ساری- وجود جاذبه های طبیعی و تاریخی، دست مازندران را به منظور چانه زنی برای حوزه گردشگری بین المللی در خزر بالا برده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مازندران تا یک ماه دیگر میزبان همایش بین المللی کشورهای حاشیه خزر می‌شود و فرصت دارد تا داشته‌های گردشگری خود را در منطقه معرفی کند.

جاذبه‌های گردشگری زیادی در استان مازندران وجود دارد و هریک از این بسته‌ها به تنهایی می‌تواند اقتصاد یک کشور را متحول کند و به رغم این قابلیت‌ها، همچنان در زیرساخت‌های استان چالش‌های زیادی وجود دارد.

سفر میلیون‌ها مسافر در طول سال به مازندران، داشتن دو هزار و ۵۰۰ جاذبه تاریخی و طبیعی، اقامتگاه‌های بومگردی، موزه‌ها، آبشارها و مناطق ییلاقی و کوهستانی دریچه‌ای را رو به اقتصاد استان بازکرده است.

شناسایی مسیرهای جدید گردشگری و فرصت‌های سرمایه گذاری از مهمترین اهدافی است که در همایش بین المللی گردشگری کشورهای حاشیه خزر پیگیری و دنبال می‌شود.

صادق برزگر مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به میزبانی از روسیه و کشورهای سی آی اس در همایش بین المللی خبر داد و گفت: محوریت این همایش با توجه به ظرفیت‌های فراوان مازندران، در حوزه گردشگری تندرستی خواهد بود، و مقاصد گردشگری استان توسط بخش خصوصی معرفی می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران افزود: منتظر پکیج‌های متنوع دفاتر خدمات سیاحتی سراسر استان هستیم تا ضمن شناسایی و معرفی مسیرها و مقاصد جدید استان از این فرصت مناسب ایجاد شده برای بازاریابی جاذبه‌های استان استفاده کنند.

وی یادآور شد: تا به حال تجربه چندان موفقی در گردشگری نداشتیم زیرا جزیره‌ای عمل کردیم و وقتی خرد جمعی شکل بگیرد بر روی نقاط قوت استان سرمایه‌گذاری خواهد شد.

تا به حال تجربه چندان موفقی در گردشگری نداشتیم زیرا جزیره‌ای عمل کردیم و وقتی خرد جمعی شکل بگیرد بر روی نقاط قوت استان سرمایه‌گذاری خواهد شد

برزگر تاکید کرد: ما برای دنیا بکر هستیم بنابراین و باید روی بهترین‌ها شاخص هاو نقاطی که می‌تواند به برندی در استان تبدیل شود، تمرکز کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران یکی از اولویت‌های معرفی مازندران در این همایش فرهنگ بومی و ایرانی است یادآور شد: معرفی فرهنگ مازندران در قالب معماری، آداب و رسوم، غذا، پوشش محلی و آئین‌ها نیز باید در تهیه بسته‌های سفر و نحوه ارائه خدمات بخش خصوصی دیده شود.

روستاهای مازندران دارای جاذبه‌های بکر گردشگری و تاریخی هستند و سفر به این مناطق و اقامت در واحدهای بومگردی فرصتی است تا روح خسته از زندگی ماشینی و شهرنشینی به آرامش رسد.

بیش از ۲۴۰ واحد بومگردی در مازندران فعال است و توسعه این واحدها برای جذب گردشگران در دستور کار قرار گرفته است و با توجه به گرایش مسافران و گردشگران برای سفر به روستاها، تدوین برنامه جامع در این حوزه ضرورت دارد.

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با بیان اینکه مجموعه‌های بوم‌گردی انتقال فرهنگ روستایی است که باید با توسعه آن در استان با توجه به صاحب تمدن بزرگ مازندران تلاش کنیم، گفت: بوم‌گردی صنعتی است که امروز در دنیا مورد توجه قرار گرفته است.

ایجاد اقامتگاه بومگردی برای احیای مازندران

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه باید بهترین شرایط را برای برپایی همایش گردشگری بین المللی خزر فراهم کنیم، شناسایی فرصت‌ها و بسترهای سرمایه گذاری را از اهداف این همایش ذکر کرد و گفت: با توجه به طبیعت زیبای مازندران باید بتوانیم برای احیای مازندران بزرگ اقامتگاه بوم‌گردی را احداث کنیم.

وی با عنوان اینکه متأسفانه ظرفیت‌های استان مورد غفلت واقع شده بود و باید این ظرفیت‌ها مورد استفاده قرار گیرد، افزود: سالانه ۳۵ تا ۴۰ میلیون جمعیت وارد مازندران می‌شوند اما نتوانستیم از این تعداد بهره‌وری گردشگری داشته باشیم در حالی که باید مسافرین را به گردشگر تبدیل تا بحث اقتصادی استان را فعال کنیم.

حسینی پور تصریح کرد: باید با توسعه طرح‌ها، مازندران به هاب بوم‌گردی مازندران تبدیل شود که با این اقدام گردشگر می‌تواند از دریا، طبیعت جنگل استفاده کنند و همچنین جوانان ثروت خود را افزایش دهند.

سه هزار و ۲۰۰ روستا در مازندران وجود دارد و به تاکید کارشناسان ایجاد واحدهای بومگردی در تمامی این روستاها باید در دستور کار قرار گیرد و به تاکید کارشناسان، ارائه تسهیلات برای ایجاد و ترویج اقامتگاه‌های بوم‌گردی به توسعه گردشگری کمک می‌کند.

گردشگری خلاق در مازندران

مهدی اسحاقی معاون گردشگری میراث فرهنگی مازندران نیز با اشاره به اینکه طی یکسال گذشته رشد خوبی در زمینه ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی صورت گرفته است، تعداد واحدها به ۳۸۶ واحد ارتقا یافت و ۲۴ اقامتگاه بوم‌گردی در هفته دولت سال جاری به بهره. برداری رسید.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه باید گردشگری انبوه را به گردشگری خلاق تبدیل کنیم، تصریح کرد: مازندران جاذبه‌های زیادی دارد و می‌توان از بستر بومگردی نسبت به معرفی آنها اقدام کرد.

ذائقه گردشگران و مسافران از اقامت در هتل‌ها و آپارتمان‌ها به سمت واحدهای گردشگری و بومگردی تغییر کرده است از این رو وجود ۳۷۰ اقامتگاه بومگردی زیبنده استان نیست زیرا فقط در تعطیلات ۲۵ تا ۳۰ میلیون نفر مسافر به استان سفر می‌کنند.

اقامتگاه‌های بوم گردی در واقع مهم‌ترین عامل محرک اقتصادی در روستاها محسوب می‌شوند و معرفی فرهنگ‌ها و غذاهای محلی یکی از فرصت‌های اقامتگاه‌های بوم گردی در مناطق روستایی است.

این درحالی که گردشگری روستایی شامل انواع گردشگری با برخورداری از تسهیلات و خدمات رفاهی در نواحی روستایی است که امکان بهره‌مندی از منابع طبیعی و جاذبه‌های طبیعت را همراه با شرکت در زندگی روستایی و کار در مزرعه و کشاورزی، برای گردشگران فراهم می‌آورد.