به گزارش خبرنگار مهر، اربعین رویداد باشکوه و شگفتانگیزی است که هر ساله خیل عظیمی از شیعیان جهان را به کربلا فرا میخواند. میلیونها زوار فرسنگها راه میروند، سختیهای راه را به جان میخرند تا در آستان مقدس امامشان سر تعظیم فرود آورند. اما در این میان کسانی هم هستند که عاشقانه خود را آماده خدمت به زائران میکنند؛ خدمتی خالصانه و با انگیزهای بشردوستانه، بیوقفه ارائه میشود.
در این روزها جادههای منتهی به شهر کربلا پر میشود از تبلور احساس. هر کس به نحوی با خدمت به زائران سعی میکند تا علاقه و ارادت خود را به سالار شهیدان، امام حسین (ع) بیان کند.ارگانهای مختلفی در این مسیر دست به کار میشوند تا در این قرار عاشقانه همراه و همقدم زائران باشند، از شهرداری گرفته تا بسیج و سپاه پاسداران و…. اما در این بین جنس خدمات هلالاحمر کمی فرق دارد. دلیلش هم این است که تمامی خدمات درمانی و بهداشتی داخل خاک عراق برعهده هلالاحمر است.
پرستاران و پزشکان داوطلب جمعیت هلالاحمر همانها که لباس سرخ و سفید بر تن میکنند و با یک دنیا امید به سمت ایثار و مشارکت اجتماعی گام برمیدارند.
علیرضا سرمستی مسئول درمانگاه امام رضا شهر نجف اشرف در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: درمانگاه امام رضا در انتهای صحن حضرت زهرا و دقیقاً پایین پله برقی واقع است. این مرکز از بعد از ظهر ۳۱ مرداد ساعت ۱۶ آغاز به کار کرده و تا الان حدود دوهزار نفر پذیرش شدهاند. همچنین بیشترین مراجعه به این مرکز به واسطه فشارخون، قندخون، تاول، گرفتگی عضلات و ضعف سیستم ایمنی بدن است.
درمانگاه امام رضا شهر نجف
در ایران پرستار مجموعه درمانی بیمارستان بقیه الله اعظم هستم. بسیج جامعه پزشکی بیمارستان بقیه الله جدا از کمکرسانی و خدمت رسانی خارج از کشور نظیر فعالیت فعلی در کشور عراق در داخل کشور هم در قالب اردوهای جهادی که آن را وظیفه خود میدانیم اقدام میکند.حدود ۱۲ اردو جهادی موفق با تکریم بیمار داشتیم و بیمار اگر پس از پذیرش نیاز به مراقبتهای بعدی داشت چه از نظر هزینه چه از نظر سایر موارد پیگیر شرایط پس از درمان او هستیم. در حال حاضر به همراه بیشتر همراهان در بسیج جامعه پزشکی بقیه الله در درمانگاه امام رضا شهر نجف مستقر هستیم و سال قبل هم در عمود ۷۰۷ مشهور به موکب امام رضا خدمت میکردیم.دو سال است توفیق خدمت به زوار در این قالب را داریم و همکارانی همراهمان هستند که ۷ یا ۸ سال تجربه خدمت به زوار اربعین را دارند.
از کجا آمدهام وآمدنم بهره چه بود
وی افزود: اردوهای جهادی که برگزار میکنیم انسان ساز است، به خدا خیلی نزدیکمان میکند و "از کجا آمدهایم و آمدنم بهره چه بود" را کاملاً درک میکنیم، الان هم که در شهر نجف هستیم و در حال خدمت به امیرالمومنین و اباعبدالله این را راحت تر درک و لمس میکنیم و برای امیرالمومنین قدم بر میداریم و قطعاً این برای زندگی ما برکت خواهد داشت، همراهانی داریم که تصور نمیکنید بتوانند در این شرایط فعالیت کنند اما با شوق و ذوق مشغول فعالیت هستند و همین که زوار را میبینند میگویند، این برای من کافی است که امسال لیاقت پیدا کردهام به امیرالمومنین و فرزند ایشان خدمت کنم این بزرگترین نعمتی است که خداوند به ما داده است و با هیچچیزی عوض نمیکنیم و از امام میخواهیم تا عمر داریم بتوانیم این خدمت رسانی را انجام دهیم.
توصیه من به زوار کربلا
سرمستی بیان داشت: بیماران فشار خون و بیمارانی که باید داروهایی در کنار خود داشته باشند اگر از کشور ایران وارد میشوند نسخه داروهای خود را حتماً همراه داشته خود داشته باشند. بیماران قند خون که به این سفرهخانهها را مشرف میشوند حتماً دستگاه قند خون و داروی انسولین خود را همراه بیاورند که اگر احیاناً مشکلی پیش آمد خودشان بتوانند اقدامات اولیه را انجام داده تا به مرکز درمانی منتقل شوند.برای تاول پا از پمادهای سوختگی یا پمادهایی نظیر وازلین برای چرب کردن پا استفاده کنند. رنج سنی ۳۰ تا ۶۰ سال بیشترین رنج سنی مراجعان است که را با عمده مشکلات فشار خون قند خون و ضعف سیستم ایمنی بدن در آنان شاهد هستیم. مثلاً مراجعی داشتیم که فقط آب مصرف میکند، در حالی که اشتباه است و باید به سلامت خود توجه کنند.
احیا بیمار ایست قلبی
وی درباره مراجعات به درمانگاه گفت: بیمار خانمی حدود سن بین ۶۰ تا ۶۵ ساله که هنگام مراجعه با افت فشار خون و بی حالی مواجه بود. بچههای باتجربه تریاژ به موقع و سریع مریض را شناسایی کردند و با توجه به مشاهده ضعف شدید در چهره بیمار او را سریع را به تخت انتقال دادند. پزشک بر بالین بیمار حاضر شد و معاینات را انجام دادند و پس از نوار قلب متوجه شدند بیمار نیاز به ارست (توجه) قلبی دارند و به ایست قلبی نزدیک هستند و باید سریع به مرکز درمانی مجهز منتقل شوند. الحمدلله با توانمندی پزشکان و پرستاران ایشان سریع شناسایی شد، دارو دهی و درمان ابتدایی انجام شد و با آمبولانس درمانگاه همراه با پزشک به درمانگاه نبا ء نجف منتقل شدند.
خدمت به بیمار با هر ملیتی
وی بیان داشت: حدود ساعت دو نیم بامداد دوم شهریور ماه با توجه به کاهش حجم مراجعات همراه یکی از همکاران جلو درب درمانگاه بودیم که دیدیم یک خانواده به سمت درمانگاه میدوند و بچه دو و نیم سالهای در بغل مادر است و استرس زیادی مادر را فرا گرفته است و گفته شد بچه تشنج کرده و سابقه تشنج داشته است وسریع بچه را روی تخت خواباندیم و پزشک او را ویزیت کرد، اکسیژن دادیم و دیازپام زدیم و الحمدلله داروهای ابتدایی ارائه شد و پس از عادی شدن شرایط و بهبود حال بیمار توانستیم آرامش را به خانواده عراقی بدهیم و فعالیت درمانی باعث خوشحالی آن خانواده شد.
سه نوبت شیفت ۸ ساعته
مسئول درمانگاه امام رضا شهر نجف اشرف بیان داشت: در حال حاضر سه نوبت شیفت ۸ ساعته داریم و در هر شیفت دو پزشک و دو پرستار آقا و خانم و دو تکنسین دارویی و یک منشی برای پذیرش و یک نیرو تریاژ و یک نیرو حراست جهت هدایت بیماران و یک نیرو برای اورژانس در هر شیفت داریم. یک قسمت را اختصاص به اورژانس دادهایم که مجهز به تجهیزات ضروری اورژانس و ترالیکود با همان کیفیتی که داخل کشور هست و همچنین داروهای ضروری را فراهم کردهایم؛ من و همکارانمان هستیم تا خدای نکرده در صورت بروز مشکل این درمانگاه پیشتاز رفع آن است.