دکتر محمد علی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد : همانطور که سهمیه خانم ها در آزمون دستیاری مصوبه مجلس شورای اسلامی است اما همواره دیده شده که ظرفیت این سهمیه به طور کامل پر نمی شود و به سقف تعیین شده ظرفیت قانونی نمی رسند و حتی در دوره سی و چهارم دستیاری 60 درصد به سهمیه آزاد اختصاص پیدا کرد.
وی در مورد اعتراض داوطلبان مبنی بر اطلاع رسانی ناکافی در زمینه ایجاد این ظرفیت مازاد نیز گفت : اختصاص ظرفیت مازاد دستیاری در مناطق محروم موضوع نشست 65 شورای آموزش پزشکی و تخصصی بود و در آن زمان اطلاع رسانی در مورد دوره سی و چهارم آزمون دستیاری پزشکی صورت گرفته بود با این وجود پیش از انتخاب رشته، اطلاعات لازم به دانشگاهها اعلام شده بود.
وی اضافه کرد: پس از مصوبه نشست، تصمیم گرفته شد که آئین نامه اجرایی پذیرش دستیار در ظرفیت مازاد مناطق محروم تدوین شود که نگارش آئین نامه پس از چند ماه به پایان رسید و به صورت بخشنامه به دانشگاهها اطلاع داده شد. پس از آن نیز شخص وزیر بهداشت و بنده به عنوان دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی در مصاحبه های متعدد این موضوع را به اطلاع داوطلبان رساندیم.
وی یاد آور شد: باید توجه داشت که بر اساس آئین نامه افرادی که 5 سابقه فعالیت در مناطق محروم داشته باشند می توانند از این ظرفیت استفاده کنند اما این نکته برای اطلاع داوطلبان ضروری است که این افراد باید در طول 5 سال خدمت درمانی ارائه داده باشند، البته در مواردی خدمت آموزشی و پژوهشی و مدیریتی نیز مدنظر قرار گرفته است اما ارائه خدمات در شهرهای بزرگ، تهران و ستاد وزارت بهداشت ملاک عمل قرار نگرفته است.