حراج اموال احمد شاملو، برپایی جشن انیمیشن ایران و توقف چند پروژه هالیوودی عناوین برجسته صفحه فرهنگ و هنر مطبوعات امروز یکشنبه 27 آبان‌ماه 86 هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه تلویزیون می پردازد به آماده شدن فیلم "ضبط صوت" کاوه دژکام، پخش مجموعه مستند "مدرسه ای برای همه" از شبکه سه و خواندنی‌های انیمیشن "آستریکس و اوبلیکس". گپی با دبیر جشنواره کوثر در صفحه بانوی امروز، گفتگو با ناصر حسینی مهر کارگردان نمایش "اتاق شماره 6" و نگاهی به نمایش "درس" پریناز آل آقا در صفحه تئاتر و افتتاح جشنواره تئاتر ایرانی در کلن، اجرای کنسرت شجریان در امارات، خطر حراج برای اموال احمد شاملو و حمایت یونسکو از تشکیل اتحادیه آرشیوهای اکو در صفحه پایانی آمده است.

* در خبر حراج اموال احمد شاملو آمده: "وکیل سابق شاملو در مورد تصمیمی که از سوی دادگاه برای اموال آن مرحوم گرفته شده گفته: بر اساس تقاضای سیاوش اموال شاملو فروخته خواهد شد تا اجناس تبدیل به پول شوند و سپس پول میان وراث تقسیم شود. خالقان تابلوهای نقاشی، مجسمه‌ها و آثار هنری حاضر در خانه شاملو از جمله ضیاءالدین جاوید، پرینوش گنجی و دکتر پارسا کسانی هستند که آثارشان در خانه شاملو هست و من تلاش خواهم کرد از اجرای حکم جلوگیری کنم."

"جام جم" در صفحه رسانه می‌پردازد به تولید مجموعه "آرزوهای شیرین" سیدوحید حسینی، پخش فیلم "ابراهیم خلیل‌الله" محمدرضا ورزی از شبکه دو، افتتاح دومین کنفرانس مهندسی رسانه. گزارش پشت صحنه مجموعه "حکایت نی" و نگاهی به تله فیلم "نیما یوشیج" نادر کجوری در صفحه رادیو و تلویزیون و تدوین مجموعه "قاب‌های خالی" احمد هرندی، یادداشتی بر مستند "انسان نمای بسته" و معرفی برنامه های امروز شبکه های صدا و سیما در صفحه بخوانید و ببینید کار را تمام می کند.

* در نقد تله فیلم "نیما یوشیج" آمده: "روایت گسیخته و فاقد انسجام منطقی از زندگی نیما همراه با از این شاخه به آن شاخه پریدن فیلمساز، فیلم را در روایت دچار سکته کرده است. به علاوه تزریق ایده ترفندهای بیان ذهنی و استفاده نادرست از تکنیک فاصله گذاری، بیننده را در پیگیری روند عادی داستان به سمت بی راهه هل داده است."

"همشهری" در صفحه تئاتر می پردازد به گفتگو با کارگردان نمایش "آلبین و لیلا" از آلمان و مطلبی به بهانه درگذشت مایلز راج نمایشنامه نویس انگلیسی. مطلبی درباره مصائب سینمای جنگ و نگاهی به فیلم "دارجیلینگ لیمیتد" در صفحه سینما، گفتگو با بهرام زند مدیر دوبلاژ "مدار صفر درجه" و یادداشتی از بیژن امکانیان در صفحه تلویزیون و نهایتاً برگزاری سمینار بین‌المللی "تئاتر معاصر، نقد معاصر"، اکران "بچه‌های ابدی" پس از "کلاغ پر" و اخبار کوتاهی از محمدرضا شجریان، گلچهره سجادیه، پریوش نظریه و ... در صفحه ادب و هنر منعکس شده است.

* در مطلبی درباره مصائب سینمای جنگ آمده: "برخی از تحلیلگران معتقدند وقایع جاری در این فیلم ها از لحاظ سوژه با آنچه در جهان امروزی می گذرد ارتباط نزدیکی دارد و در واقع بازتابی از اخباری است که هر روز در شبکه های معتبر جهان می شنویم، در شرایطی که فیلم های "جوخه" و "شکارچی گوزن" زمانی اکران شدند که سالها از جنگ ویتنام گذشته بود."

