به گزارش خبرگزاری مهر، هاشم کارگر، رئیس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: باروری اصلیترین مؤلفه تغییرات جمعیتی در جهان و هر محدوده جغرافیایی است. به نحوی که تغییرات ساختار و ترکیب جمعیت، حاصل کاهش و افزایش تعداد ولادتها است.
وی ادامه داد: از این رو برای هر نوع تصمیمگیری و برنامهریزی در جامعه، بررسی، تحلیل و توصیف روند میزانهای ولادت از ضروریترین مطالعات در بسیاری از حوزههای اجتماعی محسوب شده و تغییرات آن مورد توجه برنامههای سیاستگذاری در حوزه جمعیت است.
وی با اشاره به میزان ولادت در سال ۱۴۰۱، گفت: در سال گذشته یک میلیون, ۷۵ هزار و ۲۳۱ رویداد ولادت به ثبت رسیده است.
بر اساس گزارشهای سازمان ثبت احوال کشور در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد رویداد ولادت و ۹۵ درصدی رویداد فوت در مهلت قانونی از جمله اقدامات سازمان ثبت احوال کشور در راستای ارائه آمارهای به روز و جدید است.
تا چند سال اخیر آمارهای انسانی صرفاً با استفاده از سامانههای موجود که گزارشاتی ایستا در اختیار قرار میداد تولید و منتشر میشد.
اما با توجه به سیاستهای کلی دولت سیزدهم و همچنین وزیر کشور مبنی بر راه اندازی کارها و انجام جهادی کارها و همچنین رفع نیاز تمامی کاربران و ذینفعان در تمامی خدمات دولت، سازمان ثبت احوال تغییر رویکرد داشته و با استفاده از ظرفیتهای موجود سازمان از جمله اطلاعات پایگاه جمعیت مستقر در سازمان اقدام به تولید و ارائه آمارهای به روز و جدید با اقلام درخواستی متنوع کرده است.
از جمله اقدامات شامل ایجاد انبار داده و داشبورد مهاجرتهای داخلی برای رصد جا به جاییهای داخل کشور با توجه به عملیاتی شدن سامانه تغییر نشانی سازمان ثبت احوال کشور (بند ک تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۲)، پاسخ به درخواستهای آمارهای انسانی دستگاههای اجرایی کشور به ویژه در راستای انجام تکالیف وزارت کشور در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، طراحی و ایجاد داشبورد جمعیتی (در دست اقدام)، رصد مداوم و ارائه پیشنهاد جهت بهبود هرم جمعیتی در آینده و به روز رسانی مداوم و بیدرنگ آن از طریق اتصال به پایگاههای مربوطه، بهبود کیفیت دادههای پایگاه جمعیتی ثبت احوال به لحاظ ثبت بی درنگ وقایع چهارگانه (تولد، وفات، ازدواج، طلاق)، آغاز طرح پالایش پایگاه اطلاعات جمعیت کشور از نقطه نظر کشف و ثبت موارد دیر ثبتی فوت، ثبت بیش از ۹۷ درصدی رویداد ولادت و ۹۵ درصدی رویداد فوت در مهلت قانونی و تحلیل و انتشار آمار و اطلاعات جمعیتی به صورت مکان محور و تخصصی است.