بیرجند_ سرپرست صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: طی هفته دولت تعداد ۱۳ طرح صنعتی و معدنی با اعتباری بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان در استان به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، حامد حسن نژاد پیش از ظهر پنج‌شنبه در نشست خبری به مناسبت تشریح برنامه‌های هفته دولت با اشاره به آخرین وضعیت صنعت، معدن و تجارت در استان اظهار کرد: تعداد جوازهای تأسیس بخش معدن در استان ۵ هزار مورد که برای ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال در این بخش ایجاد شده است.

وی تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی استان را ۵۵۰ مورد عنوان کرد و گفت: این پروانه‌ها با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر به بهره برداری رسیده است.

سرپرست صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان داشت: در حوزه اصناف نیز ۳۹ هزار و ۵۰۰ پروانه صادر شده و ۹۰ هزار نفر در این بخش در استان مشغول فعالیت هستند.

حسن‌نژاد ادامه داد: در حال حاضر در مجموع در حوزه صنعت، معدن و اصناف در استان ۱۱۰ هزار نفر فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه خراسان‌جنوبی در بخش صنعت با وجود واحدهای تولیدی همچون کاشی و سرامیک با تولید ۲۱ میلیون مترمکعب، کنسانتره زغال سنگ و تولید لاستیک با ظرفیت یک هزار تن جزو استان‌های برتر کشور می‌باشد، یادآور شد: در حال حاضر ۱۴ واحد صنعتی بزرگ و ۲۱ واحد صنعتی متوسط در استان فعالیت دارند.

رشد ۱۳۴ درصدی سرمایه گذاری در استان

سرپرست صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از وجود ۱۱ طرح نیمه تمام صنعتی در استان خبر داد و گفت: میزان اعتبار این پروژه‌ها ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیون تومان است.

حسن‌نژاد بیان داشت: میزان سرمایه‌گذاری در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت استان در ابتدای دولت سیزدهم ۵۰ هزار میلیارد ریال بوده که در حال حاضر به ۱۲۳ هزار میلیارد ریال با ۱۴۴ درصد رشد رسیده است.

وی از افزایش ذخایر کشف شده معدنی در استان در دو ساله دولت سیزدهم خبر داد و یادآور شد: در ابتدای دولت این میزان در استان ۳ هزار و ۹۰۰ میلیون تن بوده که در حال حاضر به ۷ هزار میلیون تن با رشد ۸۰ درصدی رسیده است.

سرپرست صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در طی فعالیت دولت سیزدهم در استان ۵۰ پروانه بهره‌برداری معدنی صادر شده است، افزود: تعداد پروانه‌های بهره‌بردای صنعتی صادر شده در استان در حال حاضر ۵۲۵ مورد بوده که در ابتدای دولت ۴۶۰ پروانه صادر شده است.

حسن‌نژاد ادامه داد: از مهم‌ترین واحدهای صنعتی که از ابتدای دولت سیزدهم در استان ایجاد شده شامل واحد آهن اسفنجی، ۵ واحد کنسانتره آهن، ۳ واحد تولید شمش طلا و واحد مس کاتولیک بوده است.

وی یادآور شد: میزان سرمایه‌گذاری طرح‌های به بهره‌برداری رسیده در طول دولت سیزدهم در استان بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.

سرپرست صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان داشت: در طی یک سال گذشته ۲۰ مجوز طرح فنی و مهندسی و توسعه در استان صادر شده است.

وی ادامه داد: همچنین در دو ساله گذشته ۱۰ واحد صنعتی معدنی دانش بنیان در استان ایجاد شده است.

صدور ۸۵۰۰ پروانه صنفی در استان

سرپرست صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اضافه کرد: تعداد هشت هزار و ۵۰۰ واحد صنفی در دو ساله دولت سیزدهم در استان پروانه صنفی خود را دریافت کردند.

حسن نژاد از آزادسازی ۲۳ هزار کیلومتر از مساحت استان در بحث معدن خبر داد و گفت: پروانه‌های اکتشاف موید این موضوع هستند.

وی با اشاره به افزایش دو برابری استخراج کانسنگ طلا در طول فعالیت دولت سیزدهم در استان افزود: در مساحتی به میزان ۱۵ هزار کیلومتر مربع طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف معدنی انجام شده که این طرح تحول سه جانبه برای نخستین بار در استان بوده است.

سرپرست صنعت معدن و تجارت خراسان جنوبی به کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان اشاره کرد و بیان داشت: طی دو ساله گذشته تعداد جلسات این کارگروه ۲۲۱ مورد بوده که ۱۲۵۰ مصوبه داشته است.

حسن نژاد ادامه داد: این جلسات برای تعداد ۴۵۵ واحد صنعتی معدنی و سرمایه‌گذاری در استان برگزار شده و باعث شده است که ۹۰ واحد به چرخه تولید در استان بازگردند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته میزان تسهیلات پرداخت شده به واحدهای صنعتی رشدی بالغ بر دو و نیم برابر نسبت به سال قبل از آن داشته است، یادآور شد: راه‌اندازی پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان و انتقال آب از دریای عمان دو اتفاق زیرساختی بزرگ در حوزه صنعت و معدن استان بوده که با راه اندازی پست ۴۰۰ دارای برق و همچنین با انتقال آب از دریای عمان با مجموع سرمایه‌گذاری آن ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده مشکل آب واحدهای صنعتی و معدنی استان رفع خواهد شد.

حسن نژاد با اشاره به اینکه در طول هفته دولت تعداد پروژه‌های قابل افتتاح و پروژه‌هایی که عملیات اجرایی آن در حوزه صنعت معدن و تجارت استان انجام می‌شود ۱۵ طرح است، گفت: از این تعداد ۱۳ طرح با اعتباری بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری و همچنین دو طرح با اعتباری بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.