"ایران" در صفحه فرهنگ و هنر می پردازد به نگاهی به دو مجموعه داستان از یوسف علیخانی و فارس باقری و مطلبی درباره فیلم "پیش از آنکه شیطان بفهمد، مرده اید" سیدنی لومت. پایان تصویربرداری تله فیلم "تلخون" علیرضا امینی، کمک نقدی جرج کلونی به هم قطارانش، از نیمه گذشتن هفته کتاب، برگزاری اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه، تالارهای تهران میزبان هشت نمایش و اخبار کوتاهی از الیور استون، کلینت ایستوود و ... در صفحه پایانی مورد توجه قرار گرفته است.

* در نقدی بر فیلم "پیش از آنکه شیطان بفهمد، مرده اید" آمده: "ریتم و نتیجه گیری و انتظار معقول این است که تصور کنیم هر یک از سکانس ها و اتفاقات بیننده ها را به سمت یک پایان پرهیجان و اتمام قصه در سکانسی مهیج تر از تمامی قبلی ها ببرد و آنجا دلهره و هیجان به اوج خود برسد. اما چنین نیست و لومت فقط مقداری از صحنه ها و سکانس های برخورد و حوادث تند و انتقام جویانه و نیات پلید را به تصویر می کشد و آنها را بر روی هم انبار می کند تا این که زمان پایان قصه برسد."

"اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر می پردازد به برپایی جشن انیمیشن، انتشار چاپ چهارم گفتگوهای اوریانا فالاچی، انتشار آخرین تک نگاری زاون قوکاسیان، کنسرت شجریان در دبی، برگزاری بزرگداشت حسین ابراهیمی (الوند)، تجلیل از کامران شیردل در جشنواره اوورا و گزارشی از حراج وسایل احمد شاملو.

* در خبر چاپ گفتگوهای اوریانا فالاچی آمده: "این اثر که چاپ سوم آن با ترجمه غلامرضا امامی در مدتی کوتاه نایاب شده بود، شامل آخرین گفتگوهای اوریانا فالاچی روزنامه نگار و نویسنده ایتالیایی با چهره های مطرح جهانی چون امام خمینی، مهندس بازرگان، قذافی، لخ والسا، محمدرضا پهلوی و ... است. تاکنون این کتاب به شکلی که در ایران و توسط نشر افق چاپ شده در ایتالیا منتشر نشده است."

"اعتماد" در صفحه سینما می پردازد به گفتگو با طهماسب و جبلی درباره "رفیق بد" و اخبار کوتاه ادامه فیلمبرداری "فرش پرنده"، "یک وجب از آسمان" جلو دوربین و ... گفتگو با مریم زندی و فرح اصولی و اخبار کوتاه پنجمین دوسالانه مجسمه سازی تهران و ... در صفحه تجسمی و توقف چند پروژه سینمایی هالیوود در پی اعتصاب نویسندگان، اولین کنسرت شجریان در دبی، معرفی برگزیدگان انیمیشن جشن خانه سینما و معرفی گلچهره سجادیه به عنوان چهره روز و "هری پاتر"، "بانی و کلاید" و "هملت" به عنوان پیشنهاد روز در صفحه پایانی آمده است.

* در بخشی از گفتگو با طهماسب و جبلی آمده: "ما حتی در شخصیت پردازی ها که جزء مهمی از قصه است سعی کردیم ایرانی عمل کنیم. شاید یکی از دلایلی که تماشاگر با کارهای ما ارتباط برقرار می کند این است که این شخصیت ها را می شناسد و از نزدیک با آنها آشناست. مثلاً فیلم "دختر شیرینی فروش" قصه ای دارد که فقط با فرهنگ ایرانی همخوان است و در فرهنگ اروپایی اصلاً نمی تواند اتفاق بیفتد."

"حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه می پردازد به گفتگو با منوچهره صهبایی رهبر ارکستر، معرفی کتاب "تبارشناسی اخلاق" و اخبار کوتاه. پروژه جدید تیم برتن، برگزاری جشن بزرگ انیمیشن ایران و مطلبی درباره کورت ونه گات در صفحه پایانی مورد توجه قرار گرفته است.

"جوان" در صفحه در صفحه سینما تئاتر می پردازد به نگاهی به نمایش "اتاق شماره 6" به کارگردانی ناصر حسینی مهر و گفتگو با ایرج طهماسب فیلمنامه نویس و بازیگر "رفیق بد" به نقل از مهر. برگزاری یازدهمین جشن انیمیشن ایران، آماده شدن نسخه سینمایی "حضرت یوسف" برای جشنواره فجر، معرفی برگزیدگان جشنواره فیلم کوتاه و موکول شدن جشنواره طنز تهران به بهار آینده در صفحه پایانی کار را تمام می کند.