به گزارش خبرنگار مهر، علی فیض بخش صبح یکشنبه در جلسه مقابله با پشه آئدس و شورای پدافند غیر عامل شهرستان شفت اظهار کرد: همه دستگاهها در پدافند غیرعامل نقش بسزایی دارند و باید در این زمینه نقش خود را به درستی ایفا کنند.
معاون فرماندار شفت با بیان اینکه کشور ما همواره در طول تاریخ در معرض تهدید دشمنان قرار داشته و اکنون نیز بیش از گذشته مورد توجه بیشتر آنهاست افزود: مسئولان موظفند با توجه به شرایط حساس کنونی، ابتدا آموزشهای لازم را در زمینه پدافند غیرعامل فرا گیرند و بعد از آن اقدام کنند.
فیض بخش ادامه داد: ایمنی و تداوم فعالیت، حفاظت و امنیت، پویایی و ابتکار، خلاقیت، دانش محوری و بومی سازی، پاسخگویی به انواع تهدیدات و اقدامات خصمانه از اصول اولیه پدافند غیرعامل است.
فیض بخش هم افزایی امکانات، توانمندیها و آموزش مدیران را لازمه ترویج و تقویت پدافند غیرعامل اعلام کرد و گفت: در سطح جامعه باید با آموزش و فرهنگ سازی، زمینه مشارکت مردم در همکاری و اجرای طرحها و فعالیتهای مرتبط با پدافند غیرعامل افزایش یابد.
معاون فرماندار شفت گفت: پدافند غیر عامل یعنی مجموعه اقداماتی که باید قبل از وقوع خطر انجام، تا باعث کاهش خسارات جانی و مالی و زیرساختها شود.
موضوع پدافند غیرعامل از اهمیت بالایی برخوردار است
وی با بیان اینکه موضوع پدافند غیرعامل از اهمیت بالایی برخوردار است، اضافه کرد: این شهرستان به دلیل دارا بودن شرایط خاص جغرافیایی نقش و اهمیت ویژه در پدافند غیرعامل دارد.
فیض بخش بر انجام کار علمی و تحقیقاتی برای شناخت عمیق و دقیق ظرفیتها، تهدیدات و آسیبها و فرصتهای این شهرستان در حوزه پدافند غیرعامل تاکید کرد و افزود: آینده پژوهی به ما کمک میکند که شرایط و تهدیدات آینده دشمن را بشناسیم و در مورد آنها تدبیر و برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در زمینه پدافند غیرعامل تصریح کرد: پرداختن به موضوع پدافند غیرعامل یک مأموریت همیشگی است که باید به آن توجه ویژه ای شود و سرمایه گذاری در این راستا نوعی آسایش و آرامش را برای مردم و مسئولین یک کشور به ارمغان میآورد.
فیض بخش بیان کرد: باید همه دستگاهها تمام توان خود را درجهت فراگیری دانش پدافند غیرعامل به کار گیرند تا کمی و کاستیها در این حوزه برطرف شود.
معاون فرماندار شفت گفت: تقویت پدافند غیرعامل در دستگاههای اجرایی شهرستان لازم و ضروری است و در این راستا باید تلاش مضاعفی صورت گیرد.
فیض بخش در مورد مقابله با پشه آئدس گفت: برخلاف سایر حشرات که به طور معمول در شب فعالیت دارند، پشه آئدس در طول روز فعالیت میکند و اگر مخزن بیماری وجود نداشته باشد، گزش مشکلی ایجاد نمیکند؛ ولی اگر مخزن بیماری وجود داشته باشد، میتواند باعث انتقال بیماری شود.
وی افزود: رکن اساسی این است که مردم آموزشهای لازم را ببینند تا دستکم در برابر گزشهای پشه از خود مراقبت کنند و برخی اقدامهای ساده و ابتدایی مانند استفاده از حشرهکشها و استفاده از پشهبند و توری باید مورد توجه قرار گیرد که در بسیاری موارد دیگر مانند پشه مالاریا و هانوفر هم توصیه میشود.
علی فیض بخش با تاکید بر لزوم سمپاشی در محیطهای مساعد به منظور جلوگیری از رشد جمعیت احتمالی و کاهش نفوذ پشه از جمله با استفاده از مهپاش، گفت: باید پس از آموزشهای تخصصی لازم، این موضوع در دستور کار قرار بگیرد.