به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، بطور کلی دیزل ژنراتور را میتوان از جمله اختراعات بسیار مهم و کاربردی در صنعت برق بشمار آورد که بوجود آورنده تحولات عظیمی در این صنعت بوده است. این دستگاه به عنوان یک تولیدکننده برق نقش پر رنگی در صنایع مختلف ایفا میکند. اگر بخواهیم به زبانی ساده تعریفی از دیزل ژنراتور، که با نام موتور برق نیز شناخته میشود داشته باشیم، میتوانیم بگوییم منبعی برای تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی است.که عموماً به عنوان منبع تغذیه جایگزین، جهت تولید برق در موارد بحرانی و اضطراری کاربرد دارد.
دستگاههای دیزل ژنراتور ترکیبی از موتور دیزل و یک ژنراتور الکتریکی (آلترناتور) هستند که در هر مکانی ازجمله ادارات، کارخانجات، صنایع کشاورزی، بیمارستان، فروشگاه ها و… در توانهای اضطراری، دائم یا مداوم در نبود برق شبکه استفاده میگردند.
دیزل ژنراتورها از جمله ابزارهای پشتیبان حیاتی هستند که اغلب به دلیل غیرقابل اعتماد بودن عملکرد شبکه برق و یا رویدادهای طبیعی مانند طوفان که موجب قطعی برق میشوند، مورد استفاده قرار میگیرند. از اینرو، دیزل ژنراتورها به طور گسترده در رویدادهای خارج از منزل، ساخت و سازها، بیمارستانها، صنایع مهم و موارد اضطراری استفاده میشوند. بنابراین، در هنگام خرید دیزل ژنراتور باید به تعدادی از عوامل مانند شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، نیازهای برق خاص و بودجه موجود، توجه کرد.
به بیان دیگر دیزل ژنراتور تجهیز بسیار مفید و کاربردی است که با مصرف سوخت دیزل، برق مورد نیاز را تولید میکند. این تجهیز، معمولاً به عنوان منبع تغذیه پشتیبان در کاربردهای صنعتی، مسکونی و غیره در هنگام قطعی برق و مواقع اضطراری استفاده میشود. همچنین، ویژگی و مشخصات دیزلژنراتور به نحویاست که امکان استفاده از آن در مناطق روستایی و دوردست، وجود دارد. ساخت دیزل ژنراتورها، با توجه به کاربردشان، در محدوده توانهای متفاوتی صورت می گیرد. به عنوان مثال ژنراتورهای مورد استفاده برای مصارف تجاری بین ۸ تا ۲۰۰۰ کیلووات هستند، در حالیکه، ژنراتورهای مصارف خانگی بین ۸ تا ۳۰ کیلووات هستند.
برندهای مطرح در زمینه ساخت دیزل ژنراتور شامل پرکینز، کامینز، ولوو، کاترپیلار، MTU، لوول ، بادووین و موتورسازان است.
برد کنترل دیزلژنراتور در واقع اصلیترین بخش دیزل ژنراتوراست و آن را میتوان قلبِ یک مجموعه ژنراتور دانست. چرا که این قطعه امکان روشن و یا خاموش شدن ژنراتور به صورت خودکار را ارائهمیکند. وقتی که قطعه «سوئیچ خودکار انتقال» احتیاج به روشن کردن ژنراتور داشته باشد، پیام را به برد کنترل دیزل ژنراتور ارسال میکند و این قطعه نیز دستور شروع به کار ژنراتور را صادر میکند.
دیپسی از سال ۱۹۷۵ اقدام به طراحی، تولید و عرضه انواع برد کنترل موتور دیزل، دیزل ژنراتور، و بردهای اتوماتیک ترانسفر سوئیچ و شارژرهای باتری کرده است. کلیه محصولات دیپسی در کارخانه ۱۵.۰۰۰ متر مربعی این شرکت واقع در یورکشایر انگلستان توسط مهندسین متخصص با تجهیزات مدرن با بالاترین کیفیت تولید میشوند. کلیه محصولات شرکت دیپسی الکترونیک در سراسر جهان از جمله آمریکای شمالی، آسیا، اروپا و خاورمیانه توسط شبکه گسترده ای از کارمندان پشتیبانی میشود. شرکت DSE خود را متعهد به ارائه بالاترین خدمات و پشتیبانی میداند و بهطور مرتب دورههای آموزشی درسطح سایت و خارج از سایت را برای همه مشتریان فراهم میکند.
مهمترین و پر کابردترین برد های کنترلی دیپسی عبارتند از:
DSE۸۶۱۰ MKII
DSE۶۱۲۰ MKII
DSE۷۴۵۰
DSE۴۵۲۰ MKII
DSE۴۶۱۰
DSE۷۳۲۰
DSE۷۳۲۰ MKII
DSE۷۳۱۰ MKII
DSE۸۶۶۰ MKII
DSE۸۶۲۰ MKII
فیلتر سبب رسیدن مواد خالص روغن، سوخت، آب و هوا به موتور دیزل ژنراتور میشود. در واقع فیلتر به عنوان یک صافی برای دیزل ژنراتور عمل میکند که سبب گرفته شدن ناخالصی ها و آلودگیهای مواد ورودی به موتور دیزل میشود. فیلترهای متفاوتی در دیزل ژنراتور وجود دارند که از جمله آنها میتوان به فیلترهای روغن، فیلتر هوا، فیلتر آب و فیلتر سوخت اشاره نمود.
انواع فیلتر:
فیلتر هوا
فیلتر روغن
فیلتر سوخت
فیلتر آبگیر سوخت
فیلتر هیدرولیک
فیلتر هوای دیزل ژنراتور:
این فیلتر با تصفیه هوای آلوده باعث کاهش مصرف سوخت شده و به افزایش طول عمر و بازدهی دیزل ژنراتور منجر میشود. همچنین تعویض به موقع فیلتر هوا باعث از بین رفتن مشکلاتی از قبیل: گرم شدن بیش از حد دیزل ژنراتور در هنگام کار کردن، خاموش شدن دیزل ژنراتور در زیر بار، شکستگی سوپاپ ها کرنک سوپاپ ها و … میشود.
فیلتر روغن دیزل ژنراتور:
به طور کلی نقش اصلی فیلتر روغن تصفیه روغن موتور دیزل است و یکی از فاکتور های مهم عمر بیشتر روغن، پاکیزگی آن است. به عنوان مثال برای آلودگی های روغن می توان به آلودگی های ناشی از عملکرد زیاد موتور نام برد. همچنین دوده ناشی از احتراق، گرد و غبار از سایر آلاینده های روغن موتور به حساب می آیند. این آلاینده ها در طول زمان می تواند مسیر روغن رسانی به موتور را مسدود کرده و خسارت های سنگینی به خودرو وارد کنند.
فیلتر آبدیزل ژنراتور:
از فیلتر آب دیزل ژنراتور به منظور جداسازی ذرات ناخالصی موجود در ماده خنک کننده ای که برای خنک کردن موتور دیزل به آن اضافه می کنیم، استفاده می شود. چون منافذ این فیلتر نسبت به سایز ناخالصی های موجود در مایع کوچکتر هستند. ناخالصی ها از فیلتر عبور نکرده و نمی توانند وارد موتور دیزل شوند. از لحاظ اتصال فیلتر آب دیزل ژنراتور به صورت مستقیم به موتور دیزل ژنراتور متصل می شود.و دارای یک کنتاکت هستند که در بالای فیلترآب قرار گرفته و به صورت الکتریکی عمل می کند. در این حالت فیلترآب وظیفه جداسازی آلودگی ها و ناخالصی های موجود در مایع ورودی به فیلتر را به عهده دارد. این نوع فیلترها با توجه به کارایی در اندازه های مختلفی طراحی می شوند و دارای ظرفیت های مختلفی نیز است.
فیلتر سوختدیزل ژنراتور:
این فیلترها با تصفیه گازوئیل مصرفی از آلایندههای جامد و مایع باعث رفع مشکلاتی از قبیل افت فرکانس در هنگام زیر بار رفتن، استارت نشدن دستگاه، جام کردن موتور دیزل ژنراتور و … جلوگیری میکند.
فیلتر هیدرولیک دیزل ژنراتور:
با توجه به حساسیت سیستم های هیدرولیکی که عموماً وظیفه تأمین فشار را به عهده دارد و با وجود حساسیت متخلفات مجموعه هیدرولیک ذرات و ناخالصی می توانند آسیب جدی به مجموعه وارد نمایند که باید با دقت بالایی عمل فیلتراسیون صورت پذیرد. از طرفی با توجه به هزینه های بالا در بخش هیدرولیک، لازم است فیلترهای هیدرولیک در زمان مناسب خود تعویض گردد.
برندهای معتبر فیلتر دیزل ژنراتور در سطح جهانی:
فیلیتگارد – ولوو – کاترپیلار – پرکینز – دویتس – ام تی یو – لوول – میتسوبیشی
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.