حسین برزگر در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: استفاده از انرژیهای پاک در مزراع یکی دیگر از روشهای نوین کشاورزی است که در کشورهای دنیا به سرعت رشد کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: بهرهبرداری از نخستین نیروگاه خورشیدی نسل چهارم سلولهای فتوولتائیک کشور در شهرستان کیار این استان آغاز شد.
وی تصریح کرد: نسل چهارم نیروگاههای خورشیدی تولید پراکنده و مقیاس کوچک سلولهای فتوولتائیک با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و با مشارکت دانشگاه فناوری Nanyang سنگاپور با استفاده از فناوری نانو ذرات پلیمری بهعنوان یکی از تکنولوژیهای بهروز و کارآمد مورد استفاده در سلولهای خورشیدی در شهر دستناء شهرستان کیار به بهرهبرداری رسید.
برزگر افزود: از طریق استفاده از نانو ذرات پلیمری میزان بهرهوری از سلولهای خورشیدی در طرح پایلوت اجرا شده بهمیزان ۲۷ درصد افزایش یافت.
وی خاطر نشان کرد: این فناوری بهصورت مشترک با یکی از دانشگاههای پیشرو در سنگاپور و پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس بهظرفیت ۲۵ کیلووات و با بیش از سه سال کار تحقیقاتی و مدت زمان تست آزمایشی چهار ماه به بهرهبرداری رسید.
برزگر یادآور شد: ظرفیت بالای تابش (۳۲۰ روز آفتابی در منطقه)، زاویه تابش، عرض جغرافیایی و میانگین پایین درجه حرارت از مهمترین خصوصیتهای شهر دستناء برای اجرای این طرح بهشمار میرود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این منطقه یکی از مستعدترین مناطق برای توسعه نیروگاههای خورشیدی در کشور است.
وی با اشاره به هزینههای بالای انتقال شبکه برق در بیشتر مناطق چهارمحال و بختیاری بهعلت شرایط سخت کوهستانی گفت: استفاده از نسل چهارم سلولهای خورشیدی با توجه به افزایش بهرهوری و کاهش هزینه مقرون بهصرفه است.
برزگر تاکید کرد: در همین راستا ترکیب کشاورزی، برق و فناوری آگریولتاییک، استفاده از صفحات خورشیدی در بالای مخازن و کاهش تبخیر، استفاده از پنلهای خورشیدی در زمینه پرورش ماهی ضروری است.