به گزارش خبرنگار مهر، حسن نورانی در نشست خبری بعد از ظهر پنجشنبه که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مشکلات و دغدغههای اصلی برای جامعه و به طبع آن برای جامعه ایثارگری، موضوع اشتغال است.
وی تصریح کرد: با توجه به بند «د» و «و» تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کمیته و کارگروههایی در بنیاد شهید خوزستان و استانداری تشکیل شد که با توجه به ظرفیت قانونی برنامه توسعه ششم تعداد قابل توجهی از ایثارگران مشغول به کار و تعداد زیادی تبدیل وضعیت شدند.
نورانی توضیح داد: در این راستا بیش از ۲ هزار و ۱۹ نفر در خوزستان تبدیل وضعیت شدند که با مجموعه افراد اشتغال یافته در سال ۱۴۰۰ حدود چهار هزار نفر و در سال ۱۴۰۱ نیز تعداد پنج هزار و ۹۰۰ نفر مشغول به کار و تبدیل وضعیت شدند که رشد خوبی بوده است.
مدیر کل بنیاد شهید امور ایثارگران خوزستان در خصوص اختصاص وامهای اشتغال گفت: نسبت به سال ۱۴۰۰ توانستیم ۶ برابر وام اشتغال پرداخت کنیم و میتوان گفت این آمار و میزان رشد در تاریخ بنیاد شهید کم نظیر بوده است.
نورانی با اشاره به مسئله استخدام گفت: حدود ۱۱ هزار و ۸۴۲ نفر بیکار در مجموعه ما وجود دارد که عدد قابل توجهی است اما با تمهیداتی که دولت سیزدهم به کار گرفت امسال از فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد آزمونی گرفته میشود که امیدوار هستیم در آزمون قبول و مشغول به کار شوند؛ یکی از تکالیف قانونی برگزاری آزمون استخدامی است که با توجه به دستورالعملها همه استخدامیها در کل سطوح چه جامعه ایثارگری و چه غیر از آن باید از طریق آزمون انجام شود که این نشان از عدالت محوری دولت سیزدهم است.
وی افزود: در بحث ماده ۳۱ قانون جامعه خدمات رسانی، بنیاد شهید میتواند به عنوان کارفرما با شرکتهای خصوصی یا شرکتهایی که موظف هستند، سهمیه قانونی را رعایت کنند؛ علاوه بر آن دولت تمهیدات و تسهیلاتی را در نظر گرفته که ایثارگران میتوانند علاوه بر آن سهمیه نیز یکسری خدمات دیگر را گرفته و مشغول به کار شوند.
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان با بیان اینکه در مسئله مسکن اتفاقات خوب و مبارکی رخ داده است، تصریح کرد: در اعطای زمین به ایثارگران رشد بسیار خوبی داشتهایم و امیدوار هستیم با حمایت مسئولان بتوانیم تا سال آینده خدمات مسکن و زمین را به صورت چشمگیر به ایثارگران ارائه دهیم.
نورانی اضافه کرد: در مدت ۱۰ سال به ۵۷۲ نفر ایثارگر زمین اهدا شد و در یک سال گذشته طبق برنامهریزیهای انجام شده برای حدود سه هزار نفر قرعه کشی انجام و زمینهای آنها مشخص شد که اکنون زمینها در حال واگذاری هستند؛ این زمینها در شهرهای دزفول، ماهشهر، خرمشهر، آبادان و اهواز است.
وی عنوان کرد: بسیاری از گلزار شهدا بعد از ۴۰ سال همچنان دست نخورده باقی ماندهاند که بر اساس شرایط آب و هوایی خوزستان بسیاری از این گلزار بهخصوص در بخش روستایی با مشکل مواجه شدهاند؛ در استان حدود ۶۹۲ گلزار شهدا و ۱۶ هزار و ۴۹۹ مزار شهید وجود دارد.
مدیر کل بنیاد شهید امور ایثارگران خوزستان ادامه داد: با همکاری دولت و بودجه خوبی که اختصاص داده شد، در یک سال گذشته ۱۳ پروژه تعریف شده و قرارداد بستهایم که در سطح استان به ویژه در روستاها ۳۷ گلزار و ۶ هزار و ۶۲۶ مزار شهید با پیشرفت فیزیکی حدوداً ۶۶ درصد در حال مرمت و بازسازی وجود دارد.
نورانی گفت: در سال ۱۳۹۹ برای گلزار ۱.۵ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شد که با عنایت دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰ این عدد به پنج میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، در سال ۱۴۰۱ نیز حدود ۲۷ میلیارد تومان اختصاص داده شد که ۱۷ میلیارد تومان آن از اعتبارات نفت و ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات استانی بوده است؛ در سفر دوم رئیس جمهور نیز اعتبارات خوبی برای گلزار در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته نسبت به مسئله درمان گلایههای زیادی وجود داشته است، تصریح کرد: حدود ۲۸۸ هزار نفر تحت پوشش بیمه داریم که از بیمه دی و خدمات درمانی استفاده میکنند و امیدوار هستیم این رضایتمندی در آینده به ۱۰۰ درصد برسد.
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص اربعین حسینی گفت: بنیاد شهید و خانواده شهدا در راستای رسالتی که دارند حدود ۴۵ موکب توسط خانواده شهدا در مسیر اربعین حسینی دایر کردهاند.
نورانی با بیان اینکه رویکرد ما در بنیاد شهید بیشتر رویکرد فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثارگری و شهادت به مردم است، اظهار کرد: در این موکبها کارهای فرهنگی مثل طرح نایب الشهید، نایب الزیاره شهدا، اهدای اقلام فرهنگی، نمایشگاه عکس شهدا، اجرای سرود، تعزیه و تئاتر است تا به مردم یادآوری کنیم مسیری را که طی میکنند و شکوه و عظمتی را که در مراسم مشایه سرور و سالار شهیدان وجود دارد، مدیون شهدا هستند.