دکتر محمد مهدی زاهدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود : بر اساس گزارش توسعه انسانی سازمان ملل در سال 2006 ، در ایران تعداد پژوهشگران شاغل در فعالیت های تحقیق و توسعه طی سال های 2003- 1990 برابر 467 نفر در هر میلیون نفر بوده است.
وی اضافه کرد : در حال حاضر حدود 1200 پژوهشگر در هر میلیون نفر جمعیت وجود دارد که هنوز نسبت به استانداردهای جهانی یعنی 1400 نفر عقب هستیم اما قصد داریم در 10 سال آینده به جایگاه ویژه ای دست یابیم و در میان 15 کشور برتر دنیا در زمینه علمی قرار گیریم.
دکتر محمد مهدی زاهدی در مورد وضعیت مستندات علمی نیز گفت: در سال 2006 تعداد مستندات محققان ایرانی در ISI کمتر از 7 هزار بود که امسال به وجود اینکه تا پایان سال میلادی 2 ماه باقی مانده است تعداد مستندات علمی محققان ایرانی از مرز 8 هزار گذشت.
وی ادامه داد : ترکیه در سال گذشته بیش از 17 هزار و مصر حدود 3500 مستندات نمایه شده در ISI داشتند که این میزان هنوز در سال 2007 از سوی محققان این دو کشور تولید نشده که این امر نشان دهنده سرعت رشد بالای تولید علم در ایران در جهان اسلام و منطقه است.
زاهدی تاکید کرد : با وضعیت موجود لازم نیست در تولید علم و مقالات علمی ایران 17 سال برای تحقق اهداف چشم انداز صبر کند. خوشبختانه با برنامه ریزی منسجم می توان در 5 سال آتی به به اهداف چشم انداز در زمینه تولید مقاله و مستندات علمی رسید.
وی به رشد تحصلات تکمیلی در کشور در دولت نهم و حمایت از محققان اشاره کرد و گفت: این عوامل عامل اصلی رشد علمی ایران به شمار می آیند.