به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمید رئیسی درباره انواع تسهیلات صندوق در سال تحصیلی پیش رو گفت: صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی ۰۳-۱۴۰۲ تسهیلات متفاوتی از جمله وامهای تحصیلی، مسکن، تحصیلی و ضروری دانشجویان ممتاز و نمونه، ضروری، ازدواج، تولد فرزند، المپیاد قرآنی، فرهنگی و ورزشی، جامع علوم پایه و کارورزی، حادثه دیده و مبتلا به بیماری خاص، ودیعه مسکن و ودیعه مسکن نخبگان، بیمه تأمین اجتماعی، بیمه درمانی تکمیل و وام شهریه را برای دانشجویان علوم پزشکی در نظر گرفته است.
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت درباره شرایط اعطای وام ضروری، عتبات، تولد فرزند و ازدواج تاکید کرد: به دانشجویانی که با مشکل مالی روبرو میشوند پس از یک سال از شروع تحصیل به ترتیب در مقاطع تخصصی و سایر مقاطع ۴۰ میلیون ریال و ۲۵ میلیون ریال تسهیلات تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: وامضروری برای دانشجویان ممتاز و نمونه حداکثر تا سهبرابر سرانه مصوب است. وام ضروری حج و عتبات عالیات حداکثر به میزان ۴۰ میلیون پرداخت میشود. همچنین در صورت تولد فرزند دانشجویان در زمان تحصیل به مبلغ ۶۰ میلیون ریال تسهیلات تولد فرزند اعطا میشود و در صورتی که زوجین دانشجو باشند این تسهیلات به هر دو نفر آنها تعلق خواهد گرفت.
رئیسی درباره شرایط اعطای ودیعه مسکن گفت: به دانشجویان متأهل که در محل سکونت خانواده نبوده و یا در خوابگاههای دانشجویی سکونت نداشته باشند و اجاره نامه با کد رهگیری ارائه کنند ودیعه مسکن پرداخت میشود.
وی افزود: به این شکل که به دانشجویانی که در شهرهای با جمعیت بالای ۵۰۰ هزار نفر زندگی میکنند تا سقف ۷۰۰ میلیون ریال و به افرادی که در شهرهای با زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت زندگی میکنند تا سقف ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات اعطا میشود.
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: همچنین به منظور حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر، حائزین مشمول جوایز علمی و تحصیلی بنیاد نخبگان با همکاری صندوق اقدام به اعطای ودیعه مسکن به صورت قرض الحسنه میکند. این وام به نخبگان دارای معرفی نامه از بنیاد که ساکن خوابگاه نباشند و به شرط اجاره مسکن پرداخت میشود.
وی درباره وامهای بیمه تأمین اجتماعی، تکمیلی و شهریه اضافه کرد: این تسهیلات به منظور پوشش بیمه سوابق کاری، درمانی و بیمه درمانی تکمیلی در طول تحصیل صرفاً به دانشجویان مقاطع دکتری تخصصی، دستیاری و فوق تخصص دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور اعطا میشود.
رئیسی اضافه کرد: تسهیلات وام شهریه نیز به دانشجویانی که در آزمون سراسری سازمان سنجش و آزمونهای رشته محلهای مورد تأیید وزارت بهداشت در همه مقاطع پذیرفته شده یا میشوند و برای تحصیل موظف به پرداخت شهریه هستند، تعلق میگیرد.
وی درباره شرایط استفاده از خوابگاههای دانشجویی گفت: براساس ضوابط، دانشجویانی میتوانند از خوابگاههای دانشجویی استفادهکنند که از هیچگونه کمک مؤسسات دیگر و واممسکن صندوق استفاده نکنند.
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اظهار داشت: برای خوابگاههای مجردی بسته به ظرفیت اتاقها هزینه ماهانه بین ۳۴ هزار تومان تا حداکثر ۱۳۶ هزار تومان (ویژه اتاقهای تک نفره) در نظر گرفته شده است.
وی گفت: اجاره بهای خوابگاه متأهلی دارای امکانات مستقل ماهیانه ۲.۵۰۹.۰۰۰ ریال و خوابگاه متأهلی غیرمستقل با امکانات مشترک ماهیانه ۲.۰۴۵.۰۰۰ ریال هزینه خواهد داشت. دانشجویانی که مجوز سکونت در خوابگاه دریافت میکنند در صورت عدم انصراف در موعد مقرر (حداکثر ده روز پس از آغاز ترم تحصیلی) هزینه کامل نیمسال تحصیلی بهرهمندی از خوابگاه برای آنها محاسبه خواهد شد.
رئیسی تاکید کرد: دانشجویان برای اطلاع از وضعیت بدهی مقطع قبل به سایت https://students.srd.ir مراجعه کنند. جهت ادامه تحصیل در مقطع جدید اخذ مجوز از صندوق الزامی است. دانشجویان مقاطع ناپیوسته درصورت بازپرداخت منظم اقساط میتوانند با تنظیم سند محضری بدهیهای مقاطع قبل خویش را به بعد از اتمام تحصیل در مقطع جدید موکول کنند.
وی گفت: کلیه بدهی دانش آموختگان و بدهی دانشجویانی که ازتسهیلات وام شهریه استفاده کردهاند و پذیرفته شدگان مقاطع دکتری تخصصی و دستیاری موکول نمیشود و درحین تحصیل باید اقساط مقطع قبل خود را بازپرداخت کنند.
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت یادآور شد: جهت اخذ هر گونه گواهی، تاییدیه های موقت تحصیلی یا اصل مدرک تحصیلی، ریز نمرات، تأییدیه تحصیلی، پروانه دائم، شماره نظام پزشکی، تأسیس مطب و… اخذ مجوز مقاطع قبل از صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت الزامی است و دانش آموختگانی که متقاضی دریافت اصل دانشنامه و ریز نمرات هستند، ملزم به بازپرداخت کامل و یکجای کل بدهیهای خویش به صندوق هستند.
وی گفت: دانشجویان انصرافی، تارک تحصیل و اخراجی ملزم به بازپرداخت کامل و یکجای بدهیهای خویش به صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت هستند. آن دسته از دانشآموختگانی که بلافاصله بعد از اتمام مقطع قبلی و یا بلافاصله بعد از اتمام خدمت وظیفه و یا درحین بازپرداخت منظم بدهیهای خویش طبق اوراق بازپرداخت، در مقطع جدید پذیرفته میشوند، میتوانند با سپردن سند تعهد محضری در مقطع جدید، حسب تشخیص صندوق، بدهیهای خویش را به بعد از اتمام تحصیل در مقطع جدید موکول کنند.
رئیسی خاطرنشان کرد: پذیرفته شدگان مقاطع ناپیوسته که از تسهیلات وام شهریه استفاده کردهاند مشمول ماده فوق نمیشوند. کلیه بدهی دانش آموختگان مقاطع دستیاری (تخصصی) و دکتری تخصصی (Ph.D) به استثنا (وام شهریه و ودیعه مسکن)، با پذیرفته شدگان در مقطع جدید به بعد از اتمام تحصیل موکول خواهد شد. کلیه پذیرفته شدگان که از تسهیلات وام شهریه استفاده کردهاند باید بدهی خود را پس از فراغت از تحصیل مطابق با فرم میزان بدهی بازپرداخت کنند.
وی اظهار داشت: دانشجویانی که با استفاده از بورس تحصیلی قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور در مقاطع بالاتر را داشته باشند، باید بایست با صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، تسویه و کل بدهی خویش را پرداخت کنند.
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اضافه کرد: تمامی دانشآموختگان بدهکار، ملزم به پرداخت ۱۰ درصد از تسهیلات دریافتی در زمان فراغت از تحصیل هستند و مابقی بدهی خود را باید حداکثر ۶ ماه بعد از فراغت از تحصیل، طبق اوراق بازپرداخت و در سررسید تعیین شده پرداخت کنند.
وی تاکید کرد: چنانچه دانش آموخته قبل از مهلت مذکور درخواست مجوز کند، بازپرداخت اقساط از تاریخ صدور مجوز شروع خواهد شد. و نکته آخر اینکه کلیه بهره مندان از مزایای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت چنانچه اقساط بدهی خویش را با تأخیر واریز کنند، مشمول خسارت ضرر و زیان میشود.