به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، محمدرضا مهدوی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفت: شرکت ما با استفاده از غشاهای هالوفایبر، سیستم تصفیه آب فردی به صورت بطری و نی تولید کرده است. طراحی مناسب این سیستم فیلتراسیون به استفادهکنندگان این امکان را میدهد که آبهای آلوده را به آب آشامیدنی تبدیل نمایند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به وزن سبک این محصول گفت: این فیلتر فقط ۵۷ گرم وزن دارد و میتوان آن را با خود به مسافرت، کمپ یا کوه برد. به کمک نانو نی میتوان به طور مستقیم از آب دریاچه یا آبی که در محفظه آب خود دارید، استفاده کنید. اما یکی از کاربردهای اصلی این وسیله، نوشیدن از آبهای گلآلوده است.
مهدوی درباره نحوه کارکرد این محصول افزود: آب در نانو نی ابتدا از غشای الیاف توخالی عبور کرده که ذرات ۰.۱ میکرون را فیلتر کرده و از طریق این غشا به بالا کشیده میشود. این فناوری از آن جهت قابل توجه است که در استفاده از آن از هیچگونه ماده شیمیایی، باتری یا قسمت متحرکی استفاده نشده است. طبق آزمایشهای گرفته شده از این فیلتر آب، نانو نی ۹۹.۹ درصد از باکتریها و انگلهای موجود در آب را تصفیه میکند.
وی ادامه داد: این محصول باکتریهای آبی شامل اشرشیاکلی، سالمونلا و میکروارگانیسم پروتوزوآ نظیر ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم (یک نوع انگل تکیاخته که موجب بیماریهای معده و روده میشود) را حذف میکند و بنابراین خطر احتمال ابتلاء به بیماریهایی نظیر اسهال، دیسانتری و ژیاردیازیس را به طور مؤثری کاهش میدهد. این محصول در مقایسه با نمونه خارجیاش قیمت کمتری دارد و از ساختار نانو نیز بهرهمند است.