معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر گفت: آماده کمک‌ بشردوستانه به زلزله‌زدگان مراکش و سیل‌زدگان لیبی هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، راضیه عالیشوندی در دیدار با جمعی از مدیران کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفت: جمعیت هلال احمر ایران اقلام بشردوستانه و تیم‌های امدادی و درمانی خود را از نخستین ساعات پس از زلزله در مراکش آماده کرده است تا در صورت اعلام نیاز آن کشور آن‌ها را به مناطق زلزله‌زده اعزام کند.

وی که به همراه دبیرکل و تعدادی از معاونین جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به ژنو سفر کرده است، افزود: ما برای کمک به لیبی نیز اعلام آمادگی کردیم و آماده امدادرسانی به مردم آسیب‌دیده در سیل اخیر آن کشور هستیم.

در این نشست که شب گذشته در مقر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ برگزار شد، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر کشورمان با یادآوری قدرت عملیاتی ایران در پاسخ به سوانح یادآوری کرد: در جریان زلزله ترکیه و سوریه علی رغم اینکه در داخل کشور درگیر زلزله و سیل بودیم بدون هیچ نگاه سیاسی در اولین فرصت و بدون توجه به تحریم، در ارائه کمک بشر دوستانه پیشتاز بودیم.

عالیشوندی در ادامه گفت: فعالیت‌های هلال احمر ایران در زمینه آموزش‌های همگانی و توانمند سازی جوامع محلی، درمان و توانبخشی و آموزش تیم‌های امداد و نجات بسیار گسترده است و توضیحاتی از خدمات این جمعیت در عملیات‌های بین‌المللی ارائه کرد.

همچنین دبیرکل جمعیت هلال احمر نیز تحریم‌های کشورهای غربی علیه ایران را مانع اقدامات بشردوستانه هلال احمر به خصوص در زمینه خریداری تجهیزات و اقلام لازم امداد و نجات دانست و گفت: هلال احمر ایران برای تهیه آمبولانس و خودروی امداد و نجات با مشکل مواجه است.

یعقوب سلیمانی با اشاره به فعالیت‌های هلال احمر ایران در جذب و ساماندهی جوانان گفت: جوانان داوطلب هلال احمر در ایران در قالب تیم‌های حمایت‌های روانی از آسیب‌دیدگان سوانح (سحر) و همچنین تیم‌های آموزشی و خود مراقبتی و دگر مراقبی ساماندهی شده‌اند.

وی ادامه داد: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر آماده هرگونه همکاری با کمیته صلیب‌سرخ است و از تبادل تجربیات در حوزه جوانان استقبال می‌کند.

در این نشست همچنین مدیران عملیاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گزارشی از اقدامات این کمیته در سوریه و افغانستان را برای هیأت ایرانی قرائت کردند.

در این گزارش سابقه مداخله صلیب سرخ در کمک به غیرنظامیان و مصدومان مخاصمات مسلحانه به سال ۱۹۶۷ میلادی در بلندی‌های جولان ارجاع داده شد و بر کمک به آوارگان جنگی در حمص و حلب در یک دهه گذشته و همچنین تبادل اسرا بین طرفین درگیر تاکید شد.