به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا رستمی، ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: پروژه نهضت مهارت آموزی در گام دوم انقلاب بر ضرورت و اهمیت کسب مهارت برای ارتقای سطح و کیفیت زندگی به خصوص در بین جوانان شکل گرفته است که با همافزایی دستگاههای مختلف میتوان از ظرفیتهای فنی و حرفهای استان بهره برد.
وی افزود در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳۴ درصد و در سال ۱۴۰۲ نیز نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد رشد ورودی داشتیم که یعنی نوجوانان و جوانان میل بیشتری به کسب مهارت پیدا کردهاند و باید در این راستا بیشتر عمل کنیم.
رستمی با بیان اینکه آموزش دورهها در ۲۱ مرکز دولتی فنی و حرفهای استان مرکزی رایگان است تصریح کرد: در پنج ماهه نخست امسال، قریب به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر ساعت آموزش ارائه کردیم که معادل با ۱۵ هزار نفر شرکت کننده است.
وی با اشاره به وجود ۴۲۰ آموزشگاه آزاد غیرانتفاعی تحت نظارت فنی و حرفهای استان گفت: ۴۸۳۰ نفر نیز در دورههای این آموزشگاهها شرکت کردند که معادل ۸۷۰ هزار نفر ساعت بوده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی ادامه داد: در مجموع در کل مراکز دولتی و غیر دولتی، قریب به ۲ میلیون و ۵۷۵ هزار ساعت نفر ساعت و حدود ۱۹ هزار نفر در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۲ در دورههای فنی و حرفهای استان مرکزی شرکت کردهاند.
وی با اشاره به شرکت ۳۱۲ نفر از ساکنین سکونتگاههای غیر رسمی در دورههای توانمندسازی گفت: ۲۱۸ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی، ۸۰۰ نفر دانشجو، ۳۱۴۶ نفر دانش آموز، ۵۰۴ نفر ساکن مناطق روستایی، ۲۱ نفر عشایر، ۱۲۷ نفر زنان سرپرست خانوار، ۵۶ نفر مشمولان بیمه بیکاری، ۱۲۸۷ نفر شاغل بنگاههای اقتصادی، ۵۰۰ نفر زن خانهدار، ۱۴۳۲ نفر سرباز وظیفه، ۵۰۰ نفر معتاد بهبود یافته، ۱۴۵۹ نفر زندانی، ۱۰۸ نفر دارای معلولیت و ۷۴ نفر از آسیب دیدگان اجتماعی امسال در دورههای فنی و حرفهای استان مرکزی شرکت داشتهاند.
رستمی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم و تاکید رهبری بر توسعه آموزشهای مهارتی، اعتبارات خوبی جذب شده است. از سفر ریاست جمهوری به استان حدود ۱۵ میلیارد تومان برای تجهیز و تکمیل ۴ مرکز نیمه کاره استان در شهرستانهای اراک، کمیجان، خنداب و ساوه جذب و هزینه شده است. از کلنگ زنی این مراکز به طور متوسط یک دهه گذشته بود و از ابتدای امسال این پروژهها بالای ۷۸ درصد پیشرفت داشتند و اگر بتوانیم از مابقی اعتبارات استفاده کنیم تا دهه فجر، پروژهها را به مرحله بهره برداری میرسانیم.
اشتغال زایی ۶۴ درصدی کارآموزان آموزشهای مهارتی در استان مرکزی
وی با بیان اینکه ۶۴ درصد کارآموزان دورهها جذب بازار کار شده یا اشتغال زایی کردهاند گفت: در سطح ستاد، ۷۵ برنامه اجرایی و آموزشی برای ادارات کل استان مرکزی برگزار کردیم که توانستیم رتبه چهارم کشور را کسب کنیم.
وی با اشاره به وجود ۱۰۰ مربی رسمی در مراکز دولتی اظهار کرد: حدود ۴ هزار مربی نیز در مراکز غیر دولتی مشغول به کار هستند. همچنین تعدادی از مربیان با خواست خود بدون دریافت هیچ هزینهای به مخاطبین آموزش میدهند.
راهاندازی کارگاه آموزش هوش مصنوعی و تجاری در فنی و حرفهای ساوه
رستمی با اشاره به راهاندازی دپارتمانهای فناور دانش محور پیرامون حوزههای هوش مصنوعی، هوش تجاری و حل مسئله به روش TRIZ در ساوه، اظهار کرد: این دپارتمانها برای اولین بار در سطح کشور راه اندازی میشوند و هدف ما این است که ساوه را از شهر کارگری به شهر کارآفرین تبدیل کنیم تا فرصتهای شغلی بیشتری ایجاد کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی ادامه داد: به جهت تأکیدات دولت برای ایجاد فرصتهای شغلی، صدور مجوزهای کسب و کار را تسهیل کردیم که توانستیم رتبه اول را در این حوزه داشته باشیم.
رستمی با بیان اینکه از ابتدای سال قبل تا به امروز بیش از ۳۰۰ درصد افزایش آموزشگاههای آزاد در استان داشتهایم گفت: برای صدور مجوز آموزشگاه آزاد در دولت قبل از ۶ ماه تا ۲ سال زمان لازم بود و حتی در مدتی هیچ مجوز آموزشگاه آزادی صادر نمیشد اما الان ظرف حداکثر سه روز صدور مجوز آموزشگاه را صادر میکنیم که اتفاق خوبی هم از نظر اشتغال زایی و هم مهارت آموزی بیشتر است.
وی با اشاره به اجرای طرح تابستانه مهارت دانش آموزان تصریح کرد: این طرح با همکاری هفت ارگان مختلف طی پروژهای سه ساله در حال اجراست که بناست هر دانش آموز به صورت کاملاً رایگان بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ ساعت در این آموزشها شرکت کند و از ابتدای تیر ماه امسال حدود ۲۱۰۰ نفر در این طرح ثبت نام کردهاند.
رستمی با اشاره به وجود ۱۵۰ مرکز جوار کارگاهی و مستقر در صنایع سطح استان گفت: ۶۰ مرکز نیز امسال اضافه شده که این مراکز باعث اضافهتر شدن مخاطبین آموزشهای ما شده است.