به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری المعلومه در گزارشی در خصوص اقدامات نظامیان آمریکایی در عراق نوشت: در حالی هنوز نظامیان آمریکایی در خاک عراق مستقر هستند که دولت واشنگتن مواضع متناقضی در خصوص ماهیت عملکرد این نیروها مطرح میکند؛ یک روز اعلام میکند این نیروها، مشاور هستند و روز دیگر میبینیم که دست به عملیات نظامی مشکوک میزنند.
در این گزارش آمده است: در جدیدترین موضع گیری فرماندهان آمریکایی در عراق که عملیات نظامی مشترک خود در داخل این کشور را طی تنها یک ماه اعلام کردهاند، تمام حرف و حدیثها در خصوص حضور نیروهای آمریکایی به بهانه ارائه مشاوره به طرف عراقی تکذیب شده است. آنچه که میتوان با قطعیت گفت این است که تعداد نیروهای آمریکایی به هر بهانهای که در عراق حضور دارند، بسیار زیاد است. دولت آمریکا هر چقدر هم که بخواهد با الفاظ بازی کند یا دولت عراق را فریب دهد به هیچ عنوان نمیتواند این واقعیت را تکذیب کند.
در ادامه گزارش المعلومه تاکید شده است: چند روز قبل فرماندهی نیروهای آمریکایی اعلام کرده بود که تنها طی یک ماه، ۲۸ عملیات مشترک داخل خاک عراق انجام داده است. این کشور از بیش از ۱۰ سال قبل تاکنون تلاش کرده ماهیت حضور نظامیان خود را در عراق پنهان کرده و آن را وارونه جلوه دهد.
علی الفتلاوی یکی از رهبران ائتلاف الفتح معتقد است که آمریکا می کوشد با ترویج ادعاهای دروغین خطاب به کسانی که به ماهیت اشغالگری این کشور پی بردهاند اینطور نشان دهد که نظامیان آمریکایی مأموریت رزمی در عراق ندارند.
وی اضافه کرد: آمریکا در حال حاضر در داخل عراق به همراه نیروهای رزمی خود حضور دارد. مواضع و سخنان متناقض مسئولان آمریکایی در این خصوص حد و مرزی ندارد.
هادی العامری رهبر ائتلاف الفتح نیز تاکید کرد: بخشی از نیروهای نظامی آمریکا با موافقت دولت عراق داخل این کشور مستقر هستند اما تعداد آنها با تعدادی که دولت آمریکا اعلام کرده همخوانی ندارد.
وی بیان کرد: دولت عراق با حضور هزار و ۵۰۰ نیرو یا مشاور آمریکایی یا تحت هر عنوان دیگری، موافقت کرده است. این در حالیست که تنها تعداد کارکنان سفارت آمریکا که بزرگترین سفارت در خاورمیانه به شمار میرود بسیار بیشتر از ارقام اعلامی از سوی واشنگتن است.
عدنان الکنانی کارشناس امنیتی عراق نیز تاکید کرد: نیروهای رزمی آمریکا به صورت رسمی در داخل خاک عراق حضور دارند و دولت آمریکا هیچ بیانیه یا موضع رسمی در خصوص عدم حضور نیروهای رزمی در داخل عراق ارائه نداده است. دولتهای گذشته از جمله دولت مصطفی الکاظمی به صورت رسمی از حضور نیروهای پشتیبان و نه نیروهای رزمی در خاک عراق صحبت کردهاند. این در حالیست که دولت آمریکا با تاکید بر وجود هواپیماها و مأموریتهای لجستیکی و اطلاعاتی در داخل خاک عراق تمام این ادعاها را رد کرده است.
وی اضافه کرد: ما شاهد پروازهای مشترک نیروهای آمریکایی و عراق از مدتها قبل در مناطق مختلف به ویژه استانهای غربی هستیم.
حضور نیروهای آمریکایی در داخل خاک عراق تحت هر بهانه و عنوانی از سوی مردم این کشور مردود است و پارلمان عراق که نماینده مردم این کشور به شمار میرود در سال ۲۰۲۱ مصوبه بیرون راندن تمام نیروهای خارجی از خاک عراق را تصویب کرد.