به گزارش خبرگزاری مهر، یاسر طیب نیا در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فولاد مبارکه هدفگذاری کرده است که اصفهان را به قطب نوآوری و فناوری کشور تبدیل کند، اظهار کرد: ما اولین مرکز نوآوری صنعت فولاد را در دانشگاه صنعتی اصفهان زدیم و در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان نجف آباد نیز مستقر شدهایم، امسال در بُعد انجام مسئولیتهای اجتماعی سه هنرستان توسط فولاد مبارکه احداث میشود؛ گرچه ما متولی آموزش و پرورش نیستیم اما وقتی چنین صنعتی شکل بگیرد حوزههای دیگر نیز پیشرفت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه فاز اول و دوم نیروگاه سیکل ترکیبی، پس از انجام آزمایشات نهایی، ظرف ۱۰ روز آینده به بهرهبرداری خواهد رسید، افزود: شرایط کشور در بحث انرژی چندان مطلوب نیست چراکه هرساله هم تولید و هم مصارف صنعتی و خانگی افزایش پیدا میکند که موجب چالشهای حوزه انرژی میشود؛ در این شرایط اینکه این نیروگاه در طول ۱۶ تا ۱۷ ماه وارد مدار تولید شود یک رکورد و تجربه موفق است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه یکی از وظایف مجموعههای بزرگ حرکت در راستای اجرای مسئولیتهای اجتماعی است، تصریح کرد: از دیدگاه ما مسئولیت اجتماعی منحصر به کمکهای حمایتی نیست بلکه در شرکتهای بزرگ این موضوع، مفهومی فراتر دارد، امروزه مسئولیتهای اجتماعی بیشتر به معنای توزیع ثروت است؛ امسال ۴۰ هزار میلیارد تومان توزیع سود در میان سهامداران داشتیم که بخشی از آنها از اقشار ضعیف جامعه هستند.
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان کرد: ما در بعد اصلی نگاه به مسئولیت اجتماعی نیز تلاش داریم به شکل جامعتر عمل کرده و در راستای آباد کردن مناطق محروم اصفهان گام برداریم، بر این اساس منطقه شرق استان را به عنوان پایلوت انتخاب کردیم چراکه اگر مباحث و مشکلات آبی را در نظر بگیریم این منطقه آخرین نقطه استان است که آب زاینده رود به آن میرسد و مشکلات بیشتری از کمبود آب برای آن ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه سند پیشرفت و آبادانی در این ارتباط تهیه و ظرفیتها، محرومیتها تهدیدها و فرصتهای منطقه احصا شده است، گفت: در حوزه کشاورزی دامپروری و ظرفیتهای این منطقه همگی شناسایی شده است تا برای فرصتها سرمایه گذاری شود و در موارد دیگر نیز حمایت و آموزش نیز مدنظر قرار گرفته است و تلاش داریم این روند را به مدل حمایتی مسئولیت اجتماعی در کشور تبدیل کنیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش دیگری از صحبتهای خود در ارتباط با کاهش قیمت فولاد نیز تاکید کرد: کاهش قیمت جهانی فولاد بر سودآفرینی ما تأثیر میگذارد همان گونه که میانگین فروش ما سال گذشته قیمت فروش محصولات ما نسبت به سال قبل با وجود تورم ۴۰ تا ۴۵ درصد، یک درصد کاهش داشت.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که فولاد مبارکه همواره در این مقاطع از این نوسانات عبور کرده است به نوعی بیش از ۴۰ درصد حاشیه سود خود را حفظ کردیم و توزیع سود برای سهامداران انجام شد.
طیب نیا تاکید کرد: ما برای بحرانها همیشه آماده هستیم، در چهار ماهه نخست امسال رشد تولید خوبی نسبت به سال گذشته داشتیم و پیش بینی میکنیم با توجه به روند مثبت اخیر قیمتهای جهانی، شرایط بهتری را در سال جاری نیز تجربه کنیم.
سرمایهگذاری ۲.۳ میلیارد یورویی در حوزه محیط زیست و انرژی
طیب نیا با بیان اینکه فولاد مبارکه سرمایهگذاری ۲.۳ میلیارد یورویی در حوزه محیط زیست و انرژی داشتهاست، گفت: این سرمایه گذاری در راستای بالا بردن راندمان مصرف، بهینه کردن مصارف، نصب غبارگیر و اجرای پروژههای متعددی که با کاهش دی اکسید کربن و مصرف انرژی همراه است، انجام شده تا در راستای تبدیل فولاد مبارکه به صنعت سبز دنبال میکنیم.
وی با ابراز این مطلب که فولاد مبارکه امروز یک صنعت پاک است و اگر مشکلاتی داریم در اولین فرصت آن را رفع میکنیم، تصریح کرد: قول میدهیم ظرف یکی دو سال آینده الگویی استثنایی در کشور در زمینه محیط زیستی و کاهش آلودگی خواهد بود و در این راستا هدفگذاری کردهایم.
طیب نیا تاکید کرد: مشکل آب استان اصفهان به مدد اقدامات فولاد مبارکه به ویژه انتقال آب از دریای عمان به زودی رفع میشود که فولاد مبارکه در این زمینه بیش از سهم خود و وظیفه خود هزینه کرده است؛ هم اینک این طرح انتقال آب در ۲۰ نقطه از سیرجان تا اصفهان در حال پیشروی است و ۶ پیمانکار توانمند در این پروژه مشغول فعالیت هستند که شامل چند صد کیلومتر کریدور و چند ده کیلومتر لولهگذاری است.
مدیرعامل فولاد مبارکه تاکید کرد: امسال چالش برق ما به نسبت سال گذشته به واسطه سیاست دولت در حمایت از مصارف خانگی و آسیب کمتر به این حوزه، بیشتر بود و ما توانستیم شرایط را مدیریت کنیم، با وجود اینکه افت تولید ناشی از کمبود برق ما بیشتر از سال گذشته بود به دلیل تجربه سنواتی و ذخیره سازی در بخش «اسلپ» موضوع را به خوبی مدیریت و ظرفیت نورد گرد و سرد را حفظ کردیم تا بحرانی برای بازار ایجاد نشود.
جبران کاهش تولید محصولات صادراتی ناشی از کمبود برق
وی اضافه کرد: البته بخشی از محصولات صادراتی ما امسال کاهش یافت که قسمتی را در فروردین و اردیبهشت ماه با رکوردهای ۸۰۰ هزار تنی جبران کردیم و بخشی در ماههای آتی از مهرماه به بعد جبران میشود.
طیب نیا با تاکید بر اینکه جزو معدود مجموعههایی هستیم که با وجود همه مشکلات هنوز قصد داریم از ظرفیت اسمی هفت میلیون و ۲۰۰ تن تولید فولاد تا پایان سال رد شویم، بیان کرد: امیدواریم همانند سال گذشته بتوانیم در ماههای آینده با جبران کمبودها و با توجه به ورود نیروگاه به مسیر و رفع مشکلات ناشی از کمبود برق، شرایط متعادلی را تجربه کرده، کمبودها را جبران و حتی با درصد بیشتری تولید، رکورد جدیدی ثبت کنیم.