به گزارش خبرگزاری مهر، محمود امانی در نشست نقد و بررسی سن ورود داوطلبان به آموزش و پرورش کشور گفت: هر گاه راجع به معلمی صحبت میکنیم هر چند سخن ما درباره همکارانمان است اما همه توجه ما معطوف به این است کاری کنیم تا کسانی که تعلیم و تربیت بچههای کشور را بر عهده دارند از بالاترین سطح دانش و کیفیت لازم برخوردار باشند.
وی افزود: ما درباره مسائل آموزش و پرورش نیازمند گفتوگو هستیم تا بتوانیم مسائل مختلف نظام آموزشی را به اشتراک و تبادل نظر بگذاریم و برای آنها راهکار مناسب پیدا کنیم.
امانی اظهار داشت: در آموزش و پرورش هیچ کار کوچک و خردی وجود ندارد. کوچکترین تصمیمهای ما در آموزش و پرورش بسیار بزرگ است هم به لحاظ کمیت و هم کیفیت آموزش و پرورش محل تصمیم گیریهایی است که خردترین آن از بزرگترین مسائل دستگاههای دیگر خیلی کلانتر است و این اهمیت و حساسیت کار ما را در آموزش و پرورش نشان میدهد.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: ملاک اول ما در آموزش و پرورش، نفع دانش آموز است. حال او و کیفیت کار او. همه اولین خط کش و معیار خود را باید روی نفع دانش آموز از نظام تعلیم و تربیت بگذارند سایر امور مثل ایجاد اشتغال و… باید تحت تأثیر آن هدف اصلی قرار بگیرد نه فشار گروههایی که در این زمینه وجود دارند اگر این را به عنوان مبنا بپذیریم. کیفیت کار معلمی باید چگونه باشد؟ اینجا جای دادههای پژوهشی به شدت احساس میشود.
وی ابراز داشت: در این مورد از لحاظ کارشناسی به مطالعات دیگران اشاره کردیم ولی خودمان دادههای اطمینان آور به اندازه کافی در اختیار نداریم. هر کاری که انجام میدهیم باید دادهها و شواهد پژوهشی آن را در نظر بگیریم تا بتوانیم تصمیم درست، کارشناسی و مطمئنی در مورد آن موضوع بگیریم.
امانی تصریح کرد: کار کردن در آموزش و پرورش با جاهای دیگر متفاوت است چون کار در آموزش و پرورش انسان سازی است و این کار حساس و با اهمیت نیازمند یک سری الزامات و شایستگیهای ویژه ای است که باید افراد برای ورود به این عرصه داشته باشند.
وی اظهار داشت: کیفیت نیرویی که میخواهد وارد معلمی شود که چه توانمندی، کارآیی و اثربخشی دارد، خیلی مهم و اساسی است.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین نیاز نظام تعلیم و تربیت گفت و گو درباره مسائل مختلف آموزشی و پرورشی است، گفت: باید پژوهشی به موضوعات نگاه کنیم تا حرفها و اقدامات ما مشتری پیدا کنند.