موج مخالفت مردم لیبی با هرگونه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و حضور پررنگ ایران در عرصه‌های بین المللی طی سال‌های اخیر از محورهای مورد توجه روزنامه‌های مطرح جهان عرب است.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: اعلام خبر برگزاری نشست مشترک میان وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و لیبی باعث شده توجه تحلیلگران به عملکرد مسئولان این کشور در زمینه عادی سازی روابط با تل آویو در کنار فساد مالی آنها و غارت منابع ملی مردم لیبی جلب شود.

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم درباره لیبی و رژیم صهیونیستی نوشت: دولت لیبی درباره بی اطلاعی خود نسبت به نشست وزیر خارجه این کشور و همتای صهیونیستی‌اش صادق نیست. اگر این طور است چرا دولت لیبی فرار وزیر خارجه این کشور به ترکیه را تسهیل کرد؟ نظام حاکم در لیبی بعد از سرنگونی معمر القذافی، از حمایت نیکولا سارکوزی رئیس جمهور اسبق فرانسه که صهیونیست بودنش کاملاً مشخص است، برخوردار بوده است.

این در حالیست که نوادگان عمر مختار رهبر تاریخی لیبی به خیابان‌ها آمده و از زمان شنیدن خبر برگزاری این نشست با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین حمایت خود را از آرمان فلسطین اعلام کردند. مسئولان لیبی با غارت منابع ملی این کشور، لیبی را وارد آشوب خونین کرده و برای تجزیه این کشور تلاش کرده اند. مردم این کشور قربانی توطئه تجزیه لیبی که دارای منابع گسترده نفت و گاز در شمال آفریقا است شده اند.

روزنامه القدس العربی در خصوص اوکراین نوشت: رسانه‌های غربی به صورت گسترده‌ای بر مسلح کردن نیروهای اوکراینی با ارسال جنگنده‌های اف ۱۶ آمریکا مانور می‌دهند و مدعی هستند این اقدام می‌تواند مسیر جنگ و توازن قوا را به نفع اوکراین تغییر دهد؛ این در حالیست که استفاده از این جنگنده‌ها نیز مانند دیگر سلاح‌هایی که تاکنون به اوکراین ارسال شده هرگز نخواهد توانست تغییری در روند جنگ ایجاد کند. اوکراین قربانی حساب و کتاب‌های سیاسی شده است که از حس وطن پرستی مردم این کشور سو استفاده کرده و باعث شده اوکراین فدای تحقق هدف آمریکا برای تضعیف روسیه از دریچه این کشور و ممانعت از تشکیل ائتلاف قدرتمند با چین شود.

روزنامه العربی الجدید در خصوص لیبی نوشت: عبدالحمید الدبیبه نخست وزیر لیبی تلاش کرد بعد از علنی شدن دیدار وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و لیبی کابینه خود را از خطر سقوط نجات دهد؛ بنابراین نجلاء المنقوش وزیر خارجه این کشور را قربانی و از پست خود برکنار کرد. برگزاری این دیدار باعث به وجود آمدن موجی از واکنش‌های شدید در شهرهای مختلف لیبی شده است.

روزنامه لبنانی الاخبار در خصوص ایران نوشت: دعوت گروه بریکس از ایران و دیگر کشورها برای پیوستن به این گروه توجه بسیاری از تحلیلگران را به خود جلب کرده است. ایران طی ۲ سال گذشته تلاش‌های خود را برای پیوستن به بریکس و دیگر نهادهای بین المللی افزایش داده است. عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای یکی از دستاوردهای مهم سیاست خارجه دولت ابراهیم رئیسی به شمار می‌رود. مسئولان ایرانی معتقدند عضویت در این گروه‌ها و نهادها می‌تواند هدف کشورهای غربی برای انزوای تهران و تحت فشار گذاشتن این کشور از طریق تحریم‌ها را ناکام بگذارد.

روزنامه لبنانی البناء در خصوص سخنرانی شب گذشته سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان نوشت: سید حسن نصرالله احساس کرده است که تلاش‌هایی برای تغییر معادلات ترسیم شده در جریان نبردهای بزرگ گذشته در جریان است بنابراین در سخنرانی شب گذشته خود تاکید کرد که این معادلات غیرقابل تغییر هستند مگر آنکه جنگ‌های جدیدی رخ دهد. هر کس احساس می‌کند آمادگی ورود به این جنگ‌ها را دارد می‌تواند آن را امتحان کند چرا که مقاومت کاملاً آماده است. دشمن در میادین نبرد شکست خورده و برای تغییر نتایج این نبردها به حیله و نیرنگ روی آورده است. نتایج جنگ‌ها را جز با راه انداختن جنگ‌های جدید نمی‌توان تغییر داد.

روزنامه سوری الثوره با تیتر «بریکس و نظام جهانی جدید» نوشت: نشست بریکس در آفریقای جنوبی و تصمیمات اتخاذ شده در این نشست، حرکت به سمت ایجاد یک نظام جهانی جدید به جای نظام تحمیل شده از سوی غرب را تثبیت می‌کند. گروه بریکس توان ایجاد این تغییرات را دارد چرا که در حال حاضر ۴۴ کشور خواهان پیوستن به این گروه هستند. پنج عضو کنونی این گروه ۴۲ درصد از کل ساکنان زمین و ۳۰ درصد از خاک جهان و ۱۸ درصد از تجارت جهانی را در اختیار دارند. قدرت اقتصادی این گروه طبیعتاً همراه با خود، قدرت سیاسی را نیز به بریکس اعطا می‌کند.

روزنامه المراقب العراقی در خصوص همکاری‌های ایران و عراق نوشت: اقلیم کردستان عراق همچنان مشکلات زیادی در عرصه‌های داخلی و خارجی برای کشور ایجاد می‌کند. حضور گروه‌های معارض تندرو کشورهای همسایه در این منطقه یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که عراق را وارد بحران با همسایگان خود می‌کند.