به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید حسن عاملی در خطبههای این هفته نماز جمعه شهر اردبیل با اشاره به عضویت رسمی ایران در بریکس اظهار کرد: با حضور رئیس جمهور در نشست سران گروه بریکس در آفریقای جنوبی ایران رسماً به عضویت این گروه عظیم اقتصادی درآمد.
وی خاطرنشان کرد: این عضویت موفقیت بزرگ اقتصادی برای ایران است توجه شود که این گروه غیر غربی ۳۱ درصد بالاتر از "گروه ۷" نقش اقتصادی در دنیا دارد نزدیک به ۷۰ کشور جهان در آن عضویت دارند در رأس این گروه قدرت بزرگ اقتصادی مثل چین هند و برزیل قرار دارند و غالب کشورهای هم پیمان آمریکا به تدریج وارد این گروه بزرگ اقتصادی میشوند.
امام جمعه اردبیل افزود: در حال حاضر نیمی از جمعیت هشت میلیاردی دنیا در این گروه قرار دارند که به خاطر تنوع اعضا، این گروه را گروه فراقارهای نامیده اند. این گروه مناطق آسیا، اوراسیا، آفریقا و آمریکای لاتین را پوشش میدهد؛ قدرت توسعه این گروه قطعاً مانع از یکه تازی آمریکا در مدیریت جهانی خواهد شد یک امتیاز بزرگ این گروه این است که بانک این گروه عظیم اقتصادی به نام بانک توسعه نوین سامانه اعلام پرداختی دارد و اعضا این کشور را از سوئیفت بینیاز میکند.
عاملی ادامه داد: کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با استفاده ایران از این سامانه ضربه محکمی به ستون فقرات تحریم آمریکا وارد خواهد شد و جالب این است که آمریکا در آن صورت نمیتواند یقه یک کشور خاص را به عنوان مقصر بگیرد به همین جهت و به جهات دیگر آمریکا شدیداً با این گروه و با اجلاسهای رسمی آن مخالف است اما عجیب است که به مخالفتهای آمریکا هیچ کشوری حتی هم پیمانهای او تره خورد نمیکند
عاملی اضافه کرد: لحوق به پیمان شانگهای و بریکس ظرفیت بزرگی برای بازسازی اقتصادی ایران است اما معماری اقتصاد ایران احتیاج به دو رکن دارد اول مدیریت علمی و دوم خلاص شدن از حلقه تحریم و فشار آمریکا و اروپا با دو قدم بزرگ دولت محترم یعنی لحوق به پیمان شانگهای و بریکس به تدریج تحریم آمریکا آثار خود را از دست خواهد داد اگر در کنار آن باید برنامهریزیهای علمی برای بیماریهای مزمن اقتصادی ایران تدارک دیده شود.
ایران قدرت بزرگ نوظهور اقتصادی جهان
امام جمعه اردبیل با بیان اینکه ایران قطعاً با قابلیتهای عظیمی که دارد در آینده به یک قدرت بزرگ نوظهور اقتصادی تبدیل خواهد شد، تصریح کرد: بعضی از فعالان سیاسی و همچنین خارج نشین ها این اتفاق مهم اقتصادی را کم اهمیت نشان میدهند در حالی که هیچ کارشناس اقتصادی تردیدی در اهمیت بزرگ این اتفاق اقتصادی ندارد.
عاملی بیان کرد: نیم نگاهی به ظرفیت گروه بریکس نشان میدهد که این گروه قدرت کامل برای ایجاد تحولات بزرگ اقتصادی در دنیا را دارد و در آینده نقش اصلی اقتصادی را به دست خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: از فعالان سیاسی داخل کشور میخواهم اغراض سیاسی را در رد و قبول موفقیتهای جناحها دخالت ندهند هر جا منافع ملی ما احیا میشود آنجا هر دو جناح باید با تمام توان پای کار باشند و از این طریق بلوغ سیاسی خود را ثابت کنند ورود تشفی خاطر و لحاظ منافع جناحی به دایره منافع ملی یک فاجعه بزرگ برای کشور است.
دولت وجه خرید گندم را در اسرع وقت پرداخت کند
خطیب جمعه اردبیل تصریح کرد: در اولویت تأمین مواد غذایی نسبت به سایر مصارف دولت هیچ تردیدی نیست جای شکر است که امسال حدود ۱۰ میلیون تن گندم از زارعین محترم خریداری شده است اما جای تأسف است که در پرداخت وجه آن تعلل میشود.
عاملی ادامه داد: از دولت میخواهیم در پرداخت وجه گندم کاران تسریع کند چرا که کشاورزان روی این پول حساب کردند چک دادند و قرض گرفتند گندم کالای بسیار استراتژیک است هرگونه قصور در این باب به آینده این محصول ضربه میزند.
وی گفت: چقدر خوب است که مسئولان هر وعدهای که میدهند در عمل به این وعدهها حساس باشند و به آنها به چشم دِین نگاه کنند این تعبیر امام رضاست که فرمود ما به وعدههای خود به چشم دین نگاه میکنیم و لذا نهادهای حقیقی و حقوقی نباید به سادگی مدیون شوند و اگر مدیون شدند در حفظ آبروی نظام و حق الناس حساس باشند.
وثوق به نظام اصلی ترین سرمایه کشور
امام جمعه اردبیل خاطرنشان کرد: وثوق به نظام اصلیترین ثروت نظام اسلامی است این سرمایه اجتماعی نباید صدمه ببیند تمام تلاش دشمن نیز برای این است که این وثوق را از بین ببرد.
عاملی گفت: اعلام شد که اعتبارات استان اردبیل در سال ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه گذشته ۷/۵ برابر شده است این سخن باید خود را در مرحله عمل نشان دهد هرگاه کارگاههای جادههای حساس ما مثل جاده گرمی – بیله سوار و جاده مشگین شهر به پارس آباد و جاده کلور – درام به طور کامل فعال شد در آن صورت ما به بانیان این عنایت تبریک میگوئیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با گرامیداشت روز پزشک و روز داروسازی خاطرنشان کرد: روز پزشک و داروساز را به جامعه پزشکی کشور و مخصوصاً استان تبریک میگویم و از طرف خودم و اهالی از مساعی قدسی آنها تشکر میکنم.
عاملی ادامه داد: همه توجه کنند که بسیاری از پزشکان حاذق ما به راحتی میتوانند کشور را ترک و درآمد چندین برابر ایران داشته باشند دشمن نیز آنها را به شدت وسوسه میکند بنابراین ماندگاری آنها در ایران از سر عشق به وطن عزیز و عشق به ملت است و صد البته که در هر قشری فرد متخلف نیز پیدا میشود اما تسری در هیچ قشری درست نیست.
دولت بستههای تشویقی برای پزشکان در نظر بگیرد
امام جمعه اردبیل با ابراز ناراحتی از هجمههای رسانهای نسبت به جامعه پزشکان گفت: گاهی ملاحظه میشود هجمههای شدید رسانهای به جامعه پزشکی میشود این کار قطعاً خلاف و تزریق شده از طرف دشمن برای تسهیل مهاجرت پزشکان است در حال حاضر پزشکان عمومی جوان که تازه به شبکه وارد شدهاند و کسانی که طرح خود را میگذرانند و پزشکانی که در مناطق محروم خدمت میکنند از جهت مادی در عسرت، سختی و تنگنا هستند.
عاملی افزود: از دولت میخواهیم تسهیلات لازم و بستههای تشویقی برای آنها فراهم نماید در حال حاضر کمک دولت به معیشت و مسکن جوانان جامعه پزشکی شایسته و ضروری است از جامعه پزشکی هم میخواهم در رعایت کامل اخلاق پزشکی و تعهد حرفهای کوشا باشند.
وی ادامه داد: من به همین مناسبت لازم میدانم به یک دستاورد بسیار بزرگ انقلاب اسلامی اشاره کنم خودکفایی کامل در ایران بعد از انقلاب اسلامی در دو موضوع تحقق یافته یکی در موضوع پزشکی و دیگر در صنایع دفاعی و خودکفایی در حوزه تشخیص و درمان حیرت آور است.
عاملی با اشاره به یک عمل جراحی موفقیت آمیز در کشور به تشریح دستاوردهای نظام اسلامی در حوزه بهداشت و درمان پرداخت و تصریح کرد: این هفته پزشکان ایرانی موفق شدند پیوند سر را انجام دهند این عمل برای اولین بار در ایران و چهارمین بار در جهان صورت میگیرد این عمل روی بیمار ۲۸ ساله صورت گرفت و عروق گردن و نای به طور کامل قطع شد عجیب این است که این عمل در دنیا سه بار صورت گرفته اما بعد از عمل، بیمار قدرت تکلم نداشته ولی در ایران بیمار پس از به هوش آمدن در سلامت کامل حرف زده است به همین مناسبت لازم میدانم به دست آورد انقلاب و نظام اسلامی در حوزه تشخیص و درمان کشور اشاره کنم.
وی افزود: دو آمار را نیز تقدیم میکنم به کسانی که با شعار زن زندگی آزادی میخواهند به نظام حمله کنند، بانوان متخصص قبل از انقلاب ۷۷۴ نفر بود در حال حاضر ۲۲ هزار بانوی متخصص در ایران مشغول به طبابت هستند.
عاملی تصریح کرد: قبل از انقلاب بانوان فوق تخصص فقط سه نفر بودند در حال حاضر یک هزار و ۶۰۰ نفر است این را مقایسه کنید با این مطلب که قبل از انقلاب بخشی از وظایف حوزه درمان در ایران مخصوصاً در منطقه ما توسط پزشکان هندی و بنگلادشی انجام میشد و این عار بزرگی برای کشور و جامعه علمی ایران بود.