به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی قریشی پیش از ظهر امروز یکشنبه در گفتگوی: رسانهای اظهار کرد: پیرو بازدید کارشناسان بهداشتی اداره دامپزشکی اهواز از کارخانجات خوراک دام مرکز استان، بیش از ۶ تن خوراک آبزیان به علت آلودگی بالای قارچی ضبط و معدوم گردید.
وی افزود: پس از مشاهده شرایط نامناسب نگهداری، کارشناسان اداره دامپزشکی اهواز اقدام به نمونه برداری از محموله نمودند که پس از اعلام نتایج آزمایش از سوی آزمایشگاه مرجع دامپزشکی استان مشخص گردید، آلودگی محموله به قارچ بیش از حد مجاز میباشد که پیرو دستور مقام محترم قضائی نسبت به معدوم سازی محموله مذکور اقدام گردید.
رئیس اداره دامپزشکی اهواز تصریح کرد: مایکوتوکسین ها متابولیت های ثانویه سمی و سرطان زای تولید شده به وسیله برخی از قارچها میباشند که یکی از مهمترین مایکوتوکسین های شناخته شده آفلاتوکسین میباشد.
قریشی بیان کرد: پس از مصرف جیرههای غذایی آلوده به آفلاتوکسین توسط آبزی، با توجه به حلالیت بالای آن در چربی، این ترکیب براحتی وارد سیستم گردش خون شده و سپس به کبد منتقل میشود و آفلاتوکسین در دام، طیور و آبزیان موجب کاهش سرعت رشد و بازدهی پایین حیوان، سرکوب سیستم ایمنی، نکروز حاد، سیروز و تومورهای کبدی و در نهایت موجب مرگ آبزی میشوند.
وی ادامه داد: در صورتیکه در تولید، توزیع و عرضه خوراک مورد نیاز دام، طیور و آبزیان مشکلات بهداشتی بوجود بیاید، احتمال بروز مخاطرات بهداشتی، بیماریها و همچنین کاهش بازدهی تولید در صنعت پرورش وجود دارد.
رئیس اداره دامپزشکی اهواز گفت: از پرورش دهندگان درخواست دارم که خوراک دام، طیور و آبزیان مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.