر باید در مسابقات بینالمللی شرکت میکردند به دلیل عدم نامهنگاری فدراسیون از حضور در مسابقه بازبماندند.
اتفاقات عجیب و غریب فدراسیون ژیمناستیک به یونیورسیاد هم کشیده شد؛ دو نماینده ایران مهدی الفتی و محمدرضا خسرونژاد به دلیل پایان اعتبار لایسنس نتوانستند در یونیورسیاد مسابقه بدهند. این دو ورزشکار در شرایطی اعزام شدند که فدراسیون به دنبال گرفتن لایسنس از سوی فدراسیون ورزش دانشگاهی بود اما فدراسیون جهانی این درخواست را نپذیرفت و اعلام کرد این درخواست باید از طریق اینچه درگاهی (رئیس سابق فدراسیون) صورت بگیرد و به این ترتیب این دو ورزشکار با وجود اینکه به چین اعزام شده بودند اما فرصت مسابقه دادن را به راحتی از دست دادند.
حالا این نگرانی وجود دارد که این دو ورزشکار (مهدی الفتی و محمدرضا خسرونژاد) که در لیست بازیهای آسیایی هانگژو قرار دارند، دوباره با چنین اتفاقی روبهرو شوند. اگر نامهنگاری از سوی رئیس سابق فدراسیون انجام نشود آنها بازیهای آسیایی هانگژو را هم به راحتی از دست خواهند داد.
اظهارت ضد و نقیض در مورد انتخابات ژیمناستیک
در مورد وضعیت فدراسیون ژیمناستیک اظهارات متعددی صورت گرفته در تیرماه مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد آخرین وضعیت ژیمناستیک تنها به این جمله بسنده میکرد که در حال جمعبندی هستند تا بهترین تصمیم را که به نفع ژیمناستیک و ورزش ایران بگیرند.
حال در تازهترین اظهارنظر در حاشیه بازدید از اردوی کاراته مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد وضعیت این فدراسیون به صراحت گفت: «اشکالاتی به انتخابات فدراسیون ژیمناستیک وارد بود، ما هم قبول کردیم. زمان سجادی این موضوع را بررسی کرده و کارشناسی کردیم میخواستیم این موضوع را در قالب تعامل با فدراسیون جهانی و دوستانی که در گذشته مدیریت فدراسیون را بر عهده داشتند حل کنیم اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
ورزشکارانی که میخواهند به بازیهای آسیایی اعزام شوند نیاز به تأیید رئیس فدراسیون قبلی یعنی اینچه درگاهی را دارند. برای اینکه حق ورزشکاران ژیمناستیک ضایع نشود انتظار داریم اینچهدرگاهی تأیید کند. قرار شد من، رئیس کمیته با وزارت ورزش در قالب یکی دو جلسه دیگر این مشکل را حل کنیم. شاید هم مجبور شویم انتخابات را دوباره برگزار کنیم. به فدراسیون جهانی نامه نوشتیم، پیشنهادات را دادهایم و منتظر جواب هستیم. هر چه جواب دادند ملاک عمل ماست.»
در شرایطی که دبیرکل کمیته ملی المپیک به صراحت اعلام میکند انتخابات فدراسیون اشکالاتی داشته و حتی پیشنهاد برگزاری دوباره انتخابات را داده اما هنوز در مورد این فدراسیون تصمیمی گرفته نشده و مشخص نیست در فاصله یک ماه مانده به بازیهای آسیایی هانگژو ورزشکاران این رشته شرایط حضور در این بازیها را دارند یا دود بیتدبیری مدیریت باز هم مستقیماً به چشم ورزشکاران میرود.
نکته جالب این که در یکی دو روز اخیر فدراسیون جهانی ژیمناستیک هم در ایمیلی خواستار مشخص شدن وضعیت نمایندگان ایران در رقابتهای جهانی شده است. در این ایمیل عنوان شده که احمدکهنی و خسرونژاد در دارحلقه و مهدی الفتی در پرش خرک جهت شرکت در مسابقات قهرمانی جهان از سری مسابقات کسب سهمیه المپیک پذیرفته شدهاند و فدراسیون باید وضعیت این ورزشکاران را مشخص کند که آیا آنها تمایل به استفاده از این سهمیه را دارند یا فدراسیون جهانی آن را به کشور دیگری اعطا کند.
برای حضور این نفرات در مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی هانگژو، ورزشکاران نیاز به تأییدیه فدراسیون دارند و از آن جا که ایمیل فدراسیون در اختیار اینچه درگاهی است و او باید برای معرفی این ورزشکاران نامهنگاری کند بعید نیست همان اتفاقات گذشته در رابطه با اعزام ملیپوشان دوباره رقم بخورد.