خبرگزاری مهر، گروه استانها: «محمدرضا شهابزاده» فرماندار آستارا شامگاه چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان آستارا اظهار کرد: کار ارزیابی خسارات توسط کارشناسان مربوطه در هفت روستا با همکاری دهیاران و شوراها شامل روستاهای کانرود، ویرمونی، بیجاربین، هدول، تله خان، عباس آباد و سیبلی انجام شد، فردا هم کار ارزیابی شهر لوندویل آغاز میشود که انتظار میرود همانگونه که شهرداری آستارا همکاری لازم را انجام دادند، شهرداری لوندویل هم همکاری لازم را داشته باشد و با ارزیاب هایی که وارد شهر میشوند همراه شوند.
فرماندار آستارا با اشاره به اینکه ارزیابان تنها مسئولیت ارزیابی واحدهای مسکونی و تجاری را دارند و واحدهای کارگاهی و تولیدی یا خودروها را شامل نمیشود افزود: در مجموع تا کنون ۳۳۰ مورد بازدید انجام شده که شامل ۱۹۲ مورد در شهر آستارا و ۱۳۸ مورد در روستاها بوده است.
وی ادامه داد: طی بازدیدها ۲ باب خانه به دلیل قدیمی بودن امکان تعمیر ندارند و باید از نو بنا شوند که یک مورد در شهر آستارا و یک مورد در روستای تله خان بود، ۱۹۴ مورد واحد مسکونی تعمیری هستند که ۱۰۴ مورد در شهر و ۹۰ مورد در روستاها بود، تجاریهای احداثی هم ۱۴ باب مغازه روستای کانرود و واحدهای تجاری تعمیری کلاً ۱۶ مورد شامل سه مورد در روستا و ۱۳ مورد در شهر هستند.
شهاب زاده با اشاره به مشکلات اسباب و اثاثیه و معیشتی سیل زدگان گفت: ۲۷۳ مورد خسارت معیشت که ۱۷۲ مورد در شهر و ۱۰۴ مورد در روستا و همچنین ۴۵ مورد حصار محوطه خانه مردم در روستاها تخریب شده که نیاز به بازسازی و تعمیر مجدد دارد.
وی به بازدید کارشناسان اداره راه و ترابری از پلهای آسیب دیده شهرستان اشاره کرد و گفت: در پل سفیر امید آسیبی به خود سازه پل وارد نشده و تنها مشکلی که وجود دارد در پیاده رو است که پیشروی تخریب با سنگهای وزنی و بتنهای ریخته شده تثبیت شده و با توجه به فروکش کردن آب فعلاً مشکلی پیش نمیآید اما برای آینده باید پیش بینیهای لازم انجام شود.
فرماندار آستارا با تاکید بر مقاوم سازی هرچه سریعتر پل سفیر امید گفت: طبق نظر کارشناسان اداره راه و ترابری برای مقاوم سازی و اجتناب از خسارتها دیوار گوشواره حدود ۲۰۰ متر و دیوار پایین دست سمت خروجی هم ۵۰ متر باید ادامه یابد که طبق برآوردها بسته به نوع سازه بین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد.
وی افزود: در خصوص پل سیبلی هم خوشبختانه پیمانکار مستقر شده و شروع به کار کرد و امروز هم بحث تهیه نقشهها، مشخصات و دفترچه ژئوتکنیک که فرایند حدود چهار تا پنج ماهه داشت را با مدیریتی که صورت گرفت تا ظهر امروز آماده شد.
شهاب زاده ادامه داد: تلاش میشود ضمن افزایش مقاومت پل، پروژه از لحاظ بحث ریالی سبکتر شود، امروز کانکسها بارگیری شد که بخاطر بحث ترافیکی اوایل صبح فردا در محل مستقر خواهد شد و کل اکیپ آماده است و مشاور هم روی نقشه کار میکند و تا آخر هفته عدد ریالی به روز فهرست بهای ۹۸ استخراج میشود.
فرماندار آستارا همچنین به ارائه خدمات به خودروهای آسیب دیده شهروندان در سیل اشاره کرد و گفت: امروز با استفاده از هفت دستگاه یدک کش حدود ۲۵ دستگاه خودرو به محل اختصاص یافته برای تعمیر خودروها حمل شد.
وی افزود: هفت دستگاه خودرو یدک کش در این زمینه فعال هستند و هر خودرویی که در محدوده داخل یا خارج شهر آستارا باشد، به صورت رایگان در سطح شهرستان حمل میشود.
همه تأسیسات برقی آسیب دیده تعمیر و وارد مدار شدند
«بهزاد محمودی» مدیر امور توزیع برق آستارا در این نشست اظهار کرد: در بدو بحران ۱۲ هزار از مشترکان برقشان قطع شده بود و تاسیساتی از شبکه عمدتاً در حوزه لوندویل و کانرود آسیب جدی دید که در همان ابتدای امر گروههای واکنش سریع بلافاصله تشکیل و در محلات حاضر شدند.
محمودی افزود: با آگاهی از وضعیت روستای کانرود، گروههای خاصی از استان بلافاصله اعزام شدند و تجهیزات رسید و مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان شخصاً در محل حضور یافتند و برابر دستوراتی که دادند، اکیپهای کمکی از شهرستانهای دیگر نیز آمدند و خوشبختانه تا غروب روز گذشته تأسیسات آسیب دیده تعمیر و همه تأسیسات وارد مدار شدند.
بازگشت حمل و توزیع آرد به حالت عادی
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آستارا نیز در این نشست گفت: پیرو دستور فرماندار در بحث امداد خودرویی، از دیروز اتحادیه تعمیرکاران اتومبیل را مأمور سرکشی به محلهای آسیب دیده از سیل کردیم که بحث ارزیابی هم انجام شد و یکسری امدادرسانی به خودروهای آسیب دیده صورت گرفت.
وی افزود: امروز هم نمایندگیهای ایران خودرو و سایپا را فعال کردیم که در نتیجه تلاشهای آنها ۲۵ خودرو به کارواش یا نمایندگی حمل شدند و آمادگی ارائه خدمات در این زمینه وجود دارد.
آهنی با اشاره به حضور نیروهای امدادی از شهرستان همجوار گفت: با صحبتهایی که شد فردا از استان همجوار هم یک گروه امداد از اردبیل به آستارا میآید و اتحادیه تعمیرکاران رشت را هم پای کار آوردیم که اگر اعلام نیازی بشود، این آمادگی وجود دارد که یدک کشها خودروها را به کارواش یا تعمیرگاه حمل کنند.
وی افزود: همچنین در بحث تأمین آب معدنی حدود ۳۰۰ باکس شامل ۲ هزار بطری یک و نیم لیتری تأمین شده و در صورت اعلام نیاز از سوی هلال احمر میتوانیم در اختیارشان قرار دهیم، تا دیروز هم ۹۹۰۰ باکس از استان و ۲ هزار باکس تهیه و در اختیار مردم قرار داده شد.
رئیس صمت آستارا به مشکلات موجود در مورد نانواییها اشاره کرد و گفت: در بحث نانوایی هم با توجه به وقفهای که در بحث حمل آرد پیش آمده بود، بحث حمل و توزیع آرد به حالت عادی بازگشته و نانواییهایی که دیروز آب نداشتند، جهاد کشاورزی نسبت به تأمین آب آنها اقدام کرد.
انجام جذب اعتبارات لازم مقاوم سازی پل سفیر امید
شهردار آستارا نیز در این جلسه اظهار داشت: با همکاری نیروهای جهادی و کمکی شهرداریهای رشت کوچصفهان، انزلی و رضوانشهر کار امدادرسانی سرعت بیشتری گرفت و تنها محلههای شالیزار آبدینگ و خیابان اصلی خلیل آباد باقی مانده است.
وی افزود: رانشی که از دیروز کنار رودخانه از ورودی عباسیه تا حد فاصل پل فارابی داشتیم، امروز تثبیت شده اما باید در روزهای آتی که از بحران خارج شدیم اقداماتی را انجام دهیم که از این معضل خارج شویم تا در آینده خطری تهدید نکند.
میثمالوان پور با اشاره به اقدامات انجام شده در پل سفیر امید گفت: خوشبختانه و با اقدام سریع نیروهای شهرداری جلوی مشکل به سرعت گرفته شد اما امید میرود با پیگیری مسئولان امر و جذب اعتبار لازم حدود ۲۰۰ متر از گوشواره و ۵۰ متر در پایین دست دیواره را ادامه دهیم که در بارندگیهای آینده مشکلی نداشته باشیم.
وی قطعی آب را دلیل تأخیر خدمات رسانی به شهروندان آسیب دیده دانست و گفت: اگر قطعی آب طول نمیکشید مشکل شهروندان خیلی کمتر میشد.