به گزارش خبرنگار مهر، در پی درج گزارشی در خبرگزاری مهر تحت عنوان «خاموشیها چالش مهم صنعتگران تهرانی / تولیدکنندهها قربانی اصلی سو مصرف برق» در ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۲، شرکت توانیر در جوابیهای اعلام کرد که «به آگاهی میرساند به علت افزایش دمای هوا در نیمه ابتدایی هر سال و به تبع آن استفاده زیاد از وسایل سرمایشی مصرف برق در سراسر کشور به شدت زیاد میشود؛ علاوه بر این در سالهای اخیر ذائقه مصرف از جانب مشترکان تغییر کرده و تمایل زیادی به استفاده از کولرهای گازی دارند و با توجه به اینکه کولرهای گازی چهار برابر بیشتر از کولرهای آبی برق مصرف میکنند نا ترازی در تولید و مصرف شدت یافته است.
در تابستان سال ۱۴۰۲ نیز با استناد به آمار بین ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار مگاوات نا ترازی در تولید و مصرف انرژی برق داشته ایم بنابراین با توجه به هزینههای چند صد میلیون دلاری ساخت نیروگاههای جدید، بهترین راه حل برای جبران ناترازی در تولید و مصرف در ماههای گرم سال، به کارگیری برنامهها و تدابیر مختلف از جمله جا به جایی بار صنایع و مشترکان عمده است.
در سال جاری با هدف اجرای مصوبه هیأت وزیران و ممانعت از خاموشیهای بدون برنامه و تحمیل خسارت به صنایع کشور، وزارتخانههای نیرو و صمت توافق کردند برای تأمین برق پایدار، صنایع واقع در شهرکهای صنعتی، یک روز در هفته از ساعت ۱۱ تا ۲۳ فعالیت خود را متوقف کنند. لیکن با توجه به افزایش بی سابقه دمای هوا در مردادماه و تشدید نگرانیها به واسطه تحمیل خاموشی سراسری به شبکه برق کشور، مقرر شد در ادامه سیاستهای قبلی وزارت نیرو و شرکت توانیر یک روز دیگر در ماه مرداد از ساعت ۱۲ تا ۲۰ و البته با اطلاع رسانی قبلی، خاموشی با برنامه داشته باشیم و هر نوع خاموشی دیگری خارج از این چارچوب که به ندرت اتفاق میافتد حوادث شبکه بوده است.
البته توجه به این مهم ضروری است که بارها از سوی مسئولان ارشد صنعت برق کشور اعلام شده بهترین راه برون رفت صنایع از محدودیتهای ناشی از مدیریت مصرف برق، خودکفایی آنها با به کارگیری مولدهای خود تأمین و همچنین احداث نیروگاههای مقیاس کوچک در شهرکهای صنعتی است و وزارت نیرو نیز در سوی دیگر آماده است تا برق مازاد نیروگاههای مقیاس کوچک را به نرخ تضمینی و با توجه به نرخ تورم، نرخ ارز و همچنین نرخ سوخت یارانهای، خریداری کند.
یادآور میشود با اطلاع رسانیهای گسترده به مشترکان صنعتی و تدوین و ابلاغ سناریوهای لازم قبل از آغاز طرح، علاوه بر اینکه صنایع هیچ وقفهای در تولید نداشتند بلکه بر اساس مصارف ثبت شده در سیستمهای مکانیزه فروش انرژی، مصرف مشترکان صنعتی در قیاس با سال گذشته تغییری نداشته و در برخی موارد رشد مصرف هم دیده میشود؛ همچنین مشترکان صنعتی با جا به جایی بار خود به ساعات غیر اوج بار و بعضاً با فعال کردن شیفت جمعه از بهای انرژی ارزانتری برخوردار شده اند.
از سوی دیگر نباید از نظر دور داشت که در تابستان ۱۴۰۲، مشترکان بخش خانگی نیز با شرکت در طرح پاداش صرفه جویی همگام با مشترکان سایر بخشها برای جبران ناترازی در تولید و مصرف برق به میدان آمدند و بی تردید همکای همگان و یک عزم ملی تنها راه گذر از بحران اوج مصرف برق در دوره پیک است.
در پایان صنعت برق به همه مشترکان به ویژه صنعتگران اطمینان میدهد که با همه توان برای ارائه خدمات حداکثری تلاش میکند.»
توضیحات مهر
به گزارش خبرنگار مهر توضیحات روابط عمومی شرکت توانیر در حالی از برابری مصرف برق صنعتگران نسبت به سال گذشته حکایت دارد که سال جاری توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده و انتظار از مسئولان امر این است، که تسهیلات ویژه ای برای تأمین برق و دیگر مایحتاج تولیدکنندگان در جهت رشد تولید فراهم آورند.
در گزارش به اولویت انرژی برای بخش صنعت به دیگر بخشها پرداخته شده است و در خصوص ناترازی انرژی در کشور توضیحات ارائه شده شرکت توانیر مبرهن و بر همگان آشکار بوده و مورد اشاره نیز قرار گرفته است، اما متأسفانه در جوابیه مطلبی در بیان راهکاری برای جلوگیری از ورود فشار این ناترازی ها به صنعتگران دیده نمیشود.
ضمناً توضیحاتی ارائه نشده که مخاطب به وضوح بداند، خسارت صنعتگران در خصوص کمبود هزینه چند صد میلیون دلاری برای ساخت نیروگاه جدید چطور و از چه طریق جبران میشود و برنامه برای ارائه تسهیلات ویژه و یا بستههای تشویقی برای صنعتگران برای جبران خسارات ناشی از قطعیهای برق چیست.
در پایان امیدواریم، با اندیشیدن تدابیر ویژه شاهد کاهش مؤثر قطعیهای برق و یا فشار ناشی از ناترازی های تولید و مصرف انرژی در ماههای گرم بر پیکر صنعت کشور و استان تهران باشیم.