به گزارش خبرگزاری مهر سایت شبکه المیادین در گزارشی در خصوص سالگرد آشوبها و اغتشاشات در ایران نوشت: ایران یک سال قبل توانست نقشه کشورهای غربی برای هدف قرار دادن امنیت و ثبات این کشور از طریق به راه انداختن آشوب در سراسر آن را از طریق به کارگیری یک راهبرد داخلی و خارجی خنثی کند.
در ادامه این گزارش آمده است: حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۲ در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز تاکید کرد که ایران جایی برای به راه انداختن کودتاهای نظامی و انقلابهای رنگی نیست. میان اعتراضات و اغتشاشات تفاوت وجود دارد. یک سال قبل ایران شاهد به راه افتادن موج گستردهای از آشوب و اغتشاش در شهرهای مختلف خود بود. آشوب طلبان در جریان این موج تلاش کردند امنیت کشور را هدف قرار داده و اموال عمومی را تخریب و به غیرنظامیان و نیروهای امنیتی حمله کنند. در بحبوحه این اقدامات به بهانه اعتراض به نظام و دفاع از آزادی به ویژه به اصطلاح آزادی زنان، تعدادی از شهروندان کشته و زخمی شدند.
بر اساس این گزارش، فوت دختر جوان ایرانی به نام «مهسا امینی» شعلهای را روشن کرد که برخی جریانها با سو استفاده از آن موج اغتشاشات را با مطرح کردن ادعای کشته شدن این دختر به دست نیروهای گشت ارشاد به راه انداختند. این اغتشاشات به حدی تخریب گر بود که رنگ و بوی انقلابهای رنگی را به خود گرفت؛ مانند آنچه که در برخی کشورهای دیگر نظیر سوریه اتفاق افتاده بود.
در آن زمان مقامات سیاسی و امنیتی ایران تصمیم گرفتند در سریعترین زمان ممکن با این اغتشاشات مبارزه کنند چرا که دستهای خارجی پشت پرده به راه افتادن این موج با هدف تضعیف ایران کاملاً نمایان شده بود. سخن گفتن از مداخلات خارجی در چارچوب همان نظریه معروف «توهم توطئه» مطرح نمیشود بلکه اینجا در خصوص واقعیتها و مدارک به دست آمدهای سخن میگوئیم که برای به راه انداختن آشوبها حتی قبل از وقوع حادثه مذکور طراحی شده بودند. سرویس اطلاعات سپاه ایران از برگزاری نشست هماهنگی میان عناصر سیا و مخالفان جمهوری اسلامی ایران در مه ۲۰۲۲ پرده برداشته بود.
در این نشست در خصوص به راه انداختن آشوب و اغتشاش در ایران طی ماههای آتی با استفاده از برنامه ریزی های مختلف از جمله تشکیل اتاق عملیات ویژه جنگهای داخلی علیه نظام و به کاربردن مواد منفجره صحبت شده بود اما ایرانیها موفق شدند این نقشه را خنثی کرده و تهدیدات امنیتی علیه این کشور را خنثی کنند. در ادامه به راهبرد مقامات ایرانی برای مقابله با بحران مذکور طی یک سال گذشته با هدف محافظت از امنیت کشور میپردازیم.
استراتژی شناسایی توطئه
در ابتدا و همزمان با گسترش ادعای فوت مهسا امینی به دست نیروهای گشت ارشاد در فضای مجازی که نقش گستردهای در شعله ور کردن این آشوب داشت، نیروهای پلیس ایران ویدئوی مربوط به لحظه ورود تا به زمین افتادن مهسا امینی را منتشر کردند. در این ویدئو هیچ تعرض و یا ضربهای به مهسا امینی وارد نشد و بنا به اعلام پزشکی قانونی، فوت وی به دلایل پزشکی صرف و کاهش سطح اکسیژن در اثر بیماری سابقش صورت گرفته است.
با گسترش آشوب در استانها و شهرهای مختلف ایران مقامات ایرانی از تمام توان امنیتی و امکانات لوجستیکی و اطلاعاتی خود برای رویارویی با این موج خشونتها استفاده کردند به طوری که نیروهای امنیتی با وجود شرایط سختی که در آن زمان حکم فرما بود توانستند صف معترضانی که به صورت مسالمت آمیز علیه شرایط سیاسی و اقتصادی دست به اعتراض زده بودند از صف آشوب طلبان تحت حمایت جریانهای معاند داخلی و خارجی که با هدف از بین بردن ثبات و امنیت کشور وارد میدان شده بودند را جدا کنند.
نیروهای امنیتی ایران همچنین سیاست شناسایی هویت عناصر آشوب طلب را از طریق اقدامات اطلاعاتی و دادگاهی علنی آنها پیش گرفتند به طوری که برخی از آنها به صدها مورد مرتبط با اقدامات آشوب طلبانه متهم شدند. همچنین تعداد زیادی از عناصر گروهک تروریستی منافقین و گروههای تروریستی تجزیه طلب در کنار عناصر تکفیری و جاسوسهای خارجی بازداشت شدند. در جریان این ضربات اطلاعاتی، خطوط امدادی لجستیکی این عناصر تروریست که از طریق آن به سلاح، پول و اطلاعات دست پیدا میکردند شناسایی و قطع شد. مقامات ایرانی همچنین مداخلات کشورهای خارجی در آشوبهای یک سال گذشته در این کشور را به همراه علل و انگیزههای آنها فاش کرده و این مسأله را برای شهروندان ایرانی با اسناد و مدارک معتبر تبیین کردند. اطلاعات به دست آمده از سوی سپاه نشان میدهد که ۲۰ کشور در آشوبهای برنامه ریزی شده در ایران مداخله داشته و بر همین اساس تعداد زیادی از مزدوران و جاسوسهای وابسته به کشورهای غربی بازداشت شدهاند.
المیادین در ادامه نوشت: آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، بلژیک، اتریش، استرالیا، ایسلند، ایتالیا، بحرین، امارات، عربستان و رژیم صهیونیستی از جمله طرفهایی هستند که در این آشوبها نقش داشتهاند. بعد از شکست طرحهای این طرفها علیه ایران در عرصه بین الملل، آنها به سمت برانگیختن مردم ایران علیه نظام حاکم و اخلال در امنیت ملی و به راه انداختن آشوب در این کشور روی آوردند. کشورهای خارجی تمام امکانات خود را در زمینههای مالی، لجستیکی و اطلاعاتی و مهمتر از همه رسانههای جمعی و فضای مجازی به کار گرفتند تا آتش این اعتراضات را شعله ور کرده و با انتشار اخبار گمراه کننده و دروغ و ایجاد پروپاگاندای رسانهای علیه نظام ایران اغتشاشات در این کشور را گسترش دهند. آنها حتی حساب شخصیتهای مشهور که میلیونها دنبالکننده داشتند را برای یک مدت مشخص اجاره کرده تا اطلاعات دروغین علیه ایران منتشر کنند به همین دلیل نیروهای امنیتی ایران مجبور شدند برخی پلتفرمها در فضای مجازی را محدود کرده تا از امنیت کشور و مردم در برابر دروغهای آنها حمایت کنند.
روزنامه صهیونیستی معاریو به نقل از «الهام یعقوبیان» یهودی الاصل نوشت که وی از آمریکا هماهنگیهای لازم در خصوص جریانات مربوط به آشوبهای اخیر در ایران را انجام می داده است. همچنین یک کلیپ منتشر شده که در آن مسیح علی نژاد تحت حمایت سرویس جاسوسی آمریکا نحوه تحریک به خشونت در ایران را توضیح میدهد و حتی به این نکته اشاره میکند که باید از مادر قربانیان این حوادث در ایران برای به راه انداختن آشوبهای بیشتر استفاده کرد. بر اساس آنچه که رسانههای ایران منتشر کردهاند بیش از ۳۸ هزار دروغ در خصوص حوادث رخ داده در این کشور از سوی رسانههای معاند منتشر شده است.
بعد از انتشار تمام این اسناد و واقعیتها و تلاشهای بی وقفه میدانی، مقامات ایرانی پایان اغتشاشات در این کشور و به دست گرفتن کنترل کامل اوضاع در کنار بازداشت عاملان خشونت طلب را اعلام کردند. همچنین شاهد برگزاری راهپیماییهایی در استانهای مختلف ایران در حمایت از نظام جمهوری اسلامی بودیم.
راهبرد نمایش قدرت
رویارویی ایران با چنین جنگهای بین المللی که به داخل کشور کشانده شده بود با خاموش شدن اغتشاشات پایان نیافته است بلکه این کشور همچنان با نقشههای کشورهای غربی برای تضعیف ایران رو به رو است و از طریق راهبرد تثبیت معادله بازدارندگی و نمایش قدرت در عرصه بین الملل در کنار بازسازی روابط دیپلماتیک خود با کشورهای همسایه، تلاش میکند توطئه چینیهای مذکور را خنثی کند.
ایران با وجود تحریمهای اعمال شده بر این کشور توانسته تمام این دستاوردها را محقق کند، به ویژه آنکه تهران طی بیش از ۴۰ سال گذشته همواره با این تحریمها رو به رو بوده و میداند چگونه آنها را خنثی کند. از زمان خاموش شدن شعله اغتشاشات در ایران، نیروهای مسلح این کشور با برگزاری نمایشگاهها و رونمایی از موشکهای جدید، پهپادها و امکانات نظامی خود نشان دادهاند که ایران از یک کشور وارد کننده تجهیزات به یک کشور سازنده تجهیزات نظامی تبدیل شده است.
رسانههای صهیونیستی نیز اذعان کردهاند که ایران به یک قدرت نظامی برتر تبدیل شده است. روزنامه اورشلیم پست گزارش داد که موشکهای ایرانی تهدید بزرگی برای امنیت رژیم صهیونیستی و آمریکا به شمار میروند.
ایران همزمان با نشان دادن قدرت نظامی خود می کوشد روابط حسنهاش را با کشورهای همسایه برپایه اصل حسن همجواری تقویت بخشد. ازسرگیری روابط با عربستان و تقویت روابط سیاسی با قطر، عمان، کویت و امارات نیز در همین راستا می گنجد. تمام این تحولات نشان داد که ایران قدرت خنثی کردن توطئه کشورهای غربی برای به راه انداختن انقلابهای رنگی را دارد.