حجت الاسلام محمد مهدی شریف تبار مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: فرصت زیارت پیاده حرم سیدالشهدا (ع) که در سالهای اخیر به وجود آمده به تعبیر رهبر معظم انقلاب یک معجزه الهی است که دست یاریگر خداوند را در این حرکت میتوان دید.
وی افزود: این حرکت علاوه بر اینکه دارای بازتابهایی در حوزه بینالمللی است، بازتاب درون کشوری نیز دارد و به تعبیر حضرت آقا ضامن بقای کشور است.
شریف تبار با بیان اینکه در سالهای اخیر سنت اربعین بیش از پیش احیا و شور و حال آن در کشور ایجاد شده است، گفت: ما باید علاوه بر بهرهگیری از جوشش و پوششهای مردمی، رسانهها را به میدان آوریم و به این حرکت عظیم ضریب رسانهای دهیم.
وی ادامه داد: قدم اول این است که شهر خود را اربعینی کنیم و این گفتمان را در حوزه فضای شهری ایجاد کنیم و از فضای بصری شهر گرفته تا رسانههای محلی را درگیر این ماجرا نمائیم تا انگیزه سازی اولیه صورت گیرد.
شریف تبار نقش رسانهها در ایجاد انگیزه اولیه را مهم و مؤثر خواند و خاطرنشان کرد: باید کاری کرد تا هم کسانیکه توفیق سفر دارند و هم کسانیکه جز جاماندگان هستند به میدان بیایند و برای آنان انگیزه سازی شود تا اقداماتی را انجام دهند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان اینکه برای اربعینی کردن محلات باید از ظرفیتهای مردمی بهره گرفت، عنوان داشت: باید به سمت مردمیسازی اقدامات اربعینی پیش رفت و برگزاری این مراسمات نباید سمت و سوی حاکمیتی پیدا کند.
شریف تبار در ادامه از برگزاری چندین جلسه با تشکلها و مجموعههای مردمی خبر داد و گفت: طی این جلسات برنامههایی تدارک دیده شد از جمله خواندن زیارت اربعین یکروز قبل از اربعین در ادارات و نهادها همراه با ضمیمه و پیوستها و پوسترهایی که آماده شده و پخش نواهای اربعینی که یادآور خاطرات اربعینی است، تا ادارات فضای اربعینی به خود گیرند.
وی با اشاره به دیگر برنامههای استان مازندران برای ایام اربعین بیان داشت: برای روایتگری اربعین و حماسه عاشورا افراد متعددی را آموزش دادیم که در آستانه اربعین در شهرهای ما با کمک بنرهایی که برای آنان جهت پرده خوانی چاپ شده به روایت جریان جابر بن عبدالله انصاری به عنوان زائر اربعین بپردازند.
شریف تبار همچنین افزود: سال گذشته این روایتگری را با حدود ۱۵ نفر شروع کردیم که امسال آن را به جمعیت ۸۰ نفری رساندیم؛ پیرو جلسه و تبادل نظری که با روحانیون مواکب و مسئولان فرهنگی موکبها داشتیم بنا شد تعدادی از این راویان به موکبها ملحق شوند و در این فضا به روایتگری بپردازند.