عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه در حوزه کتابهای دینی با ضعفهای بسیاری مواجه هستیم که با توجه به نیاز جامعه می بایست در راستای رفع آنها اقدامات مناسب صورت گیرد، گفت: وجود مرکزی برای ایجاد هماهنگی میان ناشران و دیگر فعالان حوزه نشر کتابهای دینی و همچنین ارزیابی فعالیتها، عاملی برای رفع بسیاری از ضعفهای موجود است .

منیره نوبخت عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کتابهای دینی نوان منابع اصلی آگاهی و اطلاعات جامعه به شمار می روند، اظهار داشت: این کتب آگاهیهای دینی افراد جامعه را افزایش می دهند و سؤالات، ابهامات و پرسشهای آنها را درباره مسائل دینی برطرف می کنند، بنابراین کتب دینی منابع معتبری برای ارتقاء آگاهی افراد جامعه هستند.

وی با بیان اینکه این کتابها نسبت به سایر کتب دارای حساسیت بیشتری هستند، گفت: رعایت برخی اصول، غنای علمی و پژوهشی نگارنده و مؤلفین با توجه به این حساسیت افزایش می یابد که باید کار از یک اعتبار علمی و پژوهشی برخوردار باشد.

منیره نوبخت با تأکید بر اینکه کتابهای دینی در رفتار، عمل و زندگی افراد تأثیر گذار هستند، گفت: به همین جهت افراد تنها برای افزایش آگاهی و اطلاعات مراجعه نمی کنند و فراتر برای تنظیم رفتارهای اجتماعی و به دنبال تطبیق رفتارها و تعالیم دینی خود به این کتابها مراجعه می کنند .

نوبخت تصریح کرد: آنها برای رسیدن به این هدف و راهیابی به زندگی منطبق با دستورات دینی به کتب دینی مراجعه و آنها را مطالعه می کنند که این امر مؤلفین کتب دینی را موظف می کند حقایق اخلاق و دستورات دینی را طی پژوهشهای خود تبیین کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه با پرهیز از نگاه شخصی و سلیقه ای و یا نگاه غیرعلمی در عرصه عملی و علمی باید در راستای تألیف و انتشار کتاب دینی اهتمام ورزید، یادآور شد: اطلاعات کافی از همه کتب دینی در اختیار ندارم، اما چون سایر عرصه ها در این حوزه هم کتابهای ضعیف و قوی در کنار یکدیگر قرار می گیرند .

نوبخت گفت: بی تردید کتب ضعیف پاسخگوی نیازهای جامعه نیستند. با توجه به نیاز، انتظار و توقع جامعه به نظر می رسد با  کتب قوی مواجه نیستیم، چرا که منطبق با انتظار و نیاز علاقمندان و متقاضیان این نوع کتب در بازار وجود ندارد، بنابراین در عرضه کتب دینی متناسب با تقاضای جامعه نیست و برای تغییر آن باید اقدام کرد.

وی با تأکید بر اینکه یک مرکز قابل قبول و معتبر باید وضعیت موجود را ارزیابی کند، گفت: اگر مجموعه تعدادی از ناشران کتب دینی با یک مرکزیت و هماهنگی اقدامی برای رفع نقایص و برداشتن وضع موجود کنند، مجموعه ای تشکیل می شود که با هماهنگی و همکاری می توانند وضعیت فعلی را تغییر دهند.