علی‌رغم اینکه یکی از مقامات ناتو از ارمنستان درخواست کرده که به این سازمان ملحق شود، معاون وزیر خارجه ارمنستان می‌گوید تاکنون این کشور دعوتی از طرف ناتو دریافت نکرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینتل‌ریپابلیک، علی‌رغم دعوت یکی از مقامات ناتو از ارمنستان، «واهان کوستانیان»، معاون وزیر خارجه ارمنستان اعلام کرد تاکنون هیچکس در ناتو از ارمنستان برای پیوستن به این ائتلاف دعوت نکرده، اما ایروان آماده ادامه همکاری با این سازمان نظامی است.

پیش از این «گونتر فلینگر»، رئیس کمیته اروپایی برای گسترش ناتو، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی X(توئیتر سابق) از دولت ارمنستان خواست تا به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بپیوندد.

«گونتر فلینگر»، رئیس کمیته اروپایی برای گسترش ناتو، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی X(توئیتر سابق) از دولت ارمنستان خواست تا به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بپیوندد.

وی همچنین خطاب به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نوشت: از ارمنستان حمایت کنید.


اوایل شهریور نیز چارلز میشل، رئیس شورای اروپا اعلام کرد گسترش اتحادیه اروپا بحثی ضروری است و در ماه‌های آینده گفت‌وگوها برای پیوستن برخی کشورها به این اتحادیه آغاز خواهد شد. وی دراین‌باره گفت: اتحادیه اروپا تصمیم دارد گفت‌وگوها درباره پذیرش اوکراین و چند کشور دیگر را تا اوایل ماه اکتبر (تقریباً یک ماه دیگر) آغاز کند.

به گفته چارلز میشل «گسترش اتحادیه اروپا دیگر یک خیال خام نیست. همان‌گونه که برای دستورکارهای راهبردی اتحادیه اروپا آماده می‌شویم، باید اهداف خود را هم روشن کنیم. به نظرم باید از هر دو جنبه آماده باشیم و تا ۲۰۳۰ اتحادیه اروپا گسترش یابد.»

رئیس شورای اروپا با بیان اینکه «گسترش اتحادیه تصمیمی جاه‌طلبانه، اما ضروری است و نشان می‌دهد که ما جدی هستیم.» افزود: در نشست بعدی سران شورای اروپا در ماه اکتبر بحث گسترش اتحادیه و اضافه‌شدن کشورهای دیگر بررسی می‌شود و گفت‌وگوها را با اوکراین و مولداوی آغاز می‌کنند.

چارلز میشل در ادامه گفت: در نشست بعدی سران اتحادیه که در ماه دسامبر در آتن، پایتخت یونان برگزاری می‌شود، بحث پیوستن بوسنی و هرزگوین و گرجستان بررسی خواهد شد.»

رئیس شورای اروپا همچنین توضیح داد که چرا اوکراین و مولداوی در ژوئن سال گذشته وضعیت نامزدی پیوستن به اتحادیه اروپا دریافت کردند. به گفته میشل، این کار به این دلیل انجام شد که روسیه «به همه چیزهایی که ما به آن اعتقاد داریم، یعنی آزادی، دموکراسی، رفاه و همکاری» حمله کرد.