زنجان-وزیر راه و شهرسازی گفت: نهضت دوم واگذاری زمین طرح جوانی جمعیت از ابتدای ماه ربیع الاول آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد بذرپاش ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز از پروژه‌های اصلی نهضت ملی مسکن در شهر زنجان بازدید کردیم و در صورت امکان از سایر شهرها نیز بازدید خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه رشد خوبی را در پروژه‌های نهضت ملی شاهد هستیم، یادآور شد: مجموع واحدهایی که امروز افتتاح می‌شود حدود ۳ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی است که شامل نهضت ملی مسکن، منازل روستایی، خودمالکی و واحدهای بافت فرسوده شهری می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در استان زنجان پروژه‌ها با وجود همه مشکلات از جمله محدودیت منابع با سرعت خوبی در حال پیشرفت است، ابراز کرد: در این استان ۱۷ هزار پروژه تخصیص یافته و بیش از ۵۰۰ هکتار زمین در سطح استان تدارک دیده شده است.

وی ادامه داد: در برخی شهرها مشکل تحویل زمین داریم که به زودی مرتفع می‌شود، البته بیشترین متقاضیان در شهر زنجان هستند که موضوع زمین حل شده و هم در شرق و هم در غرب زنجان پروژه‌ها در حال ساخت است و ۷۰۰ واحد شرق و غرب و یک سایت در داخل شهر که توسط ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) ساخته شده، امروز افتتاح شد.

بذرپاش با اشاره به اینکه برخی از واحدهای سایت‌های داخل شهر اواخر سال گذشته به بهره‌برداری رسیده بود، تصریح کرد: مابقی واحدها را هدف‌گذاری کردیم که در ۶ ماهه ابتدایی سال آینده تقدیم مردم شود.

وی به سیاست‌های مختلف وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن اشاره کرد و گفت: یکی از آن‌ها مجتمع‌سازی است که در یک سال آینده نهضت واگذاری مسکن را شاهد خواهیم بود.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بخش دیگر رویکردها خانه‌های تک طبقه یا ویلایی است که هر استانی که پاسخ لازم در خصوص تأمین زمین را بدهد این کار انجام می‌شود که این کار رشد خوبی پیدا کرده و در استان‌های یزد و خراسان جنوبی تعداد مسکن‌های یک طبقه بیش از مسکن‌های انبوه یا مجتمع است.

وی تکلیف قانون جوانی جمعیت در تأمین مسکن را از دیگر سیاست‌های این وزارتخانه دانست و افزود: از ابتدای ماه ربیع نهضت دوم واگذاری زمین‌های این طرح را در همه استان‌ها شاهد خواهیم بود وعدد قابل توجهی برای این موضوع در نظر گرفته شده است.

بذرپاش با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در منطقه‌هایی که بافت ناکارآمد و فرسوده را در آن شاهد هستیم یکی از بهترین روش‌های تولید مسکن است، عنوان کرد: این مناطق خدمات زیربنایی و روینایی حداقلی و سرمایه‌گذاری کمتری نیاز دارد، ضمن اینکه هویت شهر برقرار است، افرادی سریعتر می‌توانند ساکن شوند و امنیت و سلامت شهروندان تضمین شده‌تر می‌شود.

ساخت و سازها در بافت فرسوده ۴۰ درصد رشد دارد

وی ادامه داد: از ابتدای سال با مکانیزم‌های تشویقی بافت فرسوده بسته ۱۹ بندی مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی به همه استان‌ها ابلاغ شد و در ساخت و سازهای این بخش رشد ۴۰ درصدی در سراسر کشور شاهد هستیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در بخش خانه‌ها روستایی بیش از ۱۶۰ هزار واحد در حال ساخت است، اظهار کرد: هدافگذاری جدید وزارت راه و شهرسازی واگذاری زمین در روستاها است که بتوانیم تا پایان سال ۵۰۰ هزار قطعه با کمک بنیاد مسکن در روستاهای سراسر کشور به مردم واگذار کنیم.

وی با اشاره به اینکه نهضت واگذاری زمین به افراد نیازمند و متقاضی ساخت مسکن سرعت تولید مسکن در روستاها را به صورت قابل توجهی افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: محدودیت‌های طرح هادی نیز برطرف می‌شود و این طرح از همین هفته از خراسان رضوی آغاز می‌شود.

بذرپاش تولید مسکن را به دلیل گستردگی کار در اموری مثل تأمین زمین، ساخت، عوارض شهرداری، مکانیزم‌های تسهیلات بانکی و تأمین مصالح یکی سخت‌ترین عرصه‌ها خواند و گفت: با این حال دولت به امر مسکن شجاعانه ورود کرده و هر نوع تسهیلاتی که دولت می‌تواند برای تسهیل تأمین مسکن عموم مردم به کار گیرد را فراهم کردیم.

طبق قانون جهش تولید مسکن دولت باید زمینه تولید سالانه یک میلیون مسکن فراهم کند

وی با اشاره به اینکه طبق قانون جهش تولید مسکن دولت باید زمینه تولید سالانه یک میلیون مسکن فراهم کند، تصریح کرد: وقتی تولید مسکن افزایش یابد می‌توانیم بر قیمت مسکن هم توفیق یابیم و کنترل قیمت اتفاق بیفتد و دولت باید همه ظرفیت‌ها را به کار گیرد که مردم مسکن بسازند.

وزیر راه و شهرسازی شاخص‌های تولید مسکن در سطح کشور دارای رشد توصیف کرد و افزود: در بخش تسهیلات بانکی به قدر کافی راضی نیستیم با این حال رشد قابل توجهی در تسهیلات بانکی داشتیم و در همین مدت در حوزه بانکی اتفاقات خوبی افتاد که کافی نیست اما روبه جلو است، به عنوان مثال تسهیلات به ۵۵۰ میلیون افزایش یافت.

بذرپاش با تأکید بر اینکه وام روستایی هم باید از ۲۰۰ میلیون افزایش یابد، ابراز کرد: نرخ سود تسهیلات مسکن ملی به ۲۳ درصد رسیده بود که به ۱۸ درصد برگشت و با روش‌های پلکانی سعی می‌کنیم برای آحاد جامعه قابل پرداخت باشد، همچنین وام ودیعه و خرید مسکن رشد یافته است.

وی ادامه داد: تسهیلات در حوزه صنعتی سازی ۲۰ درصد بود که با مصوبه شورای پول و اعتبار به ۳۵ درصد افزایش یافت، یعنی اگر برای ساخت از روش‌های صنعتی استفاده شود، به ازای هر واحد اضافه ۳۵ درصد به مبلغ تسهیلات می‌شود.