پروین پشت کوهی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پرورش استعداد و ذوق کودکان و نوجوانان در طراز انقلاب اسلامی رسالت کلیدی کانون است.
وی به ارائه گزارشی از عملکرد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان پرداخت و افزود: عملکرد فصل بهار امسال نسبت به سال قبل در بخش عضویت با رشد ۸۶ درصدی و در بخش امانت کتاب با رشد ۵۲۰ درصدی همراه بوده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان همچنین اضافه کرد: فعالیت های عمومی سال ۱۴۰۱ نسبت به پارسال در بخش فعالیت های عمومی ۲۳ درصد، تعداد کارگاه های تخصصی ۱۰۵ درصد، امانت ۷۲۰ درصد، عضویت ۲۷۶ رشد داشته است.
وی ادامه داد: پیک امید نیز ۷۷ بار برای ۴۵ هزار نفر اجرا شده و سه هزار و ۳۴ بسته فرهنگی نیز توزیع شده است.
پشت کوهی با اشاره به وجود کتابخانه های ثابت، سیار، پستی و مکاتبه ای، گفت: کتابخانه های ثابت حداقل ۹ هزار جلد کتاب دارند و کتابخانه های سیار نیز با کتاب به درون محلات و روستاها می روند و کتابخانه های پستی نیز شکل دیگری از کتابخانه های کانون است که بوسیله پست کتاب را به دست بچه ها می رساند و بخش مکاتبات واحد ادبی کانون نیز نوشتن خلاق را به بچه ها می آموزد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری بازی های رایانه ای با همکاری سازمان فضای مجازی سراج خبرداد و افزود: جمعه هفته گذشته مرکز شماره یک در بندرعباس میزبان این بازی ها با حضور ۳۱ شرکت کننده در بخش های آماتور و حرفه ای بود.
پشت کوهی با بیان اینکه این بازی ها در راستای ارتقاء سواد رسانه ای نوجوانان برگزارمی شود، عنوان کرد: پس از برگزاری بازی ها در مراکز، سپس لیگ بازی ها با شرکت همه مراکز برگزار خواهد شد.
وی با ذکر این نکته که بزودی سه کتاب پرخواننده کانون به گویش بندری چاپ می شود، گفت: هفته گذشته مجوز انجام این کار توسط واحد آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری هرمزگان دریافت شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان از ثبت پنج عروسک به نام هرمزگان به عنوان بخش دیگری از اقدامات صورت گرفته در کانون یاد کرد و افزود: عروسک های «دحتلوک» از شهرستان های بندرعباس و میناب و «کجوک» از سیریک و «بیدکی ۳ چوبه و ۵ چوبه و ۷ چوبه» از بستک به نام عروسک های هرمزگانی به ثبت رسیده اند.
پشت کوهی، ارسال رایگان آثار کودکان به رقابت های بین المللی، اجرای طرح گذر کودک (پاتوقی برای بازی و سرگرمی بچه های در روزهای جمعه هر هفته)، طرح ملی کانون مدرسه، تجهیز یکی از مراکز برای کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه، تهیه و تصویب سند راهبری مهندسی فرهنگی کانون در شورای فرهنگی استان، کسب مقام اول سرود، اختصاص یک قفسه از کتاب هایی با مضمون آداب و رسوم سنن هرمنطقه در کتابخانه هر شهرستان را بخش دیگری از عملکرد کانون ذکر کرد.
وی اضافه کرد: مبدع و مجری طرح یاسمن، برگزاری بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی با شعار «با قصه لبخند بسازید»، بارگذاری ۲ دفتر صوتی قصه گویی کودکان و نوجوانان و مربیان در سایت کانون، برگزاری جشنواره حرا با هدف آشنایی اعضا با گویش های مختلف استان، فراهم نمودن امکان بازدید عموم یکشنبه های هر هفته از ساختمان کانون از دیگر اقدامات است.