به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محسنی نیا در دومین روز ازهمایش سه روزه اقتصاد آموزش و پرورش طی سخنانی به بررسی اجمالی تقویم آموزشی و زمان واقعی درآموزش وپرورش ایران وجنبه های اقتصادی آن پرداخت و گفت: با نگاه اقتصادی به مقوله زمان هر چه زمان آموزش بیشتر شود به همان میزان هزینه های آموزش نیز افزایش خواهد یافت.
محسنی نیا در تبیین تفاوت زمان رسمی و زمان واقعی آموزش گفت: زمان رسمی واحد زمانی است که به طور رسمی برای امر آموزش مورد توافق قرار می گیرد اما زمان واقعی بخشی از زمان رسمی است که به تدریس و آموزش اختصاص می یابد و این دو الزاما به یک معنی نیست.
وی وقفه های زمانی بین ساعات درسی، زمانی که معلم تدریس نمی کند ، زمانی که شاگرد وقتش را به یادگیری اختصاص نمی دهد و تعطیلات رسمی را از جمله عوامل کاهش ساعت واقعی یادگیری برشمرد و گفت:متاسفانه در نظام آموزش ایران 35 درصد زمان در دوره ابتدایی و 23 درصد زمان دوره راهنمایی و متوسطه بدون بازدهی از دست می رود.
وی با اشاره به نتایج مقایسه آماری ساعات رسمی و واقعی آموزش در ایران و سایر کشورها گفت: بر اساس یافته ها، ساعات رسمی آموزش ابتدایی در کشور ما نسبت به بخش عمده ای از کشورهای منطقه و جهان پایین تر است و با توجه به نقش موثر آموزش های ابتدایی و ضرورت توجه به این دوره نیازمند بازنگری در این حوزه هستیم.
محسنی نیا با تبدیل نتایج پژوهش های خود به محاسبات اقتصادی و مالی گفت: در مجموع می توان گفت 25 درصد از زمان کل آموزش در کشور ما هدر می رود و این اتلاف زمان منجر به اتلاف 16 هزار میلیارد ریال از مجموع قریب به 70 هزار میلیارد ریال بودجه آموزش و پرورش می شود.
وی در خاتمه با ارائه پیشنهاداتی گفت: تجدیدنظر در آئین نامه های ساعات رسمی آموزش، احصای ساعت دقیق آموزش در طول سال برای هر یک از دوره های تحصیلی، ارزیابی مستمر از مقایسه زمان رسمی و واقعی آموزش، کاهش تعطیلات و تجدیدنظر در تقویم رسمی آموزش از جمله اقداماتی است که در راستای بهبود ساعت واقعی آموزش و نهایتا جلوگیری از اتلاف هزینه ها موثر خواهد بود